مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی:

نبود بارندگی موثر موجب کاهش کشت ۶۰ درصدی کلزا در خراسان شمالی شد

شهابی با بیان اینکه در سطح هزار و ۲۰۰ هکتار از اراضی استان کلزا کشت شد، گفت: برنامه ریزی برای حدود سه هزار هکتار بود، اما به علت نبود بارندگی موثر حدود ۴۰ درصد آن تحقق یافت.

به گزارش  باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ، پژمان شهابی مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت : در فصل پاییز سال زراعی جاری باران موثری برای کشت دانه روغنی کلزا نبود که به همین علت کشاورزان در مقایسه با سال‌های گذشته این محصول را کمتر کشت کردند.


بیشتر بخوانید 

  •  

او با بیان اینکه کشت دانه روغنی کلزا به پایان رسیده است افزود: پیش بینی می‌کنیم که کشاورزان در بهار ۵۰۰ هکتار دانه روغنی کلزا را کشت کنند ک با احتساب کشت پاییزه در مجموع سطح زیر کشت به یکهزار و ۷۰۰ هکتار خواهد رسید.

شهابی گفت: براساس آمار‌ها حدود ۶۰ درصد کلزای استان در شهرستان مانه و سملقان تولید می‌شود.

او  گفت: از کشاورزان می‌خواهیم که بعد از پایان تاریخ کشت کلزا دانه روغنی کاملینا بکارند چرا که تاریخ کشت این محصول طولانی است و هنوز هم می‌توانند در اراضی این دانه روغنی را کشت کنند.


بیشتر بخوانید 


شهابی افزود: کشت کلزا از نیمه دوم شهریور آغاز شد که طبق برنامه ریزی باید در سطح بیش از سه هزار هکتار انجام می‌شد.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت : قیمت هر کیلوگرم دانه روغنی کلزا در قالب خرید تضمینی در سال جاری ۱۱۰ هزار ریال بود که در سال زراعی جاری ۱۵۰ هزار ریال است.

او گفت: کشاورزان این استان در سال زراعی گذشته بیش از سه هزار هکتار کلزا کشت کرده بودند که سرمازدگی و خشکسالی بخش زیادی را از بین برد که در نهایت دانه روغنی کلزا از سطح ۲ هزار و ۲۰۰ هکتار برداشت شد. این بهره برداران یکهزار تن محصول را به مراکز خرید تحویل دادند و حدود یکهزار تن نیز خود حتی با قیمت بالاتر به فروش رساندند.

شهابی گفت : کلزا یکی از گیاهان مناطق معتدل است و سازگاری خوبی هم با این نوع اقلیم دارد و البته در کنار آن، سایر دانه‌های روغنی از جمله آفتابگران کاملینا و کنجد نیز در خراسان شمالی کشت می‌شود.

انتهای پیام/ه

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.