عضو کمیته درمان سازمان تأمین اجتماعی اصفهان گفت: بیش از ۶۰ درصد معلولان استان اصفهان تحت پوشش تامین اجتماعی هستند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،  زهره سلیمانی عضو کمیته درمان مدیریت درمان سازمان تأمین اجتماعی اصفهان گفت: بیش از ۶۰ درصد معلولان و ۸۰ درصد از کار افتادگان استان اصفهان داری دفترچه تامین اجتماعی هستند و بقیه آن‌ها از سایر سازمان‌های بیمه گر خدمات درمانی دریافت می‌کنند.

وی گفت: بنا به آمار نیمه‌رسمی نزدیک به ‪ ۶۰۰‬هزار  معلول ذهنی، جسمی، حرکتی، نابینا، ناشنوا و روانی مزمن در استان اصفهان وجود دارد که بیشتر آن‌ها بیمه شده تامین اجتماعی هستند.

سلیمانی گفت: معلولان افراد کم‌توانی هستند که به علت‌های مادرزادی، تصادفات، حوادث ناشی از کار و یا حوادث طبیعی و غیر طبیعی داری نقص ذهنی و یا جسمی هستند و سازمان تامین اجتماعی به‌عنوان بزرگ‌ترین سازمان بیمه‌گر سلامت در کشور و استان در کنار سازمان بهزیستی نقش مهم در تامین خدمات درمانی آنان دارد.

وی گفت: افزایش سن جمعیت و افزایش سن بیمه‌شدگان که معلولیت از پیامد‌های آن است، لزوم توجه ویژه به امور درمانی معلولان تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی را دو چندان کرده است.

عضو کمیته درمان سازمان تأمین اجتماعی اصفهان گفت: در سال‌های اخیر، تعداد زیادی از مراکز ارائه خدمات توانبخشی، کار درمانی، فیزیوتراپی و شنوایی سنجی اُستان با سازمان تامین اجتماعی قرارداد منعقد کردند، ولی با توجه به افزایش تعرفه ها، افزایش سهم بیمه در ارائه "فرانشیز" این خدمات از مطالبات معلولان است.

سلیمانی گفت: بیشتر معلولان و خانواده آنان از نظر مالی در وضعیت مناسبی قرار ندارند، به همین دلیل نهاد‌های بیمه گر در کنار سازمان بهزیستی باید به این قشر توجه ویژه کنند.

عضو کمیته درمان مدیریت درمان سازمان تأمین اجتماعی اصفهان گفت: معلولان و از کارافتادگان در صورت نیاز به عمل‌های جراحی، امکان پرداخت هزینه‌های بیمارستان‌های بخش خصوصی را ندارند، بنابراین درخواست می‌شود، بیمارستان‌های تامین اجتماعی این افراد را در اولویت استفاده از خدمات عمل‌های جراحی قرار دهند.

وی گفت: افزایش تعداد مراجعه کنندگان به مراکز درمان مستقیم تامین اجتماعی در سال‌های اخیر و زمان طولانی نوبت‌گیری تلفنی برای درمانگاه‌های سازمان، استفاده از این خدمات را برای معلولان و از کارافتادگان تأمین اجتماعی بسیار مشکل کرده است و پیشنهاد می‌شود تمهیداتی برای دریافت خدمات درمانی برای این قشر در نظر گرفته شود.

حدود سه هزار و ۷۰۰ خانوار در استان اصفهان دارای ۲ تا پنج فرزند معلول هستند و در زمان حاضر ۶٧ مرکز توانبخشی معلولان ذهنی، ١١ مرکز توانبخشی سالمندان، ١٠ مرکز توانبخشی بیماران روانی مزمن، ١٠ مرکز توانبخشی معلولان جسمی حرکتی، ۸۰ واحد خدمات مددکاری، ۴۶ واحد پیراپزشکی، ۳۲ پایگاه سی بی آر و ۳۸ تشکل معلولان در استان به این قشر خدمت رسانی می‌کنند.

سوم دسامبر مقارن با ۱۲ آذر "روز جهانی معلولان" نام گرفته است.

منبع:ایرنا

انتهای پیام

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.