به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از یزد، مهران فاطمی استاندار یزد در نشست هم اندیشی با اصحاب رسانه استان، گفت: در حالی که سهم استان یزد از آب انتقالی ۹۸ میلیون مترمکعب است، به صورت متوسط سالانه ۵۵ مترمکعب آب به استان یزد رسیده و سهم سال گذشته ۶۵ میلیون مترمکعب بود.
او افزود: از این ۶۵ میلیون مترمکعب که سال گذشته به یزد آمد، ۵۶ میلیون مترمکعب به صورت مستقیم به اداره آب و فاضلاب تحویل داده شد، چهار میلیون مترمکعب از آن به روستاهای ورزنه، پادگانها و نیروگاهها در طول مسیر و همچنین دو میلیون مترمکعب به دلیل فرسودگی شبکه و تعمیرات و ... هدر میرود.
استاندار یزد ادامه داد: سه میلیون مترمکعب هم با ۱۲ میلیون مترمکعب آب شور به عنوان آب تلفیقی در اختیار صنعت قرار میگیرد.
او افزود: کل مصرف آب صنعت در استان یزد ۵۷ میلیون مترمکعب است که ۹.۸ میلیون مترمکعب از خط انتقال آب گرفته شده و از این ۹.۸ ملیون مترمکعب هم ۵ میلیون آن صرف شرب کارگران و ... میشود.
او با اشاره به اینکه استان یزد پایینترین سرانه مصرف آب شرب و بهداشت کشور را دارد، تصریح کرد: مدیریت مصرف آب از اهمیت فراوانی برخوردار است، چرا که معمولا از ۱۳۰ میلیون مترمکعب آب شرب و بهداشت استان یزد، ۶۰ میلیون مترمکعب آن قابلیت پساب را دارد.
فاطمی درباره تعرضهای صورت گرفته به خط لوله انتقال آب شرب استان یزد اظهار داشت: پس از اینکه آب استان یزد قطع شد، وزیر کشور هفت بار تماس گرفت که یکی از این تماسها ساعت ۳.۵ نیمه شب بود. رئیس دفتر رئیس جمهور نیز به دستور اقای رئیسی تا وصل و رسیدن آب به استان یزد پیگیری این مشکل بود.
او با اشاره به محرمانه بودن مصوبات شورای امنیت کشور گفت: مصوبات بسیار خوب و قاطعانهای گرفته شده تا دیگر شاهد بروز چنین مسائلی نباشیم.
استاندار گفت: عزم نظام بر حل مشکل آب هر چهار استان است و هر اتفاقی که قرار است بیفتد، برای همه این استانها مدنظر قرار میگیرد.
فاطمی ادامه داد: هم اکنون از این چهار استان خواسته شده تا برنامه عملیاتی ۶ ماههای برای تامین آب شرب پایدار تدوین کنند و ما نیز پیشنهادهای خود را تحویل خواهیم داد.
فاطمی تأکید کرد: ما دو طرح انتقال آب به استان یزد را داریم که انتقال آب از خط لوله خراسان و همچنین دریای عمان است و ۸۰ درصد هزینه انتقال آب از دریای عمان برعهده صنایع و ۲۰ درصد برعهده موسسه کوثر است.
او با اشاره به تدوین برنامه تحولی در استان یزد خاطرنشان ساخت: این برنامه در اختیار رسانهها قرار میگیرد، اما مهمترین بندهای آن را معدن، گردشگری، مسکن، آب و توازن استانی تشکیل میدهد.
استاندار ادامه داد: در بحث معدن، استراتژی سنگ تا قطعه را مدنظر قرار داده و دیگر خبری از خام فروشی نخواهد بود، در بخش گردشگری هم به دنبال منطقه آزاد گردشگری بودیم که با توجه به موانع قانونی، منطقه ویژه گردشگری را دنبال میکنیم.
فاطمی افزود: سهم استان یزد از ساخت مسکن هم ۵۳ هزار سهم است که باید در مدت چهار سال ساخته شودو مساله دیگر هم توازن استانی است که متاسفانه در برخی شهرستانها حتی یک بیمارستان هم وجود ندارد که باید این مشکلات حل شود.
او از راه اندازی شورای اقتصاد دانش بنیان خبر داد و گفت: یزد رتبه چهارم را در صنعت کشور دارد، اما با آمار بیکاری بیش از ۴۰ هزار نفر روبروست و حل این مشکل در گرو توجه به مراکز دانش بنیان است.
استاندار یزد از علم و فناوری به عنوان خط قرمز رسانهها یاد کرد و اظهار داشت: اگر بخواهیم استان یزد همچنان پایدار بماند باید به اقتصاد دانش بنیان توجه ویژهای داشته باشیم و ریل گذاری استان یزد به سمت این اقتصاد بوده و یزد باید در این مسیر به سوی توسعه گام بردارد.
فاطمی تصریح کرد: دولت سیزدهم به هیچ وجه توقع تعریف و تمجید ندارد بلکه به نقد سازنده محتاج است و از آن استقبال میکند. اصحاب رسانه دیده بان صدیق مدیران هستند و ما درصدد رقم زدن بالاترین تعامل رسانه و دولت هستیم.
او با تشریح فضای رسانهای استان یزد گفت: بخشی از فضای رسانه یزد، در تراز و شأن استان نیست و حتی مانعی برای تحقق اهداف به شمار میآیدو انتظار ما از رسانهها معرفی یزد در بعد ملی و بین المللی است چرا که حتی برخی کشورهای دوست و همسایه هم اطلاعی از یزد و ظرفیتهای آن ندارند.
خبرنگاران استان یزد هم در این نشست به بیان مشکلات و مسائل استان یزد پرداختند. مشکل آب، مشکل خط ریلی، خشکسالی و تعرض به خط لوله انتقال آب، مهاجرت بی رویه به استان و اسیبهای اجتماعی، تاثیر صنایع پرآبخواه بر محیط زیست استان و آلودگی هوا، توجه به گردشگری و توریسم درمانی، افزایش تعداد نمایندگان استان، مسکن، مشکلات شهری و دغدغههای صنف رسانه از مهمترین مسائلی بود که در این نشست به آنها اشاره شد.
انتهای پیام/ی