یکی از الزامات موفقیت طرح ممنوعیت ورود لوازم خانگی خارجی به کشور، برخورد جدی با اقلام قاچاق است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، شوتی چیست و خودرو‌های شوتی در جاده‌ها چه می‌کنند؟ جاده‌ها پر شده از خودرو‌هایی که مثل برق و باد از کنار دیگر خودرو‌ها می‌گذرند و به چشم بر هم زدنی در افق محو می‌شوند. نه از پیچ و خم جاده هراسی دارند و نه جریمه نگرانشان می‌کند. می‌توان گفت حالا داشتن و راندن خودرو‌های شوتی به شغل تبدیل شده؛ شغلی که ریشه تولید و اشتغال هموطنان را می‌خشکاند و کالا‌های قاچاق را مانند خوره به جان محصول داخلی می‌اندازد.

با خروج تولیدکنندگان خارجی لوازم خانگی از کشورمان و بستن مرز‌های رسمی کشور به روی محصولاتشان، تولیدکنندگان ایرانی به تقویت تولید و اشتغالزایی خود امیدوار شدند و برای گرفتن بازار با عرضه محصول با کیفیت ترغیب؛ البته اگر دست قاچاقچیان کالا بسته شود و حنایشان برای مردم رنگی نداشته باشد.

برای اصفهان به عنوان قطب تولید لوازم خانگی کشور  بستن همه پنجره‌های قاچاق برای حمایت از تولید حیاتی است.

افزایش اقبال مردم به لوازم خانگی ایرانی

حسین عبدلی نایب رئیس اتحادیه صنف فروشندگان و تعمیرکنندگان لوازم خانگی استان اصفهان به خبرنگار ما گفت: اصفهان با داشتن کارخانه‌های بزرگ و فعال، از استان‌های موفق در تولید لوازم خانگی است.

وی ادامه داد: زمانی که واردات لوازم خانگی آزاد بود، تولیدکنندگان داخلی به لحاظ قیمت توان رقابت با آن‌ها را نداشتند، اما از زمانی که جلوی واردات گرفته شد، قیمت‌ها برای تولید کننده به صرفه و انگیزه تولید بهتر و بیشتر در آن‌ها ایجاد شد.

نایب رئیس اتحادیه صنف فروشندگان و تعمیرکنندگان لوازم خانگی استان اصفهان افزود: با استفاده از این فضا، تولیدکنندگان لوازم خانگی در اصفهان اکنون سوله‌های بیشتری را در شهرک صنعتی دایر و اصفهان را به قطب تولید لوازم خانگی تبدیل کرده اند.

عبدلی در خصوص استقبال مردم از تولیدات داخلی بیان کرد: مردم به دلیل خدماتی که کارخانه‌های داخلی به آنان ارائه می‌کنند، به خرید محصولات ایرانی گرایش پیدا کرده اند، اما فروشندگانی هم هستند که محصولات خارجی را تبلیغ و پیشنهاد می‌کنند و مردم را از خرید کالای وطنی منصرف می‌کنند.

لوازم خانگی


گرانی مواد اولیه عامل قیمت‌های گزاف لوازم خانگی

وی با اذعان به ناتوانی بسیاری از مردم در خرید لوازم خانگی گفت: مواد اولیه گران است و همین امر در قیمت نهایی محصول تاثیر زیادی می‌گذارد.

نایب رئیس اتحادیه صنف فروشندگان و تعمیرکنندگان لوازم خانگی استان اصفهان ادامه داد: مواد اولیه به دو صورت وارداتی و داخلی در دسترس تولید کنندگان قرار می‌گیرد و محصولاتی که تولید آن‌ها وابستگی زیادی به مواد اولیه وارداتی دارد تولیدکننده و مصرف کننده را در تنگنای زیادی قرار می‌دهد.

