به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از ویل کورنل، سرطان معده پنجمین سرطان رایج در جهان است که سالانه بیش از یک میلیون نفر به آن مبتلا میشوند. براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی خطر بروز این سرطان از بدو تولد تا سن ۷۴ سالگی در مردان ۱.۸۷ درصد و در زنان ۰.۷۹ درصد است.
یکی از بزرگترین مشکلاتی که در درمان سرطان معده وجود دارد، مقاومت سلولهای سرطانی به دارو است. به تازگی دانشمندان دانشگاه ویل کورنل پروتئینی که باعث مقاومت سرطان معده در برابر داروهای شیمی درمانی میشود را کشف کردند. این موضوع میتواند به درمان بهتر بسیاری از سرطانها کمک کند.
محققان در پژوهش خود دریافتند برخی سلولهای سرطانی در مقابل داروهای شیمی درمانی خانواده تاکسان (Taxane) مقاومت نشان میدهند که این موضوع ریشه در یک نوع پروتئین دارد. تاکسان یکی از نخستین داروهای درمانی برای سرطان است، اما مقاومت به این دارو کار را به ویژه در بیماران سرطان معده دشوار میکند.
مدیر این تحقیقات میگوید: بسیاری از افرادی که به سرطان معده مبتلا هستند کمتر از یکسال زنده میمانند اما اگر ما بتوانیم به راهکاری برای تاثیرگذاری بیشتر داروی تاکسان دست یابیم، این موضوع میتواند پیشرفت بزرگی در درمان این سرطان باشد. متاسفانه بیش از ۸۰ درصد از افراد مبتلا به سرطان معده به داروی تاکسان مقاومت نشان میدهند.
در گذشته تحقیقات متعددی درباره چگونگی ایجاد مقاومت در برابر این دارو انجام گرفته اما به نتیجه مشخصی ختم نشده است. اکنