رئیس بنیاد نخبگان استان اصفهان، از امکانات فراهم شده برای پرورش و حمایت از نخبگان خبر داد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، منصور شریعتی رئیس بنیاد نخبگان استان اصفهان گفت: بنیاد ملی نخبگان تسهیلات مختلفی را به افراد مستعد و برگزیده، بنا به درخواست آن‌ها اعطا می‌کند. این تسهیلات دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی و سایر اجتماعات غیر دانشگاهی از جمله هنری، ادبی، حوزوی و قرآنی قابل ارائه است.

وی دربارهٔ انواع این تسهیلات گفت: این تسهیلات در عناوینی، چون پشتیبانی از فعالیت‌های علمی و فرهنگی دانشجویان مستعد، حمایت از هسته‌های دانشجویی مسئله محور، تسهیلات فرهنگی و رفاهی دانش‌آموختگان برتر، تسهیلات ایجاد کسب‌وکار‌های دانش‌بنیان ارائه می‌شوند. همچنین تسهیلات جذب در نهاد‌های فناورانه، جذب در مؤسسه‌های علمی، شناسایی و پشتیبانی از اختراع‌های برگزیده، از انواع دیگر تسهیلات قابل ارائه است.

رئیس بنیاد نخبگان استان اصفهان با موضوع تسهیلات شهید وزوایی گفت: دانشجویان مستعد در زمان تحصیل می‌توانند از تسهیلات شهید وزوایی که در قالب رتبه‌های آموزشی، پژوهشی، فناوری و فرهنگی ارائه می‌گردد، استفاده کنند.

شریعتی گفت: ماهیت این بسته‌ها توانمندسازی است، زیرا از اعتبار ماهیانه دستیاری گرفته تا کمک هزینه حضور در کنفرانس داخلی و خارجی، کمک هزینهٔ طرح‌های تحقیقاتی و کمک هزینه ازدواج در این بسته قرار بگیرد.

وی در رابطه با تسهیلات نظام وظیفه گفت: بنیاد ملی نخبگان برای مستعدین برتر، تسهیلات نظام وظیفه تحت عنوان شهید صیاد شیرازی را به متقاضیان ارائه می‌کند که برگزیدگان این تسهیلات، به جای خدمت سربازی یک پروژه تحقیقاتی برای دستگاه‌های اجرایی و نظامی کشور انجام می‌دهند.

رئیس بنیاد نخبگان استان اصفهان گفت: در سال‌های اخیر طرح شهید احمدی روشن با هدف آموزش و توانمندسازی دانشجویان برتر در قالب حل یک مسأله واقعی، زیر نظر استاد خبره در بنیاد ملی نخبگان اجرایی شده است؛ در استان اصفهان این طرح به صورت قوی در حال اجرا است؛ و امسال ۱۵ هسته نخبگانی تا کنون تشکیل و پیرامون حل مسائل واقعی در حال فعالیت می‌باشند.

شریعتی دربارهٔ وضعیت نخبه پروری اصفهان گفت: اصفهان با توجه به وسعت و جمعیتی که دارد بعد از استان تهران، دارای بیشترین تعداد مشمولان تسهیلات بنیاد ملی نخبگان در سطح کشور است و از این لحاظ دانشگاه‌های استان اصفهان توانسته اند دانشجویان برگزیده فراوانی را جذب کنند و پرورش دهند.

رئیس بنیاد ملی نخبگان گفت: آمار جداگانه‌ای از دانشجویان مهاجر اصفهانی وجود ندارد، اما اکنون از جمع ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار دانشجوی ایرانی، ٤٨ هزار دانشجو در خارج از کشور هستند؛ این آمار نشان می‌دهد میزان آن نسبت به جمعیت، از ۳۵ درصد، حدود ۱۰ درصد کاهش یافته است و این رقم ایران را در زمره ۲۰ کشور اول مهاجر فرست دنیا قرار نمی‌دهد.

شریعتی در خصوص علت مهاجرت‌ها گفت: شاید بتوان بیان کرد که احتمالاً یکی از علت ها، فراهم نبودن زمینه بروز استعداد‌ها و توانایی ایشان در دستگاه‌های اجرایی، علمی و شرکت‌های خصوصی داخل کشور است.

وی گفت: در راستای جذب و افزایش تاثیر گذاری نخبگان در کشور، فعالیت‌های زیادی توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و بنیاد ملی نخبگان صورت گرفته است؛ اجرای این سیاست‌ها برای جذب ایرانیان نخبه و استعداد‌های برتر غیر مقیم، جهت حضور در فعالیت‌های پژوهشی و کارآفرینی در قالب حمایت‌های مادی و معنوی صورت می‌گیرد.

رئیس بنیاد ملی نخبگان استان اصفهان دربارهٔ بازگشتن دانشجو‌های غیرمقیم به کشور گفت: همچنین طبق آمار‌های رسمی در سال‌های اخیر، بیش از ۱۷۰۰ نفر از دانشجویان ایرانی غیر مقیم به کشور بازگشته‌اند و در دانشگاه‌ها، مراکز پژوهشی و شرکت‌های دانش بنیان مشغول نقش‌آفرینی در زیست‌بوم نوآوری و کارآفرینی کشور هستند.

انتهای پیام/ص

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار