به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد،محمد فرزانه رئیس اتحادیه شیرینیفروشان مشهد گفت: افزایش قیمت پلکانی محصولات ناشی از گرانفروشی نیست، بلکه مواد اولیه را گران میخرند و قیمت تمامشده محصول هم گران میشود.
او گفت: همانطور که میدانید، قیمت مواد اولیه هرروز نسبت به روز قبل افزایش مییابد، بهطوریکه از اول سال ۳۰ تا ۹۰ درصد محصولات ما بهتدریج گران شده است. هیچ محصولی نداریم که قیمت تمامشدهاش نسبت به ماه قبل ثابت بوده باشد و حتی مشابه هفته قبل باشد.
رئیس اتحادیه شیرینیفروشان مشهد گفت: افزایش قیمت مواد اولیه روی بهای تمامشده محصول تأثیر میگذارد. در زمینه قیمت شیرینی، گرانفروشی نداریم، بلکه تولید محصول گران تمام میشود و شیرینیفروشان مجبورند گران هم بفروشند. مواد اولیه مثل شکر از ابتدای امسال بیش از ۹۰درصد افزایش قیمت داشتهاند.
فرزانه گفت:در کنار این موضوع، هزینههای انرژی سرسامآور شده است و مبلغ هر قبض با قبض قبلی متفاوت است. دستمزد کارگرها نیز بر قیمت تمامشده محصول تأثیر میگذارد.
شیرینی در سبد خانوار گم شده است
رئیس اتحادیه شیرینیفروشان مشهد گفت: مردم هم مثل قبل از خرید شیرینی استقبال نمیکنند، چون شیرینی جزو خوراکیهای تفریحی و تنقلات است و باتوجه به مشکلات زندگی مردم، اولویت با خرید سایر مواد غذایی است و اگر مناسبتی مثل شب یلدا و عید باشد یا حتی برای میهمانی و مجالس به اجبار شیرینی میخرند.
فرزانه گفت: قیمت تمامشده محصول روزبهروز افزایش مییابد، همکاران ما هم مجبورند بر همین اساس محصول را عرضه کنند. ضمن اینکه ما در آستانه شب یلدا هیچ افزایش قیمتی نداشتیم.
مردم از واحدهای صنفی مجازی شیرینی بخرند
رئیس اتحادیه شیرینیفروشان مشهد گفت: باتوجهبه اینکه در آستانه شب یلدا هستیم، تأکید میکنیم مردم از واحدهای مجاز شیرینی بخرند. متأسفانه واحدهایی مثل نانواییها و سوپرمارکتها در ایام خاص وارد این حوزه میشوند که محصولاتشان از کیفیت لازم برخوردار نیست و در شرایط کرونایی رعایت بهداشت در تهیه این محصولات شفاف نیست. حتی گاهی از کارگاههای زیرزمینی و شهرستانهای اطراف شیرینی تهیه میکنند که فعالیتشان غیرمجاز است.
درجهبندی واحدها به تقسیمبندی کیفیت شیرینی مربوط نیست
فرزانه گفت: واحدهای شیرینیپزی به درجه ۱ و ۲ تقسیم می شود. واحدهایی در حاشیه شهر و دور از مرکز شهر فعالیت میکنند که نمیتوان گفت محصولاتشان بیکیفیت است. ما حدود ۸۰۰ واحد صنفی و بیش از ۲۰۰ واحد درجه ۲ داریم. تفاوت این واحدها باهم فقط این است که برخی واحدها در فضای کوچکتری کار میکنند و نیروی کارشان کمتر است و ربطی به میزان کیفیت شیرینی در این واحدها ندارد.
بیشتر بخوانید
او گفت:حتی ما واحدهای درجه دویی داریم که کیفیت شیرینیشان از واحدهای درجه ۱ هم بهتر است، ولی بهدلیل اینکه خانوادگی کار میکنند و هزینه تمامشدهشان کمتر و منطقه فعالیتشان کمبرخوردار و تولیدشان محدود است، قیمت تمامشدهشان هم کمتر است و خودشان هم تقاضا دارند با قیمت درجه ۲ و برای جذب مشتری بیشتر شیرینی عرضه کنند.
رئیس اتحادیه شیرینیفروشان مشهد گفت: ما حدود ۴ قلم شیرینی پرمصرف داریم که نرخشان را انجمن حمایت و اتاق اصناف و کمیسیون نظارت تعیین میکنند و این نرخها بهزودی اعلام میشود. قیمت محصولات دیگر ما که شیرینیهای خاص محسوب میشود، بر اساس قیمت تمامشده و سود متعارفشان با نظارت اتحادیه تعیین میشود.
فرزانه گفت: باتوجهبه اینکه دلار در چند روز گذشته دوباره رشد کرده است، مسلما تأثیرش را بر خیلی اقلام ما نیز میگذارد. باتوجهبه اینکه بیشتر محصولات ما مثل پودر نارگیل و پودر مغزها، کاکائو و نسکافه وارداتی است، بهشدت افزایش قیمت داشتهایم. حتی چند روزی است پودر نارگیل در بازار موجود نیست.
او گفت: در بازار شیرینی گرانفروشی نداریم، امیدواریم مواد اولیه با نرخ مناسبی بهدست تولیدکننده برسد تا ما هم محصولمان را با قیمت مناسبتری به مشتری عرضه کنیم.
منبع: شهرآرا
انتهای پیام//م.م