طرح احداث کتابخانه مرکزی خرم‌آباد با گذشت ۲۰ سال از آغاز عملیات اجرایی هنوز افتتاح نشده و این در حالی است که به گفته کارشناسان، برخی سازه‌های آن به دلیل طولانی بودن روند ساخت قبل از بهره‌برداری تاحدودی دچار استهلاک شده‌اند.

به گزارش  باشگاه خبرنگاران جوان از خرم آباد،   تکمیل و تجهیز کتابخانه‌های در دست اقدام لرستان به ویژه کتابخانه مرکزی خرم آباد یکی از مطالبات سالیان گذشته اهل فرهنگ و علاقه‌مندان به مطالعه است چراکه مرکز لرستان در رقابت با سایر مراکز استان‌ها از داشتن یک کتابخانه مرکزی و مادر محروم بوده که تحقق این وعده نیز به یکی از خواسته‌های طولانی مدت مردم این دیار تبدیل شده است.

کلنگ زنی کتابخانه مرکزی خرم آباد سال ۸۰ صورت گرفته و در حالی تکمیل این طرح فرهنگی برای مردم شهرستان به یک دغدغه جدی تبدیل شده که بر اساس اظهارات مسوولان و کارشناسان، سرانه فضای کتابخانه‌ای لرستان پایین‌تر از میانگین کشوری و نامتناسب با جمعیت آن است.

علاوه بر اینکه کتابخانه مرکزی خرم آباد یکی از چندین طرح فرهنگی لرستان است که روند لاک پشتی و بسیار کند اجرایی دارد تقریبا در هرشهرستان استان نیز یک پروژه کتابخانه‌ای نیمه تمام در انتظار تخصیص اعتبار است.

خانه به دوشی یار مهربان در خرم آباد

به گفته مدیرکل کتابخانه‌های عمومی لرستان تکمیل کتابخانه مرکزی خرم آباد با پیشرفت فیزیکی ۹۰ درصد به یکی از مطالبات جدی فرهنگیان و جوانان این استان تبدیل شده که فاز نخست آن تقریبا آماده بهره برداری است و سالن‌های مطالعه، کتابخانه همکف و زیرزمین ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.

فرشته طهماسبی ادامه داد: در حال حاضر مراکز استان‌ها از کتابخانه مرکزی برخوردار هستند، اما کتابخانه مرکزی خرم آباد همچنان نیمه تمام و این در حالی است که این کتابخانه با زیربنای هشت هزار متر مربع در صورت تکمیل و بهره برداری، ظرفیت قابل توجهی برای جبران کمبود سرانه فضای کتابخانه‌ای لرستان است.

وی بدون اشاره به عدد سرانه کتابخانه‌ای در استان یا خرم آباد با بیان اینکه به ازای هر ۲۵ هزار نفر باید یک کتابخانه وجود داشته باشد گفت: اکنون خرم آباد ۴۰۰ هزار نفر جمعیت دارد و تکمیل کتابخانه مرکزی آن مطالبه جدی مردم این شهرستان است.

بدون شک راه‌اندازی کتابخانه‌های عمومی به عنوان محیط‌های فرهنگی و علمی یکی از شاخص‌های توسعه یافتگی و فضایی برای شاداب‌سازی جامعه به شمار می‌رود که دیار فرهنگ دوست لرستان به دلیل کمبود اعتبارات لازم طی سالیان گذشته تاحدودی از این طرح‌ها بی نصیب مانده است.

علاوه بر مرکز لرستان، برخی شهرستان‌های این استان نیز از ظرفیت‌هایی همچون فرهنگسرا‌ها و مکان‌های فرهنگی چندانی بهره‌مند نیستند و بهره مندی جوانان و فرهنگ دوستان از فضا‌های علمی و ادبی در پیچ و خم وعده‌ها کم رنگ شده است.

وجود ۹طرح کتابخانه‌ای نیمه تمام در لرستان

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی لرستان همچنین گفت: از مجموع طرح‌های در دست اقدام کتابخانه‌های استان یک طرح در خرم آباد، ۲ طرح در بروجرد،۲ طرح در کوهدشت و در شهرستان‌های پلدختر، دورود، سلسله و دلفان نیز هر کدام یک طرح نیمه تمام وجود دارد.

طهماسبی اظهار داشت: طرح‌های شهید باهنر و روستای دینار آباد بروجرد دارای ۹۵ درصد، کتابخانه‌های عمومی درجه یک کوهدشت و نورآباد دارای ۵۰ درصد پیشرفت هستند ومابقی کتابخانه‌های نیمه تمام نیز بیش از۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.

وی عنوان کرد: اکنون ۳۶کتابخانه عمومی نهادی و ۲۰ کتابخانه عمومی مشارکتی با ۶۰۰ هزار جلد کتاب و ۳۰ هزار عضو در لرستان فعال است.

طرح‌های کتابخانه‌ای لرستان نیازمند ۱۱۰ میلیارد تومان اعتبار

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی لرستان گفت: در حال حاضر این استان باتوجه به جمعیت در رتبه پانزدهم کشور قرار دارد، اما به لحاظ سرانه فضای کتابخانه‌ای در جایگاه مناسبی نیست که برای جبران این کاستی باید هرچه سریعتر طرح‌های نیمه تمام کتابخانه‌ای تکمیل شود.

طهماسبی افزود: در حال حاضر در هر شهرستان لرستان یک طرح نیمه تمام کتابخانه‌ای وجود دارد که بیشتر آن‌ها پیشرفت فیزیکی بالای ۵۰ درصد دارند.

وی با بیان اینکه نهاد کتابخانه‌های عمومی بهره بردار طرح‌ها به شمار می‌رود و مجری این طرح‌ها ادارات کل راه و شهرسازی و فرهنگ و ارشاد اسلامی هستند اظهار داشت: این طرح‌ها از محل اعتبارات استانی تامین بودجه می‌شوند.

طهماسبی ادامه داد: با توجه به شرایط استان، تکمیل این طرح‌ها نیازمند نگاه ویژه مسوولان مربوطه است تا حداقل طرح‌های دارای پیشرفت فیزیکی ۸۰ تا ۹۰ درصد به سرانه فضای کتابخانه‌ای استان افزوده شود.

قرار است آیت الله سید ابراهیم رییسی رییس جمهوری و اعضای هیات دولت، در آینده نزدیک به لرستان سفر کنند.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/ب

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.