چشم طمع برخی خارج نشینان به ۷۰۰ هکتار زمین کشاورزی در دشت گهرباران مازندران است تا از اسناد پهلوی قبایی برای خود بدوزند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از ساری، کشاورزان و باغداران روستاهای گهرباران شهرستان میاندورود سال‌هاست زمین‌های آبا و اجدادیشان توسط عده‌ای مرفه و بعضا خارج‌نشین مورد تعرض قرار می گیرد.

سال‌هاست در پرونده‌های دعاوی حقوقی در دادگستری میاندورود ، تصویر کشاورزانی مفلوک در برابر قلدرهای شیک‌پوش به چشم می‌خورد که در محکمه عدل منتظر دستور قضاتی هستند.

 در این میان عده‌ای با کمک وکیل و هزینه‌های سنگین موفق به بازپس‌گیری زمین‌های موروثی‌شان شدند و تعدادی هم ‌ماندند با دست های خالی، دیدگانی پر از اشک و قلبی مملو از اندوه در مقابل افراد سرمست از غرور پیروزی که فردا از خون دل کشاورز کاخی می‌سازد مقابل کوخ روستاییان.

رحمان اصغری رئیس شورای بخش گهرباران با بیان اینکه بخش زیادی از زمین های دو روستا ولوجاء وتجن لته در دوران رژیم  پهلوی در اختیار برادر شاه قرار داشت ، گفت: وی در آن سال ها به دلیل مقروض بودن به بانک عمران زمین های بادآورده خود را میان کارکنان بانک بذل و بخشش کرد.

اصغری افزود: اولین گندم و جو این اراضی با آباد کردن زمین ها توسط اجداد و نیاکانمان برداشت شد ولی اکنون به دلیل ارزشمند شدن این اراضی که در مجاورت دریا قرار دارند افرادی که برخی ها در خارج از کشور سکونت دارند با گرفتن وکلای مبرز ، واسطه و حتی شرخر و تهدید کشاورزان زحمتکش به صورت گسترده ادعای مالکیت و خلع ید از کشاورز را دارند.

رئیس شورای بخش گهرباران مساحت زمین‌های مورد اختلاف را بیش از ۷۰۰ هکتار می‌داند و می‌گوید: برخی افراد که ادعای مالکیت بر این زمین‌ها را دارند اسنادی را ارائه می‌کنند که حدود اربعه آن اصلا درست نیست.

زمین هایی که می خواهند خورده شوند
او با بیان اینکه زمین های منطقه پس از انقلاب به دلیل تغییرات طبیعی و تسطیح اراضی دستخوش تغییر شده است، گفت: نقشه برخی زمین هایی که افراد خارج نشین یا وکلایشان ادعای مالکیت بر آن را دارند با واقعیت های موجود همخوانی ندارد.

رحمان اصغری ادامه داد: برخی از زمین ها نیز تداخل مالکیتی دارد به گونه ای که بخشی از زمین های مورد ادعای این خارج نشینان در مالکیت یک فرد و بخشی دیگر نیز در دل زمین های فرد دیگری است .

او با بیان اینکه برخی خارج نشینان با گرفتن وکیل سندهای پهلوی خود را تبدیل به سندهای قانونی کرده اند ، حمایت قانونی دستگاه اجرایی و امنیتی استان را برای جلوگیری از ظلم به اهالی منطقه خواستار شد.


خدم و حشم از ما بهتران در مقابل دست های خالی کشاورزان

فرهاد حسین پور یکی از زمین داران منطقه که املاک از پدرش به ارث رسیده است می گوید: سالها پیش در زمان حیات پدر و مادرم عده ای با ارائه اسناد مدعی زمین موروثی مان شده بودند.

او افزود: زمین ما طی فروشنامه ای از شخصی در اهواز به شخص دیگری در تهران به آدرس یکی از گرانترین مناطق شمال شهر فروخته شده بود اما با وجود دوندگی های فراوان، حکم به نفع طرف مقابل صادر شد.

