به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از phys.org، محققان دانشگاه کرتین برای کشف راز منشاء آب در زمین مطالعاتی انجام دادند و دریافتند که خورشید احتمالا دلیل اصلی وجود آب در سیاره ما است. تیمی از محققان بینالمللی به رهبری دانشگاه گلاسکو از جمله محققان مرکز علوم و فناوری فضایی کرتین دریافتند باد خورشیدی، متشکل از ذرات باردار خورشید که عمدتا از یونهای هیدروژن ساخته شدهاند، آب را روی سطح دانههای غبار ایجاد میکنند. غبارهایی که توسط سیارکهایی که در روزهای اولیه تشکیل منظومه شمسی به زمین برخورد کردند.
جان کرتین، مدیر مرکز علوم و فناوری فضایی کرتین گفت که زمین در مقایسه با سایر سیارات سنگی منظومه شمسی بسیار غنی از آب است و بیش از ۷۰ درصد از سطح آن را اقیانوسها پوشانده اند، از این رو دانشمندان مدتها در مورد منبع دقیق این آبها متعجب بودند.
یک تئوری موجود این است که آب در مراحل نهایی شکلگیری زمین، توسط سیارکهای نوع C به زمین منتقل شده است، با این حال آزمایشهای قبلی اثر ایزوتوپی بر روی این سیارکها نشان میدهد که آنها با آب یافت شده در روی زمین مطابقت ندارند. تحقیق ما نشان میدهد که باد خورشیدی آب را روی سطح دانههای ریز گرد و غبار ایجاد کرده و این آب ایزوتوپی که سبکتر بوده احتمالا باقی مانده آب زمین را تامین کرده است. این نظریه جدید باد خورشیدی براساس تجزیه و تحلیل دقیق اتم به اتم قطعات کوچک یک سیارک نزدیک به زمین است که نمونههایی از آن توسط کاوشگر فضایی ژاپنی Hayabusa جمعآوری و در سال ۲۰۱۰ به زمین بازگردانده شد.
دکتر لوک دالی، فارغ التحصیل کرتین میگوید که این تحقیق نه تنها در زمینه منبع آب زمین بینش قابل توجهی به دانشمندان میدهد، بلکه میتواند به ماموریتهای فضایی آینده نیز کمک کند.
او در صحبت هایش میگوید: "اینکه فضانوردان چگونه آب کافی خود را بدون نیاز به حمل ذخایر دریافت کنند، یکی از موانع اکتشافات فضایی آینده است. تحقیقات ما نشان میدهد که همان فرآیند هوازدگی فضایی که باعث ایجاد آب در سیارک ایتوکاوا شد، احتمالا در سایر سیارات بدون هوا نیز رخ داده است. این کشف نشان میدهد که فضانوردان ممکن است بتوانند ذخایر آب تازه را مستقیماً از غبار روی سطح سیاره مانند ماه تامین کنند."
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/