به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، در چند روز گذشته سرمربیان تیمهای ملی کشتی فرنگی و آزاد اقدام به انتشار طرح چرخهی انتخابی خود برای حضور نمایندگان کشورمان در رقابتهای قهرمانی آسیا، قهرمانی جهان و بازیهای آسیایی در سال ۲۰۲۰ کردهاند که این موضوع باعث انتقاد برخی از اهالی کشتی از مسیر انتخابی فرنگی کاران برای رسیدن به دوبنده تیم ملی شده است.
در همین راستا فدراسیون کشتی در یادداشتی نوشت: فارغ از کشتی، برای رسیدن به اهداف عالیه در هر کاری نیاز به برنامهریزی و اجرای دقیق آن میباشد که کشتی نیز مستثنی از این قاعده نیست. بیشک کشتی پس از فروکش کردن شیوع ویروس کرونا، برای حضور در مسابقات پیش رو نیاز به یک برنامهریزی مدون و هدفمند دارد و در راستای آن فدراسیون کشتی، از سرمربیان تیمهای ملی کشتی فرنگی و آزاد برنامه فنی تا پایان مسابقات آسیایی ۲۰۲۲ هانگژو چین را خواسته است.
بر این اساس هر یک از سرمربیان تیمهای ملی بر اساس تجربیات و نیازهای تخصصی کشتی آزاد و فرنگی و شرایط حال حاضر کشتی ایران طرح چرخهی انتخابی خود را تدوین کرده و پس از تأیید فدراسیون کشتی برای اجرا بهصورت رسمی اعلامشده است.
یکی از نقدهایی که به طرح چرخهی انتخابی تیم ملی شده است، جا ماندن برخی از مدعیان پوشیدن دوبنده تیم ملی و دستباز کادر فنی در پایان چرخهی انتخابی برای انتخاب ملی پوشان است.
لازم است این موضوع را در نظر داشته باشیم که سرمربیان تیمهای ملی کشتی و بهتبع آن فدراسیون کشتی بیشتر از هرکسی دغدغه موفقیت کشتی گیران و تیمهای خود در رقابتهای پیش رو را دارد و به همین جهت است که با اجرای چرخهی انتخابی تیم ملی به دنبال مشخص شدن شایستهترین فرد برای پوشیدن دوبنده تیم ملی است.
علاقهمندان به کشتی کشور خود خوب میدانند که سالها بود که رقابتهای قهرمانی کشور از سکه افتاده بود و کشتی گیران مطرح و مدعی به هر نحوی در این رقابتها حضوری پررنگ نداشتند، اما باتدبیر فدراسیون کشتی و کادر فنی تیمهای ملی کشتی، مهمترین مرحلهی چرخهی انتخابی تیمهای ملی کشتی آزاد و فرنگی رقابتهای قهرمانی کشور است و تمامی مدعیان پوشیدن دوبنده تیم ملی میبایست کار خود را از این رقابتها آغاز کنند.
البته باید این حق را نیز برای کشتیگیرانی که در رقابتهای سنگین جهانی و المپیک صاحب مدال شدهاند و یا در رقابتهای امیدهای جهان که سطح بسیار بالایی داشت به مدال طلا دستیافتهاند قائل شد که بهواسطهی اثبات خود به کادر فنی و ریکاوری بدنی از برخی از مسابقات مانند قهرمانی کشور و یا جام تختی معاف باشند.
اما این موضوع را باید در نظر داشت که اگر کشتیگیری مدعی دوبنده تیم ملی است میتواند با قهرمانی در مسابقات کشوری، انتخابی جام تختی، رقابتهای قهرمانی آسیا و جام تختی خود را به کادر فنی اثبات کرده و حریف نفرات مدال دار کشورمان در مرحلهی نهایی انتخابی تیم ملی باشد.
از سوی دیگر با توجه به اینکه تیمهای ملی کشتی ما به فاصله زمانی بسیار کم میبایست در دو رقابت بسیار مهم جهانی و بازیهای آسیایی حضور یابند، کادر فنی تیمهای ملی باید این اختیار را داشته باشد که علاوه بر حضور کشتی گیران در رقابتهای داخلی، آنها را با اعزام به رقابتهای بینالمللی و در مبارزه با حریفان خارجی محک بزند تا بهترین نفر چه در مسابقات داخلی و چه در تورنمنتهای خارجی راهی این دو مسابقه مهم شود.
بیشک کشتی گیران باید خود را بر روی تشک کشتی و اردوهای تیمهای ملی به کادر فنی ثابت کنند و کشتیگیری که بتواند در این فرصت چندماهه از مراحل مختلف چرخهی انتخابی تیم ملی سربلند بیرون آید، لیاقت پوشیدن دوبنده تیم ملی را دارد.
البته تفاوتهایی بین چرخهی انتخابی تیمهای ملی کشتی آزاد و فرنگی وجود دارد که مورد نیز با توجه به شرایط متفاوت تمرینی و مسابقهای این دو رشته و تفکرات سرمربیان این تیمها نشاءت گرفته است. بیتردید چرخهی خلاصهشدهی محمد بنا و چرخهی جزءبهجزء پژمان درستکار، نکات بسیار مشترک و نزدیک به یکدیگر دارد و آنهم حضور در رقابتهای قهرمانی کشور، انتخابی جام تختی، رقابتهای بینالمللی جام تختی و قهرمانی آسیا است، ضمن اینکه در این چرخه راهکارهایی ارائهشده تا از پتانسیل کشتیگیرانی که به هر نحوی شایستگی خود را به کادر فنی اثبات کنند نیز استفاده شود.
مخلص کلام اینکه محمد بنا که سالها پیش بهعنوان بهترین مربی کشتی فرنگی جهان از سوی اتحادیه جهانی کشتی برگزیدهشده است، با کوله باری از تجربه خود بهتر از هرکس میداند که راه انتخاب کشتی گیران از رقابت تنگاتنگ بین آنها میگذرد و این موضوع را میتوان از فاصلهی یازدهمی جهان تا نایبقهرمانی جهان و کسب سه مدال طلا در رقابتهای جهانی نروژ و همچنین کسب مدال طلا در المپیک توکیو دریافت.
قطعاً این مربی کارکشته که بیش از ۱۷ سال است که تمامی کشتی گیران کشور را از ردهی نوجوانان تا ردهی بزرگسالان رصد میکند، بهتر از هرکس میداند که شرایط کشتی گیران به چه نحو است و مهر تأیید آن موفقیت کشتیگیرانی همچون محمدرضا گرایی، میثم دلخانی، محمدهادی ساروی، علیاکبر یوسفی و امین میرزازاده و پیشرفت بینظیر کشتی فرنگی ایران در دو سال گذشته است.
اینکه در آغاز چرخهی انتخابی تیم ملی قضاوتهای زودهنگام انجام گیرد، عایدی بهجز دلسردی کشتی گیران از حضور در این چرخه و درنهایت عدم موفقیت کشتی را در پی ندارد و بهتر است، جامعهی کشتی کشور با همدلی و اعتماد به کادر فنی تیمهای ملی و فدراسیون کشتی، در جهت حمایت از این طرحها گام بردارند تا نتیجه مثبت و شیرینی طعم قهرمانی آن را در رقابتهای پیش رو ازجمله المپیک ۲۰۲۴ شاهد باشیم.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/