نخستین فستیوال خوراک در پیاده راه فرهنگی شهر رشت برگزار می‌شود.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از رشت، نخستین فستیوال خوراک در ششمین سالگرد انتخاب رشت، شهر خلاق خوراک شناسی در یونسکو در پیاده راه فرهنگی این شهر برگزار می‌شود.

محمدحسین واثق کارگرنیا، رئیس شورای اسلامی شهر رشت در جلسه کمیسیون فرهنگی اجتماعی این شورا در راستای بررسی وضعیت شهر رشت به عنوان شهر خلاق خوراک گفت: برنامه‌ای که برای برگزاری شهر خلاق خوراک در پیاده راه فرهنگی رشت تدوین شده بسیار جامع و کامل و برخلاف برنامه‌های گذشته منحصر به فرد است.

او از متولیان برگزاری جشنواره شهر خلاق خوراک در ششمین سالگرد انتخاب رشت به عنوان شهر خلاق خوراک شناسی در یونسکو خواست در این رویداد فقط غذا‌های بومی و اصیل مختص این شهر ترویج شود.

محمدحسین واثق کارگرنیا، رئیس شورای اسلامی شهر رشت

هادی رمضانی، رئیس کمیسیون توسعه پایدار شورای اسلامی شهر رشت نیز در این جلسه ضمن ارائه طرح پیشنهادی در مورد برگزاری شهر خلاق خوراک گفت: یک بسته آموزشی برای این کار تهیه و تدارک دیده شد که در کنار معرفی غذا‌های محلی، ترویج فرهنگ مصرف این نوع غذا‌ها هم اشاره شده است.

هادی رمضانی، رئیس کمیسیون توسعه پایدار شورای اسلامی شهر رشت

او افزود: اینکه فقط در ایام خاصی غذا‌های محلی در پیاده راه یا جا‌های دیگر رشت طبخ شود، نمی‌تواند کارکرد مناسبی در جهت ترویج سنت‌های بومی و محلی و حفظ جایگاه این شهر در یونسکو داشته باشد.

سید حسین رضویان دیگر عضو شورای اسلامی شهر رشت نیز گفت: برند شهر رشت باید به جایی برسد که هر وقت یک رشتی در این شهر فعالیت خرد اقتصادی انجام می‌دهد، همه مردم کشور بر اعتبار محصولش صحه بگذارند.

او افزود: این امر که به آن اقتصاد خلاق گفته می‌شود، با توجه به پتانسیل‌های گسترده شهر رشت کاملا شدنی است.

سید حسین رضویان، عضو شورای اسلامی شهر رشت

رئیس کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر رشت پیشنهاد کرد: لوگوی شهر رشت اولین شهر خلاق خوراک ایران روی تمام مرسوله‌های پستی این شهر، رستوران ها، بلیط‌ها و تمام حوزه‌های مشابه دیگر درج شود.

علیرضا تاج شهرستانی، نائب رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر رشت نیز در این جلسه گفت: برای حفظ سنت‌ها به ویژه در حوزه غذا‌های محلی تاکنون کار خاصی در کشور و استان گیلان انجام نشده است.

علیرضا تاج شهرستانی، عضو شورای اسلامی شهر رشت

او افزود: برای رسیدن به این هدف در وهله نخست باید یک متولی و مسئول برای ترویج غذا‌های محلی مشخص شود.

این عضو شورای اسلامی شهر رشت اظهار داشت: باید با فراهم آوردن زیرساخت‌ها و تبادل نظر با صاحبان رستوران‌ها و غذاخوری‌ها از داشته‌های خود استفاده کنیم.

تاج شهرستانی تصریح کرد: به گونه‌ای نباشد که یک مسافر، گردشگر اعم از داخلی و خارجی برای پیدا کردن محل سرو خوراک‌های بومی و محلی در شهر رشت سرگردان شود.

سید پیام جعفری نیا، مدیر ارتباطات و امور بین الملل شهرداری رشت نیز از حضور دبیرکل یونسکو و شهرداران شهر‌های خلاق ایران در نخستین "فستیوال خوراک" به مناسبت ششمین سالگرد انتخاب شهر خلاق خوراک شناسی رشت در یونسکو خبر داد.

سید پیام جعفری نیا، مدیر ارتباطات و امور بین الملل شهرداری رشت

او برنامه‌های ششمین سالگرد انتخاب شهر خلاق خوراک شناسی رشت در یونسکو را تشریح کرد و گفت: به مناسبت ۲۰ آذر ماه و در راستای تحقق اهداف و سیاست‌های شهر خلاق خوراک شناسی رشت در یونسکو، برنامه‌های متنوع و گسترده‌ای برنامه ریزی و تدارک دیده شده است.

