به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، سید راشد جزایری معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد و رئیس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: هفت هزار دُز محموله واکسن کرونا با عنوان پاستو کووک پلاس به منظور تزریق به گروه سنی بالای ۱۸ سال، وارد استان شد.
او افزود: این واکسن به عنوان اولویت نوبت سوم و بوستر (یادآور) در نظر گرفته شده است.
بیشتر بخوانید
جزایری اضافه کرد: از امروز ۱۶ آذرماه ۱۴۰۰، تزریق نوبت سوم به افراد بالای ۴۰ سال به فاصله سه ماه از نوبت دوم در استان آغاز شد.
او با اشاره به شروع کار آزمایی واکسن برکت برای گروه سنی ۱۲ تا ۱۸ سال، اظهار داشت: کارآزمایی بالینی واکسن برکت برای این گروه هدف انجام شده است و به زودی نتایج نهایی آن اعلام خواهد شد.
جزایری تصریح کرد: در شهرهای بالای ۲۰ هزار نفر شبکههای بهداشت و درمان تابعه، باید در کلیه مراکز ارائه دهنده خدمات واکسیناسیون کووید۱۹ یکی از انواع واکسنهای چند دُزی ارائه شود.
او با اشاره به وجود واکسن جدید کرونا با عنوان اسپایکوژن در پایگاههای واکسیناسیون استان، گفت: تا کنون ۲۹ نفر در شهرستان بروجن این واکسن را دریافت کرده اند.
جزایری بیان کرد: واکسن اسپایکوژن حاصل همکاری مشترک شرکت سیناژن و vaxin استرالیا و نخستین واکسن کرونای ساخت بخش خصوصی در ایران است که موفق به دریافت مجوز اضطراری از سامات غذا و دارو شده است.
او افزود: بر اساس اطلاعات به دست آمده از نتایج مطالعات بالینی واکسن اسپایکوژن، ساختار پروتئینی و نوع ادجوانتهای آن، این واکسن میتواند گزینهای مناسب برای دُز بوستر خود و سایر واکسنهای کرونای موجود باشد.
جزایری اضافه کرد: محدوده سنی دریافت کننده این واکسن، ۱۸ تا ۵۰ سال در نظر گرفته شده است و افراد فاقد بیماری زمینهای میتوانند واکسن اسپایکوژن را با فاصله ۲۱ روز دریافت نمایند.
او با اشاره به اینکه حداکثر مدت استفاده بعد از ترکیب و آماده سازی این واکسن شش ساعت است، اظهار داشت: تزریق واکسن اسپایکوژن به مادران باردار و شیرده ممنوع است.
جزایری تصریح کرد: با توجه به اجرای طرح مدیریت هوشمند در بستر سامانه امید، این طرح در پنج حیطه برای ارایه خدمات عمومی، برگزاری مراسمات در فضاهای عمومی و سربسته، مکانهای آموزشی، ادرات، مراکز تجاری، صنفی و ترددها اجرا خواهد شد.
او ادامه داد: به منظور افزایش پوشش ۱۰۰ درصدی واکسیناسیون کرونا، فرایند لکه گیری در روستاها، خانه به خانه و توسط تیمهای بهداشت و درمان انجام میشود و این فرایند در شهرها بر عهده سفیران سلامت خواهد بود.
انتهای پیام/ع