به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، تا به حال چندین و چند بار فیشهای حقوقی نمایندگان مجلس، مدیران دولتی و افراد صاحب منصب در رسانهها منتشر شده است و با خود جنجالهایی را به دلیل بالا بودن میزان دریافتیهای مدیران ارشد به دنبال آورده است. هفته گذشته خبرهایی از دریافت حقوق ۱۰۰ میلیونی در پتروشیمی امیر کبیر ماهشهر رسید و آنها برکنار شدند دو روز پیش هم فیشهای حقوقی یا بهتر است بگوییم فیشهای نجومی ۳ نفر از مدیران پتروشیمی امیر کبیر ماهشهر از زیر مجموعههای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی منتشر شد فیشهایی که حقوقهای ۸۳ میلیونی برای رئیس حراست، ۱۲۳ میلیونی برای مدیر منابع انسانی و ۲۱۵ میلیونی مدیر مالی این مجموعه را نشان میداد.
پس از پیگیریهای صورت گرفته این مدیران برکنار شدند و وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در ابلاغیهای دریافت کارت هدیه سکه و بودجهی محرمانه را در زیر مجموعههای خود ممنوع اعلام کرد.مدیرانی که فیش های حقوقی آن ها منتشر شده ادعا می کنند این فیشها اصالت ندارند و فیش نیستند و با نیت سوء برای این سه نفر توزیع شده است یکی از آنها ادعا میکند که حقوق دریافتیاش ۲۶ میلیون تومان بوده است که کاملا قانونی است و اگر هم زیاد و غیر اصولی به نظر می رسد به دلیل مشکلات قانونی است.
خلاء قانونی عامل حقوقهای نجومی
احمد خانی نوذری معاون امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره فیشهای نجومی منتشر شده از زیر مجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: اینها فیش نیست بلکه گزارش مجموع دریافتیهایی است که نهادهای نظارتی مجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه با ورود برای بررسی وضعیت پرداختیها به دست آوردند و به نهادهای قانونی منعکس کردند.
معاون امور اقتصادی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی گفت: آنها هر ماه چنین مبالغی را دریافت نمیکردند، ولی مجموعه پرداختیها در یک ماه خاص مرکب از پاداشهای عملکرد یا سایر اقدامات چنین رقمهایی را نشان داد.
خانی نوذری ادامه داد: به واسطهی خلاءهای قانونی پرداختیهای غیر متعارف در برخی سطوح صورت میگیرد و عملا میانگین پرداختیها به ۵۰ تا ۶۰ میلیون میرسد که بخش زیادی از آن خلاف قانون است و باید با آن برخورد شود.
وی درباره خلاءهای قانونی افزود: ماده ۸۴ قانون الحاق مقررات مالی دولت شرکتهای بخش عمومی و شرکتهای تابعهی صندوق بازنشستگی و بانکها را ملزم میکند که سقف حقوق را برای مدیر عامل ، هیات مدیره و اعضای هیات عامل رعایت کند، ولی درباره سطوح پایینتر آن ساکت است به همین دلیل در شرکتهای تابعهی صندوق بازنشستگی و بانکهای عمومی مدیران ستادی و عملیاتی حقوق بالایی دارند.
معاون امور اقتصادی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: هیچ کدام از فیشهای منتشر شده مربوط به مدیرعامل نیست و برای سطوح پایینتر است و این باعث شده در بسیاری از شرکتها مدیرعاملی که مسئولیت حقوقی شرکت را دارد حقوق پایینتری از مدیران ستادی بگیرد.
