به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، برآبادی مسئول حوزه پژوهش ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان جنوبی گفت: نان لوله یکی از شیرینیهای اصیل مردم بیرجند است که توسط بانوان بیرجندی پخته میشود.
او گفت: این شیرینی بسیار لذیذ و خوشمزه از مواد اولیه آرد، تخممرغ، شکر و همچنین برای عطر و مزه آن از گلاب، هل سائیده و زعفران استفاده میشود.
برآبادی گفت: این شیرینی قالبی از جنس چدن با دستههای بلند دارد که قالب را روی چراغ یا گاز میگذارند و از مایع تهیهشده داخل قالب میریزند و بعد از پخت آن را در حالی که داغ است به شکل لوله میپیچند و چون به شکل لوله درست میشود نام آن را هم نان لوله میگویند.
مسئول حوزه پژوهش ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان جنوبی گفت: هماکنون بیشتر بانوان بیرجندی قالب نان لوله را دارند و در خانهها پخت میشود و همچنین توسط بانوان در کارگاههای شیرینیپزی پختهشده و در مغازههای شیرینی فروشی به فروش میرسد.
او گفت: این شیرینی برای پذیرایی از مهمان و همچنین در جشنها و بعضیاوقات در عروسی مصرف میشود و همچنین بهعنوان سوغات به شهرهای دیگر هم فرستاده میشود که در بیشتر ماههای سال تهیه و استفاده میشود.
انتهای پیام/ ر