به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، محمودرضا رسولی مدیرکل دامپزشکی استان همدان بیان کرد: آنفلوانزای فوق حاد پرندگان یک بیماری ویروسی است که از نظر اقتصادی و بهداشتی اهمیت بالایی دارد.
او با بیان اینکه خوشبختانه از سال ۹۷ تاکنون هیچ مورد ابتلا به آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در استان همدان وجود نداشته است، ادامه داد: اگر این ویروس شیوع یابد واحدهای درگیر باید اقدام به معدوم سازی طیور کنند.
مدیر کل دامپزشکی استان همدان با اشاره به اینکه انتقال آنفلوانزای فوق حاد پرندگان به انسان امکانپذیر است، گفت: همواره پایش و مراقبتهای لازم برای پیشگیری از این بیماری انجام میشود.
رسولی با بیان اینکه واکسن این ویروس برای مزارع واجد شرایط ضرورت دارد، اظهار داشت: مرغداران باید نسبت به تهیه و تزریق این واکسن اقدام کنند.
او به راههای انتقال ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان اشاره کرد و گفت: تماس مستقیم با پرندگان آلوده و مصرف خام محصولاتی که به این ویروس آلوده است سبب ابتلا به این بیماری میشود.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان با بیان اینکه در حال حاضر بیماری خاصی در مرغداری و دامداریهای استان شیوع ندارد، تصریح کرد: واکسیناسیون تب برفکی به صورت رایگان برای دامها در حال انجام است.
رسولی با تاکید بر اینکه دامداران در امرواکسیناسیون دامهایشان با ماموران ما همکاری کنند، گفت: تب برفکی از طریق حیوانات به انسان منتقل و سبب بروز آفت در بدن انسان میشود.
او با بیان اینکه تا پایان مهر ماه امسال ۵ میلیون دز واکسن علیه بیماریهای دامی توزیع شده است، افزود: به طور میانگین سالیانه ۸ میلیون دز واکسن تزریق میشود.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان به بیماری تب مالت و انتقال آن به انسان اشاره کرد و گفت: در دامداریهای صنعتی هیچ مشکلی در زمینه این بیماری وجود ندارد، اما دامداریهای سنتی مشکل ساز هستند.
رسولی از کنترل، بازرسی و نظارت بر مواد خام دامی خبر داد و اظهار داشت: تا پایان مهر ماه ۵۳ هزار مورد بازرسی انجام شده و ۶۰ تن مواد غیرقابل مصرف و غیر بهداشتی کشف و معدوم سازی شده است.
منبع تسنیم
انتهای پیام/ج