سقف دریافتیها چقدر است؟
خانی نوذری بیان کرد: تیم جدیدی که مستقر شده شروع به ارزیابی پرداختها و عملکردها کرده و حقوقهای نجومی، پرداختهای نامتعارف و سایر اقدامات مدیریتی باهم برای برکناری و جا به جایی برخی در نظر گرفته شده است و پرداختهای خارج از قانون به نهادهای نظارتی ارائه میشود و بخشهای قانونی هم نیاز به پر کردن خلاء قانونی ، وحدت رویه و انصاف دارد. پرداخت مبالغ این چنینی با توجه به شرایط اقتصادی موجود اگر غیر قانونی نباشد غیر متعارف و غیر منصفانه است.
وی افزود: بررسیهای ما در یک ماه آینده از صندوقها و شرکتهای تابعه به اتمام میرسد و گزارشی شفاف به مردم درباره پرداختهای قانونی و غیر قانونی خواهیم داد که این کار از اولین مصوبات وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی بوده است.
معاون امور اقتصادی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: برخی از پرداختها در قالب سکه، کارت هدیه و بودجههای محرمانه در حال صورت گرفتن است و همهی اینها باید محاسبه شود و هر پرداخت خارج از چارچوب ممنوع است تا بتوانیم همه چیز را ضابطهمند کنیم.
خانی نوذری ادامه داد: پرداختیهای نامتعارف فقط مربوط به همین ۳ نفر نبوده و متاسفانه در بسیاری از صندوقهای تابعه و بانکهای عمومی در سطوح شرکتها خصوصا در سطوح پایین داریم.
وی دربارهی سقف قانونی دریافتیها گفت: بر اساس قانون ده برابر حداقل که حدود ۳۳ میلیون تومان ناخالص میشود البته تصریح قانون فقط درباره مدیرعامل و اعضای هیات عامل شرکتها هستند. پولهای غیرقانونی را به مراجع اعلام میکنیم و این مبالغ باید برگردد.
حقوقهای بالا عمدتا در صندوقهای بازنشستگی
مالک شریعتی رئیس هیات تحقیق و تفحص مجلس درباره حقوقهای نجومی گفت: هیات تحقیق و تفحص در ابتدای کار است و در حال حاضر نمیتوانیم گزارش نهایی را اعلام کنیم.
رئیس هیات تحقیق و تفحص مجلس گفت: تنها یک ماه است که ابلاغیه تحقیق و تفحص را دریافت کردیم و آن چه که برایمان پر اهمیت است مراعات قانون و شناسایی خلاءهای قانونی و آسیبشنایی، بررسی نظام حقوق و دستمزد جاری در کشور است چرا که همین موضوعات حقوقهای نجومی به این نظام بر میگردد و اینگونه میشود که برخی حقوقهای بالای ۱۰۰ میلیون تومان دریافت میکنند.
شریعتی با بیان اینکه در قانون یا خلاء وجود دارد یا ضمانتهای اجرایی کافی برای برخورد با قانونشکنیها نیست ادامه داد: اگر فقط مصادیق را بررسی و با آنها برخورد کنیم بعد از پایان کار تحقیق و تحفص این اتفاقات مجدد تکرار خواهد شد به همین دلیل آسیبشناسی و پر کردن منافذ قانون راهحل این موضوع خواهد بود.
وی افزود: هدف اصلی هیات تحقیق و تفحص در دریافت و پرداختهای غیر متعارف که به حقوقهای نجومی معروف است طی کردن مسیری برای اصلاح قانون و پیشبینی ضمانتهای اجرایی دقیق است که منافذ بسته شود البته حتما مصادیقی که به ما اطلاع داده شود چه گزارشات مردمی چه گزارشهای نهادی را بررسی میکنیم.
رئیس هیات تحقیق و تفحص مجلس اظهار کرد: گزارشهایی قدیمی از حقوقهای نجومی به دست ما رسیده و قبلا هم با آن مواجه شدیم که عمدتا حقوقهای بالا در شرکتهای نفت و گاز، بیمه و بانک به خصوص در زیر مجموعههای صندوقهای بازنشستگی اتفاق افتاده است.
