به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از یزد، مهدی حمیدی رئیس آموزش و مشارکت عمومی معاونت اجتماعی فرماندهی انتظامی استان یزد، گفت: در مقابل سخنان نوجوان خود داد و فریاد نکنید و ادای شوکه شدن را در نیاورید نوجوانها تصور میکنند هرچه از الفاظ بدتری استفاده کنند در بین هم سالان خود محبوبتر هستند و در واقع استفاده از الفاظ بد و زشت را نشان دهنده بزرگ شدن و قدرت خود میدانند.
او افزود: هنگام مواجهه با بد دهنی نوجوان فقط رو ترش کنید و در موقعیتهای عاطفی، با سخنی نرم، او را از این عمل باز دارید (کودک و نوجوان، هر از چند گاهی، احساس عاطفی شدیدی به پدر و مادر می یابد؛ آنان را در آغوش می گیرد و می بوسد و اظهار محبت می کند. این رفتار به این دلیل است که شاید شب قبل کابوسی دربارهی از دست دادن پدر یا مادر دیده یا در مدرسه شنیده است که یکی از همسالان، پدر یا مادرش را از دست داده و یا فیلمی عاطفی را دیده است. این موقعیت عاطفی، بهترین زمان برای نهی فرزند از رفتارهای ناپسند است؛ زیرا مقاومت روانیاش به پایینترین حد میرسد). در این زمان به او بگویید فحش دادن و بد دهنی، احساسات دیگران را جریحه دار می کند و ممکن است به او آسیبی برسد.
او بیان کرد: هنگام نهی نوجوان، از روش استدلال خود محوری (وقتی فحش میدهی، به شخصیت تو لطمه میخورد و در جامعه بی ارزش میشوی)، و استدلال دیگر محوری (وقتی ناسزا میگویی، به شخصیت من لطمه میخورد؛ چون مادر تو هستم)، استفاده کنید.
او ادامه داد: اگر ناسزاگویی برایش عادت شده است، به او بیاموزید که تا مدتی، واژهی زشت را در ذهن خود یا زیر لب و آرام بگوید.
این کارشناس گفت: میتوانید الفاظی مناسبتر را جایگزین واژگان زشت کنید تا هنگام عصبانیت، با آن واژگان تخلیه شود؛ برای مثال، به جای «بیشعور» می تواند از «واژهی بی منطق» استفاده کند.
او خاطر نشان کرد: در صورت استمرار بد دهنی، از ساز و کارهای باز دارنده و به ویژه کاستن از پول توجیبی استفاده کنید. به او بگویید که در برابر هر کلمهی زشت، مقداری از پول توجیبیاش کم خواهد شد، در صورت پیشرفت، از تحسین و تشویق غافل نشوید.
انتهای پیام/ی