به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، «محمدرضا غائبی» سرپرست نمایندگی دائم ایران نزد سازمان ملل متحد صبح امروز (جمعه) در نشستی که در خصوص موضوعات پادمانی بین جمهوری اسلامی ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی در نشست جاری شورای حکام برگزار شد، گفت: جمهوری اسلامی ایران به تعهدات خود ذیل موافقتنامه جامع پادمان با آژانس (CSA) پایبند است و تمام تلاش خود را در این زمینه به منظور رفع نگرانیهای فنی آژانس به کار گرفته است.
وی افزود: واقعیت این است که هیچ موضوع پادمانی در خصوص فعالیتهای هستهای کنونی ایران که همواره نیز در گزارشهای مختلف تایید شده است، وجود ندارد. ایران همچنین به طور داوطلبانه به تعاملات مختلف عملی و سازنده خود با آژانس ادامه داده است و از نزدیک با آژانس برای رسیدگی به سؤالات مربوط به چند موضوع بی اهمیت همکاری کرده است.
این دیپلمات ایرانی بیان کرد: متأسفانه، رویکرد مثبت و سازنده نشان داده شده توسط ایران، بهطور مناسب از سوی آژانس پاسخ داده نشد، که میتواند مانعی برای تعاملات آتی بین دو طرف شود.
غائبی خاطرنشان کرد: تعامل جمهوری اسلامی ایران با آژانس بر اساس تعهدات مندرج در موافقتنامه جامع پادمان (CSA) هرگز کاهش نیافته است. ایران بر عزم خود برای ادامه تعامل سازنده و همکاری با آژانس کاملاً در راستای تعهداتش ذیل CSA تاکید میکند.
وی گفت: برای انجام این کار، احترام به سه اصل شناخته شده استقلال، بی طرفی و حرفهای بودن و خودداری از درگیر شدن در هرگونه دعوای سیاسی برای منافع هر دو طرف بسیار مهم است.
غائبی عنوان کرد: در این مقطع، بر همه ما از جمله آژانس و کشورهای عضو لازم است که ضمن در نظر گرفتن محتوای کنونی بیانیهها، منافع بلندمدت آژانس را از جمله با اجتناب از ورود به هرگونه مداخلات با ملاحظات سیاسی در نظر بگیریم.
وی همچنین گفت: در جریان بازدید اخیر مدیرکل از تهران که در ۲۲ و ۲۳ نوامبر ۲۰۲۱ انجام شد، ملاقاتهای در سطوح بالای سیاسی و نیز گفتگوهای فنی بین ایران و آژانس برگزار شد.
وی افزود: در این دیدارها طرفین روحیه همکاری و تداوم آن را یادآوری و تاکید کردند و بر لزوم رسیدگی به تمامی موضوعات پادمان مربوطه در فضایی سازنده برای دستیابی به نتیجه مورد توافق دو طرف از طریق جلسات کارشناسان فنی که تاریخ آن بعدا تعیین خواهد شد تاکید کردند.
وی افزود: همانطور که وزیر امور خارجه کشورمان نیز اخیرا تصریح کرد، دو طرف مصمم به ادامه همکاری و دستیابی به توافق هستند و سیاسی کردن مسائل فنی در واقع بی نتیجه است.
گفتنی است، نشست شورای حکام از چهارشنبه به مدت سه روز در وین در حال برگزاری است.
انتهای پیام/