به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، با اعلام رسمی وزارت آموزش و پرورش؛ مدارس ابتدایی و متوسطه اول، با برنامه و الگویی که خود مدارس تدوین کرده اند، به صورت حضوری از اول آذر بازگشایی شد. با شروع فعالیت مدارس و از سرگیری دوباره برخی از مشاغل در کشور، مسئولان بهداشتی در خصوص شیوع دوباره کرونا و ایجاد پیک جدید ابراز نگرانی کردند.
اپلیکیشن ماسک وابسته به معاونت بهداشت، وزارت بهداشت و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری درباره بازگشایی مدارس به مسئولان ستاد ملی کرونا هشدار داد و اعلام کرد که آلمان با جمعیتی مشابه ایران به ۶۸ درصد کل جمعیت خود، دو نوبت واکسن تزریق کرده، چیزی که هماکنون در ایران ۵۴ درصد است.
از اوایل مهر، مسئولان این کشور به دلیل کاهش شمار مبتلایان، محدودیتهای اجتماعی را به تدریج کاهش دادند. با وجود این، اکنون آلمان با بدترین موج کرونا از ابتدای شروع بیماری مواجه شده است. آمار ابتلای روزانه این کشور به رغم پوشش بالای واکسیناسیون، اقتصاد قوی و جدیت بالا در اعمال قوانین به ۵۰ هزار نفر و مرگ روزانه به ۳۰۰ نفر رسیده است.
بازگشایی مدارس و دانشگاهها، عادیانگاری مسئولان و مردم، کاهش سطح مراقبتها و محدودیتها، کشور را با خطر قطعی موج ششم مواجه میکند و هر خیز کرونا باعث مرگ دهها هزار نفر شده است.
شیوع پیک ششم کرونا با عدم رعایت شیوه نامه های بهداشتی
۲۹ آبان، علیرضا زالی، فرمانده عملیات مقابله با کرونا در تهران، ضمن هشدار نسبت به شکل گیری پیک ششم کرونا گفت: چنانکه پوشش کافی واکسیناسیون انجام نشود و یا مردم رعایت شیوه نامههای بهداشتی را نادیده بگیرند، بی تردید پیک ششم کرونا را در پیش خواهیم داشت.
زالی با اشاره به اینکه خطر شکل گیری پیکهای جدید در اروپا محتمل است، گفت: در هفتهای که گذشت، در نواحی مختلف کشورهای اروپایی میزان ابتلا به کرونا افزایش چشمگیری داشته است، بنابراین زمانی که امواج جدید بیماری به صورت طغیانها و یا شبه طغیان شکل میگیرد، هیچ کشوری از این پاندمی مصون نیست.
بازگشایی مدارس بی محابا بود
روز گذشته حمیدرضا جماعتی، دبیر کمیته علمی مقابله با کرونا در حاشیه جلسه کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا، درباره نظر این کمیته در زمینه بازگشایی مدارس و دانشگاهها گفت: در برخی از کشورهای اروپایی مانند آلمان و هلند نشان داده شد که مجدداً با موج بیماری کرونا مواجه بودند. اگرچه میزان واکسیناسیون آنها شاید از نظر درصدی، نسبت به ما خیلی بالاتر و از نظر رعایت شیوه نامههای بهداشتی و قوانین نسبت به ما بیشتر بود، اما نکتهای که وجود داشت، این بود که آنها بحث واکسیناسیون زیر ۱۸ سال را به طور جدی مورد پیگیری قرار نداده بودند و یکی از عواملی که باعث ایجاد این پیکها بود، در حقیقت افراد زیر ۱۸ سال، یعنی افراد جوان و کودکان بودند.
او افزود: دومین نکته، بازگشاییهای بسیار بی محابایی بود که در مدارس، دانشگاهها، مجامع و رستورانها و… انجام شده بود و همین موضوع منجر به ایجاد پیک بیماری در این کشورها شد.
