به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری رویترز، ائتلاف سعودی مدعیست در حملات خود به صنعاء، پایتخت یمن اهداف نظامی را هدف قرار داده و از غیرنظامیان خواسته تا در مناطقی که پایگاههای نظامی نیروهای مقاومت قرار دارد رفت و آمد نکنند.
این در حالی است که منابع یمنی از هدف قرار گرفتن مناطق مسکونی بدست رژیم سعودی خبر می دهند. هنور آمار دقیق تلفات این حملات مشخص نشده است. رژیم سعودی با هدف ایجاد ارعاب و وحشت در میان غیرنظامیان یمنی اقدام به بمباران مناطق مسکونی می کند.
سعودیها روز گذشته در حمله به صنعاء مدعی شدند دو پایگاه نظامی در صنعاء را در این حملات بمباران کرده اند. نیروهای مقاومت مردمی یمن و انصارالله بارها به ویژه در هفتههای اخیر توانسته اند با استفاده از پهپادهای پیشرفته و موشک مواضع سعودیها را هدف قرار دهند. نیروهای مقاومت مردمی یمن خبر این حمله را بدون ارائه جزئیات بیشتر در مورد خسارات و تلفات جانی احتمالی تایید کردند.
از سوی دیگر، برنامه جهانی غذا وابسته به سازمان ملل متحد، اعلام کرد تعداد مناطق یمن که از گرسنگی رنج میبرند در دو سال اخیر سه برابر شده است.
بنابر گزارش برنامه جهانی غذا، به ۴۹ منطقه یمن که در سال ۲۰۱۸ ناامنی غذایی را تجربه میکردند، ۱۰۵ منطقه دیگر اضافه شده است. افراد ساکن در این مناطق یا مقدار غذای محدودی دارند، یا مجبور هستند از برگ درختان تغذیه کنند. برخی فرزندان خود را نزد اقوام میفرستند تا آنجا غذایی بخورند، برخی نیز داراییهای خود را میفروشند تا بتوانند غذایی تهیه کنند.
اطلاعات منتشر شده از سوی برنامه جهانی غذا تایید کرده است که مناطقی در یمن که بر اساس دستهبندی جهانی، ناامنی غذایی را تجربه میکنند طی دو سال اخیر سه برابر شده است. اکنون از مجموع ۳۳۳ منطقه یمن، ۱۵۴ منطقه درگیر ناامنی غذایی هستند. وخامت اوضاع در حدی است که برخی خانوادهها تا روزها غذایی نمیخورند، غذاهای مضر استفاده میکنند، وسایل خانه را برای تهیه غذا میفروشند، به تکدیگری یا مشاغل غیرقانونی روی میآورند یا از این کشور خارج به جمع آوارگان میپیوندند.
برنامه جهانی غذا در ادامه اعلام کرد از ابتدای سال ۲۰۲۱، قیمت مواد غذایی بین ۳۰ تا ۷۰ درصد افزایش یافته و قدرت خرید خانوادهها را حتی برای نیازهای اساسی کاهش داده است. در حال حاضر ۲۰ میلیون نفر در یمن نیازمند کمکهای انساندوستانه هستند. با توجه به اطلاعات منتشر شده، ۱۶.۲ میلیون نفر که در واقع ۴۵ درصد از جمعیت یمن را تشکیل میدهند، حتی با وجود کمک غذایی، از ناامنی غذایی حاد رنج میبرند. از میان این جمعیت، ۱۱ میلیون نفر به سطح بحران در امنیت غذایی رسیده اند و ۵ میلیون نفر هم در سطح «اضطراری» قرار دارند. ۴۷ هزار نفر هم در سطح «فاجعهبار» یا نزدیک به قحطی قرار دارند.
برنامه جهانی غذا عنوان کرده است در حال حاضر به ۱۳ میلیون نفر کمکرسانی غذایی کرده و مواد غذایی اساسی مانند آرد، روغن، شکر و نمک را به صورت جیرهبندی به دست آنان میرساند. این کمک برای کاهش تعداد افردی است که در وضعیت اضطراری یا شبهقحطی قرار گرفته اند.
انتهای پیام/