به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ، حسن وحید مدیرکل منابع طبیعی خراسان شمالی گفت:تغییرات اقلیمی استان ناشی از خشکسالیهای اخیر، کاهش نزولات جوی همچنین فرو نشست و مواردی از این دست است.
وحید افزود:هرساله باد و طوفان در منطقه جوزک و جنگلهای قرخود وجود دارد که طرح آبخیزداری جهت کمک به رفع مشکل فرسایش خاک منطقه در حال انجام است.
بیشتر بخوانید
وحید عنوان کرد:یک میلیون هکتار طرح آبخیزداری برای اراضی استان تهیه شده است که بیش از ۷۰۰ هکتار انجام شده است.
او اظهار کرد: قرق بیش از ۴ هزار هکتار از مناطق جنگلی بخش مانه و سملقان و همچنین کاشت درختهای جنگلی در این منطقه مانع از فرسایش خاک و احیا دوباره اراضی میشود.
وحید در ادامه گفت:هر طرح آبخیزداری ۴ تن از فرسایش خاک و ۹ تن از رسوب جلوگیری میکند.
مدیرکل منابع طبیعی استان عنوان کرد:سیلاب باعث فرسایش آبی میشود و نتیجه آن ایجاد خندق، فرسایش شیاری و بطور کلی نابودی خاک است.
او با اشاره به احیای ۱۵۰ تا ۱۶۰ هزار هکتار از اراضی توسط مردم افزود:امسال در نشستی با بهره برداران استان مقرر شد،۱۰۰ هزار هکتار توسط بهره برداران احیا شود.
وحید با بیان اینکه سال گذشته ۱۳/۱ تن فرسایش خاک داشتیم که میزان قابل توجهی در بحث فرسایش زمین است، افزود:این میزان فرسایش امسال به نصف کاهش یافت و این امر با کمک مردم و بهره برداران با اقداماتی نظیر کاشت درختچه، کاشت علوفه دامی و.. صورت پذیرفت.
مدیرکل منابع طبیعی در پایان راهکار مدیریت محور جادهای مانه و سملقان را کنترل درجا خاک منطقه دانست و عنوان کرد:کنترل خاک در عرصههای هایی که دچار فرسایش شده اند و احیای پوشش گیاهی در اراضی تخریب شده را تنها راهکار رفع مشکل منطقه است.
انتهای پیام/د