گفته می شود مدیرانی که درآمد های نجومی داشتند برکنار شدند و این کار ادامه خواهد داشت تا با پر کردن خلاهای قانونی جلوی دریافتی های نا متعارف و غیر اصولی گرفته شود اما آیا برکناری کافی است و نباید مجازات دیگری برای آن ها در نظر گرفته شود.
بیشتر بخوانید
یعنی همین باند نجومیبگیر طبق روال ده سال گذشته در امیرکبیر، در راس قدرت باقی ماندند.
جای تاسف داره.
تا دزدی مسولین خود و خانواده
تا کل جنایت
همش بخاطر عدم شفاف سازی .است و بس
همه دزدان پشت عدم شفاف سازی قایم شده اند
رای نمایندگان و ثروت دولتمندان قبل از پست و بعد از ترک
باید در سایتی ثبت شود و در دسترس ملت باشد
چونکه نعل و نفرین ملت پشت سرتون است
از خودتون نپرسید .برای چه شاهکاری بهت این حقوق حرام را میدهند
ضبط تمام ثروت حرام شون .چونکه از همین طریق جمع کرده
فرداست که فرار میکرد .حتما اقامت اینور اب را هم داره
بعد کارشناس کانالهای معاند میشد و یک دم از بدی وطن میگفت
و خودش را پاک و درست کار و بقیه
دزد و اختلاس گر
از خودشان نپرسیدند .برای چه این حقوق را میگیرند
کارایی هم زیر صفر
اصلا با چه وجدان و اخلاق و دین نداشته
قبول کردند که در زمان مشکلات عدیده اقتصادی که دولت روحانی و یار و قارش برای وطن مان بوجود اوردند و
ملت تحت فشار تحریم های خارجی و تحریم های داخلی که همانا دزدان .اختلاسگران .احتکار گران و حقوق بگیران نجومی با پاداش های سکه ..بودند
با چه وجدانی شبها را به صبح میکردید
این حقوق ها حرام است و از گلو پایین نمیرود
باید تمام حقوق های نجومی ازشون گرفته شود و
بجای زندان رفتن که بخور و بخواب است
در دمای بالای 40 درجه
بیگاری کنند تا شاید ادم شوند
سزای دزدی از بیت المال، برکناری نیست. سزایش قطع دست دزد است و بس.
که طبابت رو کردن انحصاری
خداروشکر همشون مث کوه پشت هم واستادن
بابا اینطوری حمایتم میکرد منم دکتر شده بودم....
و دیگرآنکه برکناری تنها نیز کفایت نمیکند باید حداقل تمام دریافتهای اضافه افراد در مدت مسئولیتی؛ را که بابتش دریافت اضافه داشته اند مشخص و آن مبالغ اضافه برگردانده شود
ضمن آنکه باید در نظر داشت بهانه زیاد است و اگر اراده بر عمل صحیح باشد اجراء آن خیلی هم راحت است و لذانباید تحت تاثیر جوسازی و بهانه تراشی نجومی بگیران واقع شد
اگر می خوای دزدی متوقف بشه باید دست دزد قطع بشه . گردن مال خر چون دومی دزد پرور هست .
حتما یکی از ان دزدان هستی که سوخته ای
از گلویتون پایین نره
واقعا وضع برخی مسئولین ما افتضاح ترین حالت ممکن است(البته نه همه)
نه فقط اینهایی که الان روی کار هستند
بلکه آنهایی که قبلا هم مال مردم خورده اند هم به ... بروند
کل اموال خودشون و اقوام و نزدیکانشون که یهو زیاد شده رو باید گرفت ازشون و تا مدتها در مکانهای عمومی چرخاندشان و شلاق زد تا مردم به صورتشان آب دهان بیندازند و درس عبرتی برای دیگران باشد
زندگی را برای مردم جهنم کردند
باید زندگیشان جهنم شود و جهنمشان را مردم ببینند
نمونه ای دیگر در خصوص نمایندگان مجلس است که دو دوره اگر باشند تا زمان حیاتشان آن حقوق را دریافت میکنند
این دو نمونه است و مسلماً این نوع در مملکت کم نیست و باید به این فرایند غلط که جامعه را به انحطاط و نیستی میکشاند هر چه سریعتر خاتمه داد
حتی شده با قلع و غمع کردن آقا زاده ها اما این مردم تا به حال هیچ چیزی از برخورد قاطع ندیدند
متاسفانه نجومی بگیران تامین اجتماعی هم کم نیستن و مزایایی که واسه کارمنداشون در نظر میگیرن..