دبیر کمیته علمی مقابله با کرونا در کشور گفت: به همین دلیل توصیه کمیته علمی این است که درباره بازگشایی مدارس، دانشگاهها و مجامع با توجه به اینکه شیوع روند کرونا در کشورمان نزولی شده است، حتماً دقت و بازبینی مجدد شود. زیرا با توجه به اینکه افراد زیر ۱۸ سال ما هنوز به طور کامل واکسینه نشدند و بچههای زیر ۱۲ سال ما که در برخی کشورها مانند چین (سه سال به بالا) و آمریکا (بالای ۵ سال) واکسیناسیونشان را شروع کردند، اما ما هنوز اعمال شیوه نامه ها را برای این سنین اجرایی نکرده ایم.
او گفت: بنابراین بازگشاییهای بی محابا در تمام مکانهای عمومی مانند مدارس، دانشگاه، رستوران، سینما و… باتوجه اینکه هنوز هم به ایمنی جمعی نرسیدیم و با توجه به اینکه کودکان ما از واکسیناسیون کافی برخوردار نیستند، میتواند باعث بروز پیک ششم کرونا شود.
جماعتی گفت: ما بارها اعلام کردیم که در صورتی با بازگشاییهای مدارس و دانشگاهها و… موافقیم که به ایمنی جمعی ناشی از واکسیناسیون رسیده باشیم، همچنین بتوانیم تمام شیوه نامه های بهداشتی را در مدارس به طور کامل رعایت کنیم. با توجه با شرایطی که وجود دارد، هنوز به ایمنی جمعی نرسیده ایم. بنابراین بازگشایی مدارس و دانشگاهها و مجامع میتواند خطرناک باشد.
دبیر کمیته علمی مقابله با کرونا در کشور گفت: نظر جمعی کمیته علمی در این باره تا فردا به ستاد ملی کرونا اعلام میشود. به نظر میرسد که رعایت دستورالعملها برای پیشگیری از تشدید پاندمی در کشور هنوز مناسب نیست.
در شرایطی که شاخصهای کرونایی یکی پس از دیگری روند نزولی به خود گرفتهاند کارشناسان و متخصصان بهداشت و درمان براین باورند که شرایط همچنان شکننده است و درصورت بیتوجهی هموطنان به شیوه نامههای بهداشتی قطعاً زمینهساز بروز پیک ششم کرونا خواهد شد.
در این زمینه کارشناسان به فراز و فرودهای ثبت شده آمارها از ابتدای آبان ۱۴۰۰ تاکید میکنند. این روند کاملاً بیانگر آن است که این ویروس همچنان فعال است و قابلیت تهاجم را دارد. اگر مردم روند عادی انگاری را ادامه دهند، بدون تردید مشکلات دو چندان خواهد شد و به زودی شاهد شکلگیری پیک ششم خواهیم بود.
فاصله گذاری اجتماعی و زدن ماسک در مدارس الزامی است
کمال حیدری، معاون بهداشت وزارت بهداشت، در مورد ابهامات مطرح شده در زمینه بازگشایی مدارس با وجود عدم واکسینه شدن دانش آموزان زیر ۱۲ سال گفت: به جز چند کشور، در هیچ کجای دنیا واکسیناسیون کرونا برای افراد زیر ۱۲ سال انجام نشده است؛ به دلیل اینکه محققان معتقد هستند که سیستم ایمنی انسان در این سنین، پاسخگوی مقابله با بیماری کروناست. البته درخصوص واکسیناسیون زیر ۱۲ ساله ها، کمیته علمی کشوری کرونا نیز به نتیجهای نرسید و چنانچه نتیجهای حاصل میشد، قطعا واکسیناسیون زیر ۱۲ سالهها نیز انجام میشد، چراکه ذخایر واکسن ما کافی است.
او افزود: با توجه به این شرایط و عدم پوشش واکسیناسیون زیر ۱۲ ساله ها، لزوم رعایت شیوه نامههای بهداشتی در مدارس بیش از پیش ضروری است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: اگر مدارس آمادگی خود را برای پذیرش دانش آموزان از قبل اعلام نکرده و مورد نظارت و بازبینی واقع نشده باشند و از طرفی رعایت و اجرای شیوه نامههای بهداشتی از سوی مدیر مدرسه که مسئول اجرای این پروتکلهاست با سستی مواجه شود، قطعا از این نقطه آسیب جدی خواهیم دید و ممکن است از همین نقطه، موج ششم را تجربه کنیم.