حسین پور می گوید: در پرونده ای دیگر در خصوص اختلاف مالکیت بر روی زمینی دیگر ورق برگشت و اثبات مالکیت پدر توسط دادگاه محرز و حکم به نفع ما داده شد اما اکنون بعد از چندین سال از صدور این حکم و فوت والدینم بار دیگر افرادی با خدم و حشم ، ماشین های گرانقیمت و راننده شخصی به منزل ما مراجعه کرده و خواستار تحویل زمین شدند.

علی عرب خزائلی یکی دیگر از زمین داران منطقه نیز با بیان اینکه همه کشاورزان دغدغه دارند و نگران عاقبت خود و فرزندانشان هستند.می گوید: هر بار شاهد کشمکش و برخورد فیزیکی افرادی بیگانه و عموما ثروتمند با کشاورزان منطقه هستیم.

زمین هایی که می خواهند خورده شوند
او می گوید: باورم نمی‌شود بیش از 4 دهه از انقلاب اسلامی می گذرد اما هنوز خارج‌نشینان یا نمایندگان آنان با هجمه وسیع و ضربتی نقشه‌ های جعلی رو می‌کنند و معترض زمین های آباء و اجدادی کشاورزان می شوند.

این کشاورز اهل گهرباران می گوید: از یک سال گذشته با ورود رئیس جدید دادگستری میاندورود که اتفاقا جوان دهه شصتی است نور امیدی در دل مردم روشن شد.

عرب خزائلی با قدردانی از زحمات دستگاه قضایی شهرستان و استان گفت: این قاضی جوان در همان روزهای اول فعالیتش به موضوع ورود کرد و در جلسات متعدد با شوراهای روستاهای منطقه و اداره ثبت اسناد این نوید را به کشاورزان داد تا با مراجعه به محاکم قضایی و طی روال اداری، سند رسمی زمین خود را دریافت کنند و با خیال راحت به کشت و زرع بپردازند.


اجازه تعدی به زمین های آبا و اجدادی داده نمی شود

دکتر مجتبی دیان رئیس دادگستری شهرستان میاندورود در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: یکی از معضلات منطقه که مردم بیش از ۴۰ سال درگیر آن هستند وجود زمین‌هایی است که سران رژیم پهلوی آن را به نزدیکان خود بخشیدند و بازماندگان آنان اکنون ادعای مالکیت دارند.

او افزود: بازماندگان رژیم پهلوی با طرح دعوی و گاهی تهیه فروش نامه های صوری درصدد تصرف این زمین ها هستند در حالیکه اهالی منطقه سال های سال به صورت آبا و اجدادی به کشت و زرع در این زمین ها مشغول بوده و هستند.

رئیس دادگستری شهرستان میاندورود ادامه داد: از یکسال گذشته چندین نشست با حضور نمایندگان مردم و ادارات مربوطه مانند ثبت اسناد برگزار و کارگروهایی نیز برای حل این معضل تشکیل شده است.

زمین هایی که می خواهند خورده شوند
دیان با بیان اینکه موانع پیش روی مردم با تکیه بر قانون در حال رفع شدن است، افزود: هیات کارشناسی مورد وثوق تشکیل و با بررسی وضعیت موجود و سابق در حال تهیه نقشه جامع از زمین های مورد اختلاف است که اسناد مالکیت بر اساس نظر این هیات تهیه خواهد شد.

او ادامه داد: کارها به خوبی در حال انجام است و ادارات ثبت اسناد و دستگاه قضایی همکاری خوبی برای حل این مشکل داشته اند.

رئیس دادگستری شهرستان میاندورود با بیان اینکه دستگاه قضایی اجازه تعدی و تصرف به زمین های آبا و اجدادی مردم نخواهد داد، گفت: اگر تخلفی نیز در سال های گذشته در جریان واگذاری این زمین ها به بازماندگان رژیم پهلوی شده باشد متخلفان حتما با برخورد قضایی مواجه خواهد شد.