عبدلی در خصوص نظارت بر قیمت‌ها تصریح کرد: امسال در بازار نوسانات ارزی زیادی را شاهد نبودیم، اما گاه به بهانه نرخ ارز، بازار لوازم خانگی با افزایش قیمت مواجه می‌شود و همین موضوع نشانه نبود نظارت موثر بر قیمت هاست؛ البته بخشی از افزایش قیمت نیز به دلیل افزایش حق بیمه، دستمزد کارگر و اجاره هاست.

وی اظهار کرد: اگر فروشنده‌ای لوازم خانگی ایرانی را گران فروخت، مردم می‌توانند شکایت کنند و اتحادیه هم جلوی گران فروشی را می‌گیرد و متخلف را جریمه می‌کند، اما نظارتی بر کالای قاچاق وجود ندارد.

نایب رئیس اتحادیه صنف فروشندگان و تعمیرکنندگان لوازم خانگی استان اصفهان درباره تمایل مردم به خرید اقلام خارجی که ورودشان به کشور ممنوع شده است.

وی گفت: برخی شرکت‌های معروف تا همین اواخر در ایران نمایندگی و کارخانه داشتند و مردم هم از محصولاتشان راضی بودند، اما بعد از ترک کشور به بهانه تحریم‌ها و پس از آن برنامه ما برای ممنوعیت ورود اجناسشان به کشور، برخی سودجویان به قاچاق لوازم خانگی روی آورده اند.

خودرو‌های شوتی


ورود اجناس خارجی با خودرو‌های شوتی به بازار ایران
عبدلی تصریح کرد: قاچاقچیان با توجه به اقبال مردم به برند‌هایی که واردات آن‌ها ممنوع شده است دامی را پهن و کالای قاچاق را به قیمت دلخواه عرضه می‌کنند و دستگاه‌های مسئول هم آنطور که باید و شاید نظارتی نمی‌کنند و به عواقب ورود کالای قاچاق بی توجه هستند.

وی در ادامه به موضوع خودرو‌های شوتی هم پرداخت و گفت: باید اذعان کرد خودرو‌های شوتی با گذشت زمان به انسجام و هماهنگی خوبی رسیده اند و نقش بسیار مهمی در قاچاق لوازم خانگی دارند؛ به این ترتیب قاچاقچیان از تمایل مردم به برخی نشان‌های خارجی، سوء استفاده می‌کنند و گاه کلاهبرداری‌هایی هم صورت می‌گیرد و این مردم هستند که متضرر می‌شوند.

نایب رئیس اتحادیه صنف فروشندگان و تعمیرکنندگان لوازم خانگی استان اصفهان یادآور شد: قاچاقچیان مکان مشخصی ندارند که اتحادیه روی آن‌ها نظارت کند و بتواند پیگیر مطالبات مردم شود، کالا‌های قاچاق هم به هیچ وجه تحت اختیار اتحادیه نیست، پس به مردم توصیه می‌شود از خرید آن‌ها صرفنظر کنند.

عبدلی گفت: قاچاقچیان هر روز با ترفند‌های جدید بکار می‌گیرند، اما اعتماد مردم به کالای ایرانی در حال افزایش است و اگر تولیدکنندگان با بهبود کیفیت محصولاتشان قدردان این اعتماد باشند، تولیدات داخلی به آرامی بین مردم جای خود را باز می‌کند و خودبه خود کالا‌های قاچاق بازار خود را از دست می‌دهند.

وی به مصرف کنندگان لوازم خانگی توصیه کرد: پیش از خرید، با توجه به شناسه و کد بندی کالا از اصالت آن مطمئن شوند.

 

لوازم خانگی قاچاق


بهترین تبلیغ برای کالای ایرانی، کیفیت آن است

اکبر خرمیان دبیر هیئت مدیره اتحادیه لوازم خانگی استان اصفهان گفت: تولید لوازم خانگی در کشورمان رو به افزایش است، اما به نظر می‌رسد هنوز برای تامین نیاز بازار کافی نیست.

وی گفت: باید تمام افرادی را که مهارت و توانایی تولید لوازم خانگی را دارند به تولید تشویق کرد و ادارات دارایی، کار و صمت هم باید موانع پیش روی آن‌ها را بردارند تا شمار تولید کنندگان زیادتر شود و رقابت بر سر کیفیت و قیمت باشد.

دبیر هیئت مدیره اتحادیه لوازم خانگی استان اصفهان تصریح کرد: کیفیت محصولات بهترین تبلیغ برای تولیدکننده لوازم خانگی است، اگر مردم از کیفیت کالا راضی باشند اقبال بیشتری به آن نشان می‌دهند و این محصول می‌تواند با محصولات خارجی رقابت کند.

خرمیان ادامه داد: کالا‌های داخلی بسیاری وجود دارد که بهتر از اقلام خارجی با نشان‌های تجاری مشهور هستند و مردم اگر در خرید فقط به دنبال نشان خارجی خاصی نباشند می‌توانند در بین کالا‌های با کیفیت ایرانی جنس مطلوب خود را پیدا کنند.

وی قیمت لوازم خانگی را سرسام آور دانست و گفت: گاهی کالا‌هایی کم ارزش به قیمت‌های گزاف فروخته می‌شود که این سود نه به جیب دولت می‌رود و نه به مردم تعلق می‌گیرد، بلکه سرمایه دار‌ها را فربه‌تر می‌کند؛ پس دولت باید همان تدبیری را که برای بازار موبایل و برنج اتخاذ کرد بر لوازم خانگی نیز پیاده کند و همزمان جلوی قاچاق را هم بگیرد.

دبیر هیئت مدیره اتحادیه لوازم خانگی استان اصفهان به مردم توصیه کرد: قبل از خرید ابتدا به پروانه کسب فروشنده دقت کنند تا اگر تخلفی روی داد از امکان پیگیری آن مطمئن شوند.

خودروی شوتی حتی بدون جنس قاچاق توقیف می‌شود

سرهنگ کامران ریاحی رئیس پلیس امنیت اقتصادی فرماندهی انتظامی استان اصفهان به خبرنگارما گفت: با توجه به اینکه امسال، به نام تولید، پشتیبانی ها، مانع زدایی‌ها نامگذاری شده است؛ اقداماتی را با هدف تشدید برخورد با قاچاق کالا انجام داده ایم.

وی ادامه داد: کشف لوازم خانگی در استان اصفهان از ابتدای سال تا پایان مهر، به لحاظ ارزش ۳۵ درصد نسبت به هفت ماهه سال ۹۹ افزایش یافته است.

رئیس پلیس امنیت اقتصادی فرماندهی انتظامی استان اصفهان از برخورد جدی با خودرو‌های شوتی خبر داد و گفت:مانند گذشته کالای قاچاق با کانتینر کالا جابجا نمی‌شود و قاچاقچیان هر روز شگرد‌های جدید به کار می‌برند؛ اکنون بیشترین قاچاق لوازم خانگی از طریق خودرو‌های شوتی است.

سرهنگ ریاحی گفت: تلاش شده خودرو‌های شوتی شناسایی و متوقف شود و طبق شیوه نامه‌ای که دادستان مرکز استان در خصوص خودرو‌های شوتی تنظیم کرده است، خودرو چه حامل کالا باشد چه نباشد اگر وضع ماشین نشانه شوتی بودن آن باشد می‌توان خودرو را متوقف کرد.

وی یادآور شد: اگر خودرو حامل کالا باشد کالا ضبط و متهم تا دو برابر قیمت کالا جریمه می‌شود.

ممنوعیت ورود لوازم خانگی خارجی به کشور تصمیمی است که پیش از ما بسیاری از کشور‌های صنعتی هم اجرا کرده و به ارتقای تولید و گسترش بازار‌های هدف دست یافته اند.

این قانون در کشور ما هم ثمربخش خواهد بود اگر تولیدکنندگان با شناخت درست از نیاز بازار و سلیقه مردم محصولاتی با کیفیت و هم رده با بهترین کالا‌های غیرایرانی عرضه کنند و از سوی دیگر تمام منافذ به روی ورود جنس خارجی بسته شود.

گزارش از فاطمه والافرد
انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.