رئیس بنیاد البرزشناسی از رویش شش نوع سیب در البرز خبر داد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از البرز، مهراب رجبی، رئیس بنیاد البرزشناسی با انتشار یادداشت و عکس ذیل در کانال مجازی البرزنامه از کاشت و برداشت شش نوع سیب در استان خبر داد.

گونه های سیب البرز

"این روزها توفیق دارم و از میهمانان عالیقدر و مراجعه کنندگان ارجمند، معمولا با سیب پذیرایی می کنم.

البرز (کرج) به عنوان پایتخت پژوهش های مرتبط به کشاورزی در ایران شناخته می شود و این استان در طول چندین دهه مهمترین کانون تهیه، تولید و صدور انواع بذر و نهال بوده است.

بخش جنوبی شاهراه کرج-قزوین علاوه بر تولید محصولات زراعی فوق العاده مرغوب، خصوصا گندم(که گندم تنکمان شهرت ویژه دارد) به لحاظ تولید محصولات باغی نیز، مستعد پرورش انواع میوه های هسته ای همچون شلیل و هلو می باشد.

در شمال این محور (اقلیم کوهپایه و کوهستان) میوه هایی همچون سیب، گیلاس، آلو، گردو و توت، با کیفیتی بسیار خوب به عمل می آیند.

از این رو البرز خود حداقل دارای شش نوع سیب که هر کدام یک برند محسوب می شوند،  می باشد.
این سیب ها عبارتند از؛
مورودی، سیجانی، گلاب، حاجی -و با اجازه برادر بزرگتر، تهران- سیب های شیمرانی و سنگانی.

در یکی از تصاویر، مربوط به سال ۱۳۵۰ در زادگاهم روستای واریان، علاوه بر دو تن از نازنینان روستا -روانشادان حاج آقا و حاج خانم محمدی- چهار نوع از انواع سیبهای البرز را در یک قاب ملاحظه می فرمایید.
عکس مرحومین دایی محمود و خاله مبارکه تداعی کننده این قطعه سهراب هست؛
زندگی خالی نیست
مهربانی هست، سیب هست، ایمان هست..."

انتهای پیام/د.خ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.