حیدری افزود: مربیان مدرسه و اولیای دانش آموزان در زمینه رعایت دستورالعملها از سوی دانش آموزان باید بیشتر دقت کنند و آموزشهای لازم و کافی را به دانش آموزان مکررا تاکید کنند. اگر دانش آموزی علائم بیماری را داشت یا با افراد مشکوک به بیماری در ارتباط بود، از رفتنش به مدرسه ممانعت به عمل آورند.
او با تاکید بر اینکه فاصله گذاری اجتماعی و زدن ماسک در مدارس الزامی است، افزود: دانش آموزان بالای ۱۲ سال واکسینه شده اند و زیر ۱۲ سالهها هنوز واکسن نزده اند.
لازم ذکر است، ادامه روند بازگشایی مدارس منوط به تصمیم ستاد مقابله با کرونا در جلسه امروز است.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/
من مدرسه نمونه درس میخونم با خیالت راخت رفتیم مدرسه خداروشکر مشکل هم پیش نیومد کلاس ها کوچیک هس خیلی کوچیک تر از مدارس عادی ولی داریم میریم حتی ترم اول هم نمراتم 20شد
نمیفمم جانی ب خطرط نمیافته موقع عید همه رفتن مسافرت حالا مدرسه نمیش رف
به خانوادهااجبار کردن بچه نیاد مدرسه غایب محسوب میشه
توکلاسی که ۴۰ دانش آموز داره کرونا موج میزنه
مدیر مدرسه برگشته میگه بچت مریض بشه به ما ربطی نداره
این چه مدیریتی هست که به فکر دانش آموز نیستین
بچه که حالیش نیست ۵ساعت با ماسک رعایت پروتکل بهداشتی
انجام بده بچها که واکسن نزدن خدای نکرده بچه ای مریض بشه
چه شخصی جوابگو هست
واقعا متاسفم
این دیگه چه مدیریتی هست
یک ماه مونده سال تحصیلی تمام بشه این رفتار غیر حرفه ای را انجام میدهید
یعنی چی هنوز تدابیری اندیشیده نمیشود فورا کشور رو به چالش میکشید
نگرانی ما کم هست برای آینده فرزندانمان بیشترشم میکنید با این کارها
1_نه سرویس مدرسه ای
2-ندادن لباس فرم برای فرزندان
3-ترس از پیک کرونا بعد از کم رنگ شدن رعایت کردن شیوه نامه ها اونم بعد از تعطیلاتی که آثار مخربش با سفرهای نوروزی مشخص خواهد شد
4-به یکباره قطع سیستم های مجازی برای روند آموزش درسی فرزندان
5-به چالش کشیدن مدیران مدارس و عدم بریفینگ صحیح برای آنان و اولیا
تا کی این بی مدیریتی را باید ببینیم
مدرسمون خیلی افتضاحه رعایت نمیکنن پروتوکل رو تو مدرسه ماسک نمیزارن
اخه این همه بدبختی تا چ قدر؟یکم درک ندارن این مسعولین ناسلامتی اینا درس خوندن برا همچین روزایی
یعنی اینقدر درس براشون مهمه
درس هم بخونیم اخرش مثل این وزیر و رعسا میشیم ک حتی ساده ترین مسعولیت های ک بهشون داده میشه رو هم نمیتونن انجام بدن
مگ دولت ایران دولت مردمی نیست چرا حتی نظر مردم رو درک نمیکنن هربیسوادی ک با پارتی بازی اومده شده ی کاره ای هر دستوری بگه باید چوب اون حرفشو مردم بخورن
به جای رسیدگی به مشکلات اقتصادی و فقر مبتلا شدن هزاران دانش اموز و دانشجو رو هدف گرفتند هیچ فکری هم به حال هزینه درمان این افراد نمیکنند طبق امار واکسیناسیون شهر تهران حدود سه میلیون شهروند واکسن نزده داره که مثل بمب متحرک اند
خانواده هایی که استرس دارند و خانواده هایی استرس ندارند می خواهند آمار بگیرند اگر شما فرزند خودتان فرستادید یعنی اینکه احساس خطر جانی ندارید و پروتکل های بهداشتی هم عمل خواهید کرد. و اگر امنیت جانی فرزندان تان اولویت است و پروتکل های بهداشتی عمل نخواهد کرد
خانواده ها رفتند مسافرت خوب دولت هم می بیند مردم به پروتکل های بهداشتی رعایت نمی کند اولویت تدریس خواهد بود
به فاصلهگذاری اجتماعی اهمیت نمیدهند.