گزارش: محمد حسین رمدانی
انتهای پیام / ک

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ک.م
۱۳:۰۱ ۱۸ آذر ۱۴۰۰
سلام.نمک آبرود رفتیم در موقع برگشتن خواستیم کنار ساحل دریا بریم و سفره نان و لقمه ای پهن کنیم،اما هیچ راه و کوچه ای بسمت ساحل نبود و راهی برای رفتن نگذاشتند.
ساحل دریا مربوط به عموم ملت ایران است و هیچ و هیچکس حق ندارد این رفتارها را بکند
Iran (Islamic Republic of)
مجید
۲۲:۲۶ ۱۷ آذر ۱۴۰۰
باعث افتخار دولته که با بی تدبیری وغرور کاذب موجب ویرانی ایران و بدبختی کارگر و کشاورز و دامدار شده و جیب مفت خورها وآقاها وآقازاده ها رو پر کرده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۸ ۱۷ آذر ۱۴۰۰
خدا حافظت باشه ریس دادگستری میاندرود مازندران واقعا فکرش رو بکن روستایی بی نوا قرنها داره اونجا زندگی میکنه و زمینی که در محدوده اون روستاست مال یکی دیگه باشه واقعا چقدر خیانت کار بودن کسانی رو که به همین شکل زمینهای زیادی رو از دست روستاییان بی کس خارج کردند و صاحب ثروتهای بادآورده شدند با سند سازی و ... برادر شاه بسیاری از زمینهای شمال رو بدون اینکه صاحبان واقعی انها خبردار باشند بنام خود سند زد یا به زور اسلحه از صاحبانشان امضا واگذاری گرفت و بعد ان زمینها به اقوام و دوستان و بصورت هدیه یا رشوه واگذار شد و جالبه امروز اوضاع رو چنان بر وقف مراد یافتن که اومدن دنبال زمینی که مال مردمان این سرزمینه خدا لعنت کنه کسانی رو که به اونها جرات دادن که چنین ادعایی بکنند خدا حافظ دستگاه قضایی ما باشه که داره جلوی ظلم گسترده رو میگیره خدا کنه اون زمینهایی که قبلا از دست کشاورزان بینوا دزدیده شده هم بهشون برگردونده بشه- فکرشو بکن یارو اونقدر پشتش گرمه شرخر میفرسته مردم رو از زمینهاشون بندازه بیرون!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۹ ۱۷ آذر ۱۴۰۰
الان دولت ایران هم زمین های زیادی رو تصرف میکنه و میفروشه، تقصیر اونیکه می خره نیست، به نظرم باید دید کشاورزان اون منطقه از قبل مالک زمین بودند یا نه. اگر نبودند و زمین دولتی بوده، نباید بهشون داد، حالا چه طرفشون ضد انقلاب باشه و چه انقلابی، قرار نیست همه چیزو سیاسی کنیم. این زمین ها همه مال خان ها بوده و خان ها هم در دوران قاجار از مردم خریدن. بسیاری از این روستاها هم اصلا در دوران قاجار در اون مناطق سکونت نداشتن و برای کار و کارگری به اونجا رفتن و رفته رفته سکونت پیدا کردند. پس مالکیت زمین متعلق به دولت بوده و فروخته، حالا چه دولت پهلوی چه دولت ج اسلامی، تقصیر اونی که خریده نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۰ ۱۷ آذر ۱۴۰۰
سلام.از دولت جناب آقای رئیس جمهور گرامی و بیت مقام معظم رهبری می‌خواهیم واردات خودرو بدون تعرفه گمرکی برای عموم مردم آزاد کنند تا انحصار داخلی شکسته و گرانی دههابرابری خودرو کاهش شدید یابد،اگر برای جان و مال مردم ارزش قائل هستند واردات خودرو را آزاد کنند،از نمایندگان مجلس می‌خواهیم نماینده مردم باشند نه نماینده جیب خود و قانون جدید واردات خودرو بدون تعرفه گمرکی برای عموم مردم را آزاد کنند،تا به احتکار و گران‌فروشی خودروسازان داخلی پایان داده شود،یقین داشته باشید قیمت‌ها کاهش شدید خواهد یافت.نصیروندگرمی.باتشکر
Iran (Islamic Republic of)
مهری
۱۱:۳۴ ۱۷ آذر ۱۴۰۰
نمی دانم شما کجا زندگی می کنید اما بدان که این 10 برابر شدن قیمت خودرو تا الان دست دولت و مجلس در جیب مردم هست خیالتم راحت قرار نیست ارزان شود گرانتر می شود .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۲ ۱۷ آذر ۱۴۰۰
احسنت داداش که حرف دل مردم رو گفتی.سپاس
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۵ ۱۷ آذر ۱۴۰۰
اگه سند دارند مشکلی نداره،مالشونه حتی سند اگر ماله 1000 سال پیش باشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۶ ۱۷ آذر ۱۴۰۰
مشکل سر صحیح بودن سند ونحوه تصرف زمین هست الان خوشت میاد رییس یه مملکت بگه من مالک کل زمین کشورم وبفروشه به دیگران
Iran (Islamic Republic of)
علیرضا
۱۱:۲۵ ۱۷ آذر ۱۴۰۰
مرگ بر شاه وعمالش.
هر کس از ایران رفت دیگر حقی از این آب و خاک ندارد!!!
Iran (Islamic Republic of)
khakhs
۱۱:۳۹ ۱۷ آذر ۱۴۰۰
ناشناس جان یه ذره حرکت کن اینور اونور دارن بدون سند حرومزاده ها غارت میکنن چه باسند چه بی سند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۸ ۱۷ آذر ۱۴۰۰
اگه برخی مسئولین مملکت دستشون تو کار نباشه کسی به فکز زمین خواری نمی افته
اصلا اختلاس و این حقوق ها شد لقمه حرام بعدش دزدی های پشت سرهم
راستی اگه پول های دزدی شده رو بشماریم گمونم کشور رو شاید بشه کوبید از دوباره ساخت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۵ ۱۷ آذر ۱۴۰۰
محاکمه ستاد شبه علمی کرونا
France
مرتضی
۰۹:۳۸ ۱۷ آذر ۱۴۰۰
از وکلا نامردتر وجود ندارد بخاطر پول هر کاری میکنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۱ ۱۷ آذر ۱۴۰۰
شهرداری از همین حالا اعلام کنه بغیر از کشاورزی به هیچ عنوان با تغییر کاربری موافقت نمیکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۰ ۱۷ آذر ۱۴۰۰
خدا خیرشون نده تو بزرگ وستای ما هم زمانی که زمین ها رو سند می زدند و ز اون کسب اجازه می کردند زمین ما رو بخشید به فامیل خودش .انشالله زجر و غذابش رو اون دنیا چندین برابر بکشه که ما رو بدبخت کرد وگور به گور شد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۳ ۱۷ آذر ۱۴۰۰
با سلام در روستای خالق اباد شهرستان خدابنده استان زنجان هم مثل همین قضیه وجود دارد از باشگاه خبرنگاران خواهشمندیم تشریف اورده و گزارشی تهیه فرمایید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۸ ۱۷ آذر ۱۴۰۰
گردنه ی حیران ساحل دریا خشکاندن جنگل ودرخت برای ساخت وساز ووو در جای جای اراضی ملی از خلا قانونی رنج میبرد و با تعرض داخلی مواجه است خارجی هم چشم طمع ورزی پیدا میکند!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۲ ۱۷ آذر ۱۴۰۰
پول حرف اول رو میزنه پول که داشته باشی وکیل خوب و رابطه بعد کشاورز بی نوا دستش به جایی بند نمیشه زمینی بایر رو که سال ۷۰ خریدم سال ۹۵ بعد اباد کردن منطقه از من گرفتند جالبی کار اونجاست که به اسم غصب و زمین خوار هم‌معرفی شدم اسمش شده عدالت خدا جای حق نشسته