رییس دادگستری شهرستان راور گفت: طرح مصلحین و حکمین قرآنی و اورژانس قضایی به صورت محله محور در شهرستان راور اجرا خواهد شد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان،  حجت الاسلام ابوالفضل فرحبخش،رییس دادگستری شهرستان راور در جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم راور گفت: در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و تاکیدات ریاست قوه قضاییه مبنی بر اجرای سند تحول قضایی و پیشگیری از وقوع جرم و همچنین ضرورت ایجاد صلح و سازش در پرونده‌های قضایی، خصوصا دعاوی خانواده (طلاق) و کاهش ورودی پرونده‌ها به محاکم قضایی، طرح مصلحین و حکمین قرآنی و اورژانس قضایی به صورت محله محور با استفاده از ظرفیت مساجد محلات در شهرستان راور اجرا خواهد شد.

او در ادامه خطاب به مسئولان شهرستان گفت: امروز می‌توان با هم افزایی و همکاری مسئولان فرهنگی، قضایی و اجرایی در جهت حفظ بنیان خانواده‌ها و کاهش آمار طلاق، اعتیاد و بیکاری در شهرستان اقدامات موثری را به انجام رساند.

این مقام قضایی ادامه داد: مسئولین فرهنگی شهرستان باید با برگزاری جلسات مفید و دعوت از اساتید مجرب مذهبی و روانشناسی، مهارت‌های زندگی و نوع برقراری ارتباط با دیگران را به خانواده‌ها آموزش دهند تا اقدامی اثرگذار در جهت کاهش آسیب‌های اجتماعی خصوصا طلاق و اعتیاد صورت گیرد.

حجت الاسلام فرحبخش بیان کرد: می‌توان با استفاده از نظرات کارشناسان و نخبگان محلی ابتدا نسبت به شناسائی مشکلات و معضلات اقدام و پیش بینی‌های لازم درخصوص بروز آسیب ها‌ی اجتماعی داشته باشیم و پس از پیش بینی نسبت به پیشگیری از وقوع جرایم در سطح جامعه اقدام کرد.

رئیس دادگستری راور در پایان ضمن ابراز نگرانی از طرح پرونده‌های طلاق در دادگستری گفت: در طرح مصلحین و حکمین قرآنی از ظرفیت مساجد و پایگاه‌های بسیج و روحانیون در کنار مشاوران خانواده و ریش سفیدان (معتمدین محلی) و همچنین طرح اورژانس قضایی و شورا‌های حل اختلاف در جهت کاهش آمار وقوع طلاق استفاده خواهد شد.

در ادامه حجت الاسلام والمسلمین زمانی گفت: رمز موفقیت در اجرای طرح مصلحین و حکمین قرآنی، داشتن نقشه راه در راستای انجام امور محوله است و مسئولین باید ابتدا نقشه راه را ترسیم نمایند و براساس آن اقدام کنند.

او افزود: ریشه تمام گرفتاری‌ها و آسیب‌های اجتماعی و بزه کاری‌ها در جامعه امروز، ناشی از قطع ارتباط مردم با سه محور اساسی انسان ساز در اسلام است: محور اول منابع انسان ساز، که همان قرآن، مفاتیح، صحیفه سجادیه، نهج البلاغه و محور دوم آن مکان‌های انسان ساز، که همان مساجد، تکیه ها، حسینیه‌ها و محور سوم آن نماد‌های انسان ساز، که همان پیامبر اسلام (ص)، امامان معصوم علیهم السلام و روحانیون که الگوی عملی جوامع هستند، می‌باشند.

او اظهار داشت: در صورت برقراری این سه محور ارتباطی انسان ساز، شاهد کاهش وقوع جرم و آسیب‌های اجتماعی در جامعه خواهیم بود.

در ادامه مجتبی استوار زاده، معاون دادستان راور ضمن تشریح برنامه‌های طرح مصلحین و حکمین قرآنی و اورژانس قضایی گفت: در مساجد محلات راور یک تیم سه نفره متشکل از امام جماعت، معتمد و ریش سفید محلی و مشاور خانواده مستقر می‌شوند و در جهت ایجاد صلح و سازش، پرونده‌های خانواده خصوصاً طلاق به این هیئت‌ها ارجاع خواهد شد.

او افزود:دادستانی مصمم است طرح مصلحین و حکمین قرآنی در شهرستان را با استفاده از ظرفیت روحانیون و مساجد و اورژانس قضایی در جهت کاهش ورودی پروند‌ها به دادسرا اجرا کند.

او گفت: حضور میدانی در راستای پیشگیری از وقوع جرم یکی از اولویت‌های دادستانی می‌باشد و مسئولان نیز باید در راستای وظایف قانونی خود اقدامات لازم را انجام دهند و امور فرهنگی و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی را در اولویت کاری خود قرار دهند.

این مقام قضایی عنوان کرد: هر گونه ترک فعل و کم کاری در این حوزه می‌تواند خسارات مادی و معنوی زیادی را در آینده به جامعه وارد کند و این موضوع از سوی دادستانی پیگیری و با هرگونه تخلف و ترک فعل برخورد قاطع و قانونی می‌شود.

در پایان همه مسئولان نظرات و پیشنهادات خود را در راستای کاهش آسیب‌های اجتماعی، طلاق، اعتیاد و بیکاری در سطح جامعه ارائه کردند.

در این جلسه مصوب شد طرح مصلحین به صورت محله محور با همکاری مساجد سطح شهرستان به صورت کامل و دقیق اجرا شود.

انتهای پیام/ی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.