من با بازگشایی مدارس مخالفم و نظرم را بدین گونه اعلام می کنم. میخواهم بپرسم آیا آموزش و پرورش در صورت ابتلا به ویروس کرونا جوابگو خواهد بود؟؟؟
من با حضوری شدن مدارس مخالف هستم
بعضی ها که میگن باید حضوری کنن آشمالچین هستند
متاسفانه مدرسمون گفتن که بدون گروه بندی در کلاس ها حضور داشته باشید.در حالی که کلاس ما ۳۵ نفره هست و ماالان گروه بندی نیستیم.دوازدهم ها کلا نمیان واسه اونا مجازی هست(جون اونا جونه،جان ما هیچی!!) دهم ها ۳۷ نفره هستن که ۲نفر از ما بیشتر ولی اونا گروه بندی شدن.نمیدونیم جریان چیه هفته ای برنامه رو عوض میکنن.با توجه به سخنان آموزش و پرورش:عدم رعایت برخورد میشه لطف کنید این خبر رو پخش کنید تا به دست آموزش و پرورش برسد.
فقط کسی ندونه که دانش آموز مدرسه این اطلاع رو داده چون ضد میشن و نزدیک ترم دوم رد نشم.اگر بدونن هم از اداره میان برای بازدید مدرسه زود خودشون رو گم میکنن و میان دونه به دونه کلاس هارو صندلی هارو با فاصله میچینن.
در ضمن بعضی از دانش آموزان هم ماسک نمیزنن و تا بحال من ندیدم که معاون اجرایی یه چیزی به اونا بگن
1400/12/12
همه دارن کرونا میگیرن دانش آموزان ماسک نمیزنن رعایت نمیکنند ب همدیگر انتقال میدن بیماری رو باید رسیدگی کنید نه که بزارید ب عهده ی مدیر و معاون
اگر یک دانش اموز بیمار باشه می دونید چن نفر در اون مدرسه و چن تا از اولیا میتونن درگیر باشن
الان باید بفکر کنترل این موج جدید حفظ جون چندین هزار نفر باشیم.
ما اولیا یه وقتای باید خودمون مدیریت بکنیم و در کنار اموزش مجازی مدرسه به بچه هامون یاد بدیم صادقانه درس بخونن و تقلب نکن، چون مسئول ایندشون هستن
ما باید به فرزندانمون یاد بدیم اگر معلم نیست که شما رو کنترل بکنه خدا و نفس خودتون که هست
من بچم داخل خونه دو سال داره درس میخونه به مراتب بهتر از حضور فیزیکی توی مدرسه داره یاد میگیره و
هر وقت مشکل داره محتوا مجازی و فیلما رو می بینه
خواهشا اولیا بیایید همکاری کنیم و تا کنترل این بیماری که باعث بدبخت شدن خیلیا شده بچه ها رو همراه با معلما توی خونه درسشون رو پیس ببریم.
