به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، اهمیت تولید انرژیهای تجدیدپذیر در کلانشهرهای کشور به ویژه مشهد، موضوعی قابل توجه است که از مدتی قبل مورد توجه مدیریت شهری قرار گرفته و حالا با اقدامات انجام شده، شهرداری مشهد را به نهادی پیشران در امر تولید انرژیهای تجدیدپذیر، نه تنها در میان سایر سازمانهای این شهر بلکه در تمام کشور تبدیل کرده است.
بحث استفاده از انرژیهای نو و احداث نیروگاههای خورشیدی برای تولید برق یک اقدامی نو بوده که شهرداری مشهد توانسته است با دانش و تخصص ویژهای که در این زمینه دارد، پا در عرصه احداث این نیروگاهها بگذارد و قطعا تجارب این نیروگاهها میتواند در اختیار سایر دستگاهها قرار گیرد.
برای تهیه این نیروگاههای خورشیدی حدود ۶.۵ میلیارد تومان هزینه صرف شده است و در حال حاضر برخی از ساختمانهای شهرداری مشهد مجهز به نیروگاههای خورشیدی هستند و از جمله این ساختمانها میتوان به شهرداری مناطق یک، دو، چهار، پنج و ده با ظرفیت ۱۵ کیلووات، شهرداری مناطق ۳ و ۷ با ظرفیت ۳۰ کیلووات، تالار شهر و پایانه مسافربری امام رضا (ع) با ظرفیت ۵۰ کیلووات، بوستان ترافیک با ظرفیت ۲۰ کیلووات اشاره کرد.
بیشتر بخوانید
ششمین نمایشگاه و کنفرانس بینالمللی و سومین جایزه ملی انرژیهای تجدیدپذیر ایران، ۲۹ و ۳۰ آبانماه در مرکز همایشهای بینالمللی صداو سیما برگزار شد که برترینهای کشوری این حوزه، در ۸ بخش توسعه انرژیهای تجدیدپذیر معرفی شدند و شهرداری مشهد در بخش توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در بین تمامی دستگاههای دولتی و نهادهای عمومی غیردولتی (تامین ۲۰ درصد برق مصرفی ساختمانها) مقام اول را از آن خود کرد.
جایزه ملی انرژیهای تجدیدپذیر با هدف ایجاد بستری مناسب برای معرفی الگوهای برتر در زنجیره توسعه انرژیهای تجدیدپذیر کشور طراحی شده است که با حمایت وزارت نیرو، سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق (ساتبا) و معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری به برترینهای این حوزه اعطا میشود.
این دوره از کنفرانس با حضور مدیران و مسئولان دولتی، از جمله معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور، معاون وزیر نیرو، مدیرعامل ساتبا، برخی از اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی و همچنین میهمانان خارجی از سازمانهای بینالمللی ذیربط از جمله دبیرکل سازمان بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر، فعالان بخش خصوصی مرتبط با این حوزه، دانشگاهیان و متخصصان مراکز تحقیقاتی برگزار شد.
سیدکمال الدین شاهچراغی مدیرکل پشتیبانی و نایب رئیس کمیسیون بهینه سازی مصرف انرژی شهرداری که به عنوان نماینده مدیریت شهری مشهد در این کنفرانس شرکت و جایزه این جشنواره را دریافت کرده است، در این زمینه گفت: با توجه به تصویب هیئت وزیران که در آن وزارتخانهها، مؤسـسات و شرکتهای دولتـی و نهادهای عمومی غیردولتی، به تامین ۲۰ درصد برق مصرفی ساختمانهای خود از انرژیهای تجدیدپذیر الزام شدهاند و همچنین موقعیت جغرافیایی مناسب شهر مشهد که منجر به بهرهمندی از سطح مطلوبی از انرژی خورشیدی به عنوان یکی از انواع انرژیهای تجدیدپذیر میشود، توسعه استفاده از این انرژی مورد توجه شهرداری مشهد واقع شد و ۲۱ نیروگاه خورشیدی به ظرفیت ۵۵۵ کیلووات و تولید انرژی سالیانه ۸۸۸ مگاوات ساعت احداث و مورد بهرهبرداری قرار گرفته است.
او افزود: نکته بسیار مهمی که در احداث این نیروگاهها در نظر گرفته شده، استفاده از حداکثر توان تولید ایرانی از جمله اینورترها و پنلهای خورشیدی ساخت داخل بوده که احداث این پروژه را نسبت به سایر پروژههای مشابه کاملا متمایز میکند.
شهرداری مشهد در تابستان سال جاری نیز موفق به اخذ جایزه ملی مدیریت انرژی گردید و با شرکت در این کنفرانس بینالمللی و دریافت جایزه ملی انرژیهای تجدیدپذیر، توانست جایگاه ویژهای در حوزه انرژی کشور کسب نماید.
انتهای پیام//ف. ح.