به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، سازمان اداری و استخدامی اخیرا گزارشی را درباره عملکرد قوای سه گانه پیرامون ثبت اطلاعات حقوق و مزایای کارکنانشان در پایگاه اطلاعات کارکنان نظام اداری (پاکنا) منتشر کرد. این گزارش نشان میدهد در بین وزارتخانههای زیر نظر دولت، تنها وزارتخانهای که هیچگونه اطلاعاتی را در این باره ثبت نکرده، وزارت نفت است.
پیش از انتشار این گزارش، مسئولان وزارت نفت اعلام کرده بودند که مانند سایر دستگاههای اجرایی در حال ثبت اطلاعات خود هستند.
محسن خجستهمهر معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، روز ششم آذرماه در حاشیه یک نشست خبری، در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان در پاسخ به انتشارهای بحث برانگیز فیشهای حقوقی نجومی در فضای مجازی و لزوم ثبت اطلاعات حقوق و مزایای کارمندان دولت در سامانه «پاکنا»، گفت: کارکنان صنعت نفت ملزم به اجرای این قانون هستند و چهار شرکت اصلی زیرمجموعه وزارت نفت هم، مثل سایر دستگاههای اجرایی، نسبت به انجام این کار اقدام خواهند کرد.
خجستهمهر در این مصاحبه تاکید کرد که اجرای این قانون هم اکنون در وزارت نفت در حال انجام است و تا پایان آذرماه تکمیل خواهد شد.
گفتنی است؛ قوانین مرتبط با نیروی انسانی صنعت نفت از قانون مدیریت خدمات کشوری (بر اساس قانون وظایف و اختیارت وزارت نفت) مجزّاست، اما طبق ماده ۲۹ قانون برنامه ششم توسعه کشور، دولت مکلف به ایجاد سامانه ثبت حقوق مزایا برای تمامی دستگاههای اجرایی است؛ اعم از اینکه قانون خاص خود را داشته باشند یا از قوانین و مقررات عام تبعیت کنند.
مهدی علی مددی معاون مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت هم در واکنش به این گزارش توضیح داد: وزارت نفت آمادگی کامل برای تغذیه اطلاعات حقوق و مزایا و دستمزد کارکنانش را در سامانه کارمند ایران دارد. همانطور که قبلا اطلاعات کارکنان را در سامانه «پاکنا» تغذیه کردیم، آمادگی داریم اطلاعات حقوق و دستمزد آن ها را هم تغذیه کنیم، ولی سازمان اداری و استخدامی باید برای امکاناتی را فراهم کند که بتوانیم این کار را انجام دهیم.
او افزود: امیدوارم با هماهنگی سازمان اداری و استخدامی و تعریف ضوابط و مقررات صنعت نفت در این سامانه و همچنین تغذیه فوق العادههای عملیاتی که داریم و باید صورت بگیرد، ما هم بتوانیم مانند سایر سازمانها، حقوق و مزایای کارکنان را پرداخت کنیم.
علی مددی همچنین تاکید کرد که اطلاعات این سامانه آماده است و فقط باید پلتفرم سازمان اداری و استخدامی، اجازه ورود اطلاعات به این وزارتخانه را بدهد.
او گفت: یک ماه قبل به سازمان اداری و استخدامی نامه زدیم و قرار بود که این شرایط را برای ما فراهم کنند، یعنی یک سری از قوانین مقررات صنعت نفت را در این سامانه تغذیه کنند تا بتوانیم این کار را انجام دهیم.
بیشتر بخوانید:
پیگیری باشگاه خبرنگاران جوان از کارکنان صنعت نفت نشان میدهد، این که سامانه «پاکنا» برای کارکنان وزارت نفت دسترسیهای خاصی را ایجاد نکرده، صحیح است چرا که در این سامانه خواسته شده تا احکام کارگزینی کارکنان ثبت شود در حالی که طبق قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت، سیستم پرداخت حقوق و مزایای کارکنان این وزارتخانه از کارکنان دستگاههایی که تابع قانون مدیریت خدمات کشوری هستند، مستثنی است و برای کارکنان وزارت نفت، حکم کارگزینی تعریف نشده است.
اما در این که وزارت نفت تمام وظایف خود را به موقع انجام داده باشد و نقص فقط مربوط به سامانه «پاکنا» شود، تردیدهایی وجود دارد.
جلیل سالاری معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران، پس از مراسم امضای قرارداد تولید خودروهای دوگانه سوز با شرکت ایران خودرو، در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره ثبت نکردن اطلاعات کارکنان مجموعه تحت مدیریتش توضیح داد: سیستم پرداخت حقوق و مزایای صنعت نفت به صورت متمرکز، در وزارت نفت و شرکتهای تابعه آن اتفاق میافتد و طبیعتا، این بستر باید به صورت متمرکز ایجاد شود. اکنون نیز هماهنگیها در حال انجام است که آن سامانه و بستر و شرایط به وجود آید.
او تاکید کرد قبل از این که برای بازدید به کارخانه ایران خودرو بیاید، نامهای در این زمینه به او رسیده که برای ایجاد بستر و عملیاتی شدن، آن را به واحد مربوطه ارجاع داده است.
سالاری در پاسخ به این که نامه دیر به پالایش و پخش ارسال شده در حالی که اطلاعات باید تا پانزدهم آذرماه در سامانه «پاکنا» ثبت میشده، همان پاسخ قبلی را ارائه کرد که یک نامه به تازگی به شرکت تحت مدیریتش رسیده و این مسائل در وزارت نفت به صورت متمرکز انجام میشود.
ثبت اطلاعات کارکنان دستگاهها از ۵ سال پیش در بند ماده ۲۹ برنامه ششم توسعه و تبصره ۲۰ بودجههای سالهای ۹۸، ۹۹ و ۱۴۰۰ قید شده بود و دولتها مکلف به اجرای آن بودند، اما امسال سازمان اداری و استخدامی در بخشنامهای هشدار داد، مدیران دستگاهی که تا ۱۵ آذرماه اطلاعات را ثبت نکند، حقوق خود را دریافت نخواهند کرد.
انتهای پیام/
توی کرمان حقوق کارکنان شرکت مس و آهن تقریبا خوبه
به نظرم اون کسی که مدیر و مهندس شرکت معدن یا مس شده،بابتش سالها تلاش کرده تا به اینجا رسیده
کارگراشونم واقعا تو شرایط سخت کار میکنن
(چه نفت،چه مس و آهن)
اینکه حقوقشون بیشتر از بقیه باشه،طبیعیه.