به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از عاجل، به گفته محققان، مصرف آسپرین با افزایش ۲۶ درصدی خطر ابتلا به نارسایی قلبی در افرادی که حداقل یک عامل خطر ابتلا به این بیماری را دارند، همراه است.
از عوامل خطر میتوان به سیگار کشیدن، چاقی، فشار خون بالا، کلسترول بالا، دیابت و بیماریهای قلبی عروقی اشاره کرد.
بلریم موجاج نویسنده این مطالعه از دانشگاه فرایبورگ آلمان گفت: این اولین مطالعهای است که نشان میدهد در میان افرادی که حداقل یک عامل خطر برای ابتلا به نارسایی قلبی دارند، افرادی که آسپرین مصرف میکنند نسبت به افرادی که از این دارو استفاده نمیکنند بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند.
نارسایی قلبی زمانی رخ میدهد که قلب قادر به پمپاژ کافی نیست و نمیتواند جریان خون کافی را به اعضای بدن برساند. علائم و نشانههای این بیماری مواردی از قبیل تنگی نفس، خستگی مفرط و ورم ساق پاست. تنگی نفس معمولا با ورزش، هنگام دراز کشیدن و شب هنگام خواب بدتر میشود. برای افراد مبتلا اغلب محدودیتی برای ورزش کردن وجود دارد، حتی اگر به خوبی هم درمان شوند.
محققان آلمانی برای بررسی این موضوع به تجزیه و تحلیل دادههای ۳۰ هزار و ۸۲۷ فرد در معرض خطر ابتلا به نارسایی قلبی پرداختند. شرکت کنندگان ۴۰ سال به بالا بودند.
شرکت کنندگان به دو دسته تقسیم شدند. گروهی که آسپرین مصرف میکردند و گروهی که آسپرین مصرف نمیکردند. میانگین سنی شرکت کنندگان ۶۷ سال و ۳۴ درصد از شرکت کنندگان نیز زن بودند. در ابتدا مطالعه در مجموع ۷۶۹۸ شرکت کننده (۲۵درصد) آسپرین مصرف میکردند. در طول ۵.۳ سال پیگیری این آزمایش، محققان دریافتند ۱۳۳۰ شرکت کننده دچار نارسایی قلبی شدهاند.
گفتنی است محققان ارتباط بین مصرف آسپرین و نارسایی قلبی با جنسیت، سن، شاخص توده بدن، سیگار کشیدن، مصرف الکل، فشار خون، ضربان قلب، کلسترول خون، کراتینین، فشار خون بالا، دیابت، بیماریهای قلبی عروقی و درمان با رنین مهارکنندههای سیستم آنژیوتانسین-آلدوسترون، مسدود کنندههای کانال کلسیم، دیورتیکها، مسدودکنندههای بتا و داروهای کاهش دهنده چربی را نیز ارزیابی کردند. در نهایت دریافتند مصرف آسپرین به طور مستقل با افزایش خطر ۲۶ درصدی ابتلا به نارسایی قلبی مرتبط است. کراتینین فراوردهای از سوخت و ساز در ماهیچهها است که از کلیهها دفع میشود.
موجاج گفت: این اولین مطالعه بزرگ برای بررسی رابطه بین مصرف آسپرین و نارسایی قلبی در افراد مبتلا به بیماری قلبی و یا دارای حداقل یک عامل خطر بود. برای تایید نتایج این مطالعه به کارآزماییهای تصادفی چندملیتی بزرگ بیشتر در بزرگسالان در معرض خطر نارسایی قلبی نیاز است. در کل مشاهدات ما نشان میدهد که آسپرین باید در افرادی که نارسایی قلبی دارند یا دارای عوامل خطر برای ابتلا به این بیماری هستند با احتیاط تجویز شود.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/