از تو جیب کارگر و کارفرمای زحمتکش در میارن میریزن تو جیب خودشون...
جای بسی تاسف است ایشان به عنوان رئیس کمیسیون برنامه و بودجه نمی داند سقف حقوق چه میزانی (33 میلون) است.
کوتاه در باب حاجی بابا؛
کسی که بدون درک هیچ یک از مراحل طاقتفرسا و توبهآور(!) علمی و با توسّل به مجاری غیرقانونی تمام الزامات قانونی را دورِ ویژهطلبی زده و با وجود اخذ مدرک کارشناسی ارشد و دکتری از دانشگاه آزاد! بیسروصدا با لقب دانشیاری راهی دانشگاه تهران میشود، قطعاً هیچگاه در مخیّلهاش هیچ سطحی از ادراک مصائب عضویّت در هیأت علمی و نحوهی ترفیع و ارتقا و هزار قصّهی پرغصّه دیگر قابل کُدگذاری نیست!
چون عمرهای ما بر اثر کارهاشون تلف شده که برگشتنی و بخشودنی نیست
وقتی یک عقاب آسمان خرچنگ ها را نابود می کند و
این عملیات فقط ۱۰ دقیقه طول می کشد ،
ارزش چنین عقابی چقدر است ؟
بعضی وقت ها کارها پاداش میلیاردی لازم دارد ،
#کار را تعریف کنیم
اینقدر دزدیدن که تا هفت نسل بعدشونم بخورن!
در رابطه حقوق نجومی بگیران ، باید مدیران حقوق بگیران را غزل کنند نه حقوق بگیران نجومی را .چراکه حقوق بگیر نجومی خودش بخورش حقوق نجومی پرداخت نمیکند چرا مدیر او دستور پرداخت را میدهد.
در کل بدبختی ملت ایران این است که افراد نالایق در راس کارها هستند.
با تشکر و ارزوی توفیق
حسین پور
یکی نیست بگه خوب چرا تو هم نان نمیخوری
مملکت ما هم اینه یه عده میخورن چه خوردنی تو این شرایط اقتصادی بد از طرفی یک کارگر باید با مبلغ 7یا 8میلیون تومان آن هم با اضافه کاری و تعطیل کاری حقوق بگیره و با شرایط بسیار سخت اقتصادی و دست آخر شرمنده زن و بچه
طوری که مدیران ،حتی کارمندان رده پایین مبالغ بالایی دریافت میکنند در حالی که بود و نبودشان به حال سیستم فرقی ندارد،چه بسا ضرر هم دارد.جالب این جاست هر کاری میکنند تا دیرتر بازنشسته شوند و سنوات بالای 30 سال در این دسته بسیار زیاد است.
تجربه ثابت کرده با توجه به رانت،فساد و سلیقه ای اداره شدن باعث میشه این موضوع و در کل مشکلات جامعه هر روز بدتر و بدتر بشه.
با شعار دادن کار درست نمیشود که نمیشود.......
کسایی که بنام اسلام و برای خلق خدا کار میکنن باید حداقل حقوق که کمتر از یه کارگره بگیرن ولی متاسفانه سفره ای پهن شده و خیلیا دارن میخورن و میبرن
بایدم دولت با این وضعیت کسری بودجه داشته باشه