به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از ساری،دکتر سید حسن عابدی جراح و فوق تخصص دستگاه گوارش و کبد گفت:نخستین عمل جراحی تومور استرومال دستگاه گوارش به همت متخصصان در بیمارستان آیت الله روحانی بابل با موفقیت انجام شد.
او افزود: تومور استرومال دستگاه گوارش (GIST) شایعترین تومورهای مزانشیمی لولهی گوارش بوده و بیشتر در معده یا رودهی کوچک مشاهده میشود.
عابدی گفت:همه تودههای خوش خیم موجود در دستگاه گوارش به طور قطع بیخطر نیستند و احتمال سرطان زا بودن آن در شرایط سنی مختلف افزایش یا کاهش مییابد.
او افزود: تودههای خوش خیم گوارشی ۲ دستهاند که عبارتند از: دسته اول تودههای Gist که معمولا در هر قسمت از دستگاه گوارش از مری تا معده قرار میگیرند و گروه دوم تودههای چربی یا لیپوم و لیومیوم است که در دسته بافتهای نرم قرار میگیرند.
جراح و فوق تخصص دستگاه گوارش و کبد گفت: این نوع تومورها اغلب در افراد بین ۴۰ تا ۷۰ سال مشاهده شده و کودکان و افراد جوانتر بهندرت این بیماری را نشان میدهند. تومورها میتوانند سرطانی (بدخیم) یا غیرسرطانی (خوشخیم) باشند. سن ابتلای به آن بالای ۴۰ سال است و در صورت عدم تشخیص به موقع بزرگتر شده و نگران کننده خواهد بود.
دکتر عابدی افزود: اگر اندازهٔ این تومور از ۲ سانتی متر بیشتر شود و غدد لنفاوی هم تحت تاثیر آن قرار بگیرد و همراه با زخم باشد در این صورت نگران کننده خواهد بود.
جراح و فوق تخصص دستگاه گوارش و کبد گفت: تودهٔ Gist در بیشتر مواقع علامت مشخصی ندارد و از طریق آندوسکوپی به طور اتفاقی مشخص میشود. اما علائم تشخیص آن: انسداد و بزرگتر شدن توده در دستگاه گوارش ۴۰ درصد موارد احتمال خونریزی و گاهی با درد شکمی همراه است.
انتهای پیام/س