نماینده شهر خلاق خوراک شناسی رشت در شبکه جهانی یونسکو برگزاری فستیوال خوراک در پیاده راه فرهنگی رشت در ۴ مسیر منتهی به میدان شهرداری را نخستین برنامه این رویداد اعلام کرد و افزود: این جشنواره در چند بخش خوراک‌های محلی، انواع کباب ها، فست فودها، آبمیوه و ... برگزار می‌شود.

جعفری نیا با بیان اینکه این فستیوال با حضور اصناف عرصه خوراک از قبیل رستوران داران، کافه داران و گاری کباب‌ها برگزار می‌شود، اظهار داشت: هر یک از این اصناف در یکی از مسیر‌های منتهی به میدان شهرداری جانمایی شده است.

او بر ضرورت افزایش تعاملات و تقویت فضای مشارکت و هم افزایی در میان شهر‌های عضو شبکه خلاق جهان تأکید کرد و گفت: برگزاری وبینار تخصصی شهر خلاق خوراک و نخستین گفتمان شهر‌های خلاق ایران نیز از جمله این برنامه‌ها است.

 رشت، شهر خلاق خوراک شناسی یونسکو در ایران

مدیر ارتباطات و امور بین الملل شهرداری رشت افزود: در کنار برگزاری وبینار تخصصی شهر خلاق خوراک با کشور‌های برزیل، ترکیه و ... با توجه به حضور دبیرکل، معاونین یونسکو و همین طور شهرداران اصفهان، سنندج، بندرعباس و کرمانشاه در "فستیوال خوراک"، نخستین گفتمان شهر‌های خلاق ایران را در شهر رشت برگزار خواهیم کرد.

جعفری نیا همگام شدن شهر خلاق خوراک شناسی رشت با شاخص‌های علمی و معیار‌های یونسکو را از جمله اهداف برگزاری این فستیوال اعلام کرد و اظهار داشت: با زحمات سازمان فاوای شهرداری رشت در روز ۲۰ آذر ماه از اپلیکیشن خوراک هم رونمایی خواهد شد.

او توجه به شاخص‌های علمی و معیار‌های یونسکو را از ویژگی‌های بارز برنامه‌های ششمین سالگرد انتخاب شهر خلاق خوراک شناسی رشت اعلام و تصریح کرد: با تنها هنرستان آشپزی شهر رشت "آگه" در راستای آموزش پخت خوراک‌های محلی هماهنگی‌های لازم انجام شده است.

جلسه شورای شهر رشت برای بررسی وضعیت این شهر به عنوان شهر خلاق خوراک

علیرضا حسنی؛ رئیس سازمان میادین و مشاغل شهری، یاسر محجوب؛ رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری، روح الله یزدانی؛ رئیس سازمان فاوا، پریسا رستگار؛ مسئول امور بین الملل شهرداری رشت، بابایی روشن و علیپور از اساتید دانشگاه، رضا حقی؛ فعال فرهنگی و مهدی پورمحمدی؛ رئیس صنف رستوران داران و غذا‌های سنتی رشت نیز در این جلسه هر یک درباره شهر خلاق و برنامه‌های پیش رو اعلام و اظهار نظر کردند.

۲۰ آذر سال ۱۳۹۴ شهر رشت، به طور رسمی از سوی سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی یونسکو به عنوان شهر خلاق خوراک شناسی انتخاب و در فهرست شبکه شهر‌های خلاق یونسکو ثبت شد.

سیر واویج

یونسکو بهره برداری از منابع محلی، به ویژه گونه‌های مختلف ماهی و محصولات فصل، غذا به عنوان عاملی برای حفاظت و ترویج میراث فرهنگی، دنبال کردن روش‌های پخت قدیمی و استفاده از ظروف و روش‌های پخت و پز منحصر به فرد را از جمله عوامل انتخاب شهر رشت به عنوان شهر خلاق خوراکی‌ها عنوان کرد.

اناربیج

تنوع غذایی استان گیلان بر اساس برخی نوشته‌ها بر اساس کتاب سفره گیلانی بین ۲۱۰ تا ۲۵۰ خوراک است.

باقلا قاتق، میرزا قاسمی، ترش تره، سیرقلیه، کباب ترش، اناربیج، واویشکا، شش انداز، ترش آش، گمج کباب، سیرواویج، مُتنجان، ماهی فیویج، ماهی ملاته، کولی غورابیج، چغرتمه، کال کباب و کپور آبه برخی از غذا‌های اصیل، بومی و سنتی گیلان است.

انتهای پیام/ع

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.