ثانیا شما بخاطر تقلب کردن در آزمون های غیر حضوری داری کرونا رو بهانه میاری
شما از اول سال مجازی اعلام کردید تا آخر سال تحصیلی هم مجازی باید باشه
من به این واکسن اعتقادی ندارم
عوارض داره من دز اول واکسنو زدم دستم درد میکرد سرماخوردم
بعد دز دومو زدم ریزش مو گرفتم
کی میتونه این عوارضو رفع کنه
میگن پیشگیری بهتر از درمانه
درست
اما الان کسایی که کرونا میگیرن باید واکسنی درست شه که طرف ناقل درمان شه 90 درصد احتمال زنده بودن فرد باشه
حالا چی میشه تا چهار پنج سال اموزش اکیدا غیر حضوری شه حالا بچه های ما خنگ بشن یا زرنگ در عوض نمیمیرن کدوم مهمتره
کسی که درس خون بتشه به حضـوری ومجازی کاری نداره من تو خونه با خیال راحت به بچم درس میدادم از روزی که رفته مدرسه خسته و کوفته میاد خونه نه خوراکی میتونه بخوره نه نفس میتونه بکشه در و پنجره ها ی کلاسم بازه شوفاژا هم خاموش با کلی کت و کلاه و ماسک و... سر کلاسا میشینن مثلا دولت میخواد از اینا خبره بسازه
مگه ریس جمهور ما چقد سواد داشت شد ریس مملکت که انقد از بچه های ما توقع دارین
حضوری بودن و لااقل نکردن اختیاری کنن که هرکی دوس داشت یا بچش درس نخون بودو مامانه نتونست باهش کار کنه بفرستتش مدرسه کنه نوعی که همش دارم به بچم درس میدم تو خونه و دخترم گوش میده چرا مجبورم بفرستم
چرا با اعصاب مردم بازی میکنید
اجناس و که گرون کردین
لااقل اینو دیگه از رودوشمون بر دارین
درس خوندن بچه های ما به کسی ربطی نداره همونجور که کرونا گرفتنشون به کسی ربطی نداره
واقعا چطور فكر ميكنن كه با اين اوضاع مدارس رو باز كردن
بعد اجباريش هم كردن ولي اتفاقي بيوفته اونا كاري ندارن و هيچ مسئوليتي رو نميپذيرن
بازگشایی یا عدم بازگشایی مدارس چه ربطی انگشتر عقیق داره ؟!!
خواهشا سلامتی و آموزش فرزندان مردم رو با این افکار احمقانه به بازب نگیرید
احتمالا بچه من هم مبتلا شده و اگر به مدرسه برود ممکنه بچه های دیگه رو هم مبتلا کنه که در نهایت خانواده بچه های دیگه هم مبتلا بشن.
در کل بازگشایی مدارس در شرایط شکننده حاضر، کار بسیار خطرناکی هست.
این تصمیم زود برای بازگشایی مدارس و دانشگاه خیلی نصمیم اشتباهی هست نه واکسن به طور کامل دانشجویان و دانش اموزان طزریق کردن و نه پروتکل ها رو رعایت میکنن در استان سیستان و بلوچستان بنده دیدم بعضی از افراد پول میگیرن و کارت واکسن صادر میکنن بدون این که یک دز واکسن هم زده باشن لطفاً مسئولان بفکر این قضیه باشن
امتحانات رو هم گفتن حضوری هست
من اگر کرونا داشته باشم زمان امتحانات چون 4 میلیون پول شهریه دادم برم سر جلسه امتحان؟
اصلا چرا تدبیری برای بچه های خوابگاهی اندیشیده نشده؟
توی این گرونی و کرونا حضوری شدن دانشگاه وسط ترم چه توجیهی داره
لطفا نظر رو تایید کنید و پیگیری های لازم رو انجام بدید
به نظر باید صبر کرد که اوضاع از این هم بهتر بشه
الان زمستان است و همه درها بسته. ویروس می تونه به زیبایی بچرخه و مبتلا کنه
مدارس شهرستانهای استان تهران مانند بهارستان و رباط کریم کلا یک نیروی خدماتی برای سه چهار طبقه ساختمان دارند پس چطکر میشه ضدعفونی و نظارت کرد؟! کوچکترین نظافت هم مدارس نمی رسند با توجه به کمبود نیرو انجام بدهند
اگه خودتون روال عادی زندگی رو داشتید یا اطرافتون دیدین به همه تعمیم ندین
آموزش پرورش مدارس رو باز میکنه آقای ...و همکارانش هنوز تصمیم قطعی برای باز گشایی مدارس نگرفتن
لطفا عجله نکنید ، مدارس ابتدایی سمت ما گلهای بچهها مریض شدند...والله خطرناک هست. نه دارویی نه واکسنی برای بچهها ... دانشگاه و دبیرستان را آزمایشی کار کنند
پدر مادرا مثل کل کاراشون استرس الکی دارم
تروقرآن حضوری من به عنوان یه دانش آموز دارم حرف 99 درصد دانش آموزارو میزنم تروخداااااا حضوری
1-بخاطر اینکه کرونا خیلی فر کش کرده و بیشتر هم کم میشه
2-کلا زیر 18 سال ابتلا و بخصوصصصصص بستری و مرگشون خیلیییییی ناچیزه
3-تازه 70 درصد دانش آموزا دو دز زدن