به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از ایلام، عبدالله بهادری، مدیرکل راه و شهرسازی استان ایلام گفت: ایلام یکی از استانهایی است که بنا به شرایطی که از نظر موقعیت جغرافیایی دارد بیشتر در بحث راهها مورد توجه قرار دارد.
او ادامه داد: با توجه به مرزی بودن استان باید وضعیت راههای استان نیز متناسب با ترددها و از شرایط مطلوب و مناسبی برخوردار باشد.
او افزود: کل طول راههای استان بالغ بر سه هزار ۵۰۰ کیلومتر است که در حال حاضر بالغ بر ۴۵ پروژه راهسازی که از اهمیت ویژهای برخوردار هستند، در استان در حال اجرایی شدن هستند.
بهادری بیان کرد: این پروژهها بالغ بر سه هزار میلیارد تومان اعتبار دارند که با توجه به شرایط ویژهای که دارند و اهمیتی که دولت برای این پروژهها قائل است، همه پروژههای راهسازی استان هم اکنون فعال و در حال اجرا هستند.
او ادامه داد: از جمله این پروژههای با اهمیت پروژه تونل کبیرکوه در بین شهرستانهای دره شهر و آبدانان در جنوب استان ایلام است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان ایلام افزود: این پروژه با راههای دسترسی بالغ بر ۳۵ کیلومتر است که از این ۳۵ کیلومتر ۶ کیلومتر آن در قالب تونل است.
بهادری بیان کرد: تونل اصلی چهار هزار و ۷۰۰ متر و تونلهای فرعی آن ۷ دهنه دیگر نزدیک به ۸۰۰ متر هستند.
او مطرح کرد: تونل کبیرکوه میتوان گفت که دومین پروژه کشور از نظر حفاری تونل خواهد بود که پیشرفت فیزیکی این پروژه حدود ۷۰ درصد است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان ایلام با اشاره به آخرین وضعیت تونل، بیان کرد: قرارداد تکمیلی این تونل از دو سمت آبدانان و دره شهر اخیراً منعقد شده است.
بهادری ادامه داد: از سمت خروجی آبدانان قراردادی بالغ بر ۵۳۴ میلیارد تومان از سمت دره شهر در حدود ۲۱۱ میلیارد تومان قرارداد تکمیل این پروژه بسته شده است.
او مطرح کرد: در سفر ریاست جمهوری به استان ایلام برای تکمیل این پروژه ۲۰۰ میلیارد تومان از محل منابع عمومی و ۳۰۰ میلیارد تومان از محل ماده ۵۶ اختصاص پیدا کرده است.
او گفت: این موضوع باعث شد که برنامه لازم برای تکمیل پروژه صورت بگیرد چراکه این تونل هم کارکرد درون استانی، هم کارکرد ملی و حتی بین المللی را دارا است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان ایلام افزود: با توجه به اختصاص اعتبارات، برنامه ریزی لازم صورت گرفته تا پایان سال ۱۴۰۱ این پروژه به بهره برداری برسد.
حذف ۲۵ کیلومتر از گردنه خطرناک و برفگیر کبیرکوه و کاهش مسافت بین شهرستانهای آبدانان و دره شهر به کمتر از ۱۷ کیلومتر و همچنین حذف ارتفاع یک هزار و ۲۰۰ متری این گردنه و ۲۷۰ پیچ ریز و درشت آن از مسیر آبدانان، دره شهر و ایلام از مزایای مهم استانی این طرح است.
صرفه جویی در بحث حمل و نقل جادهای و وصل شدن مرکز و شمال کشور به جنوب و عتبات عالیات از مزایای ساخت تونل کبیرکوه است.
انتهای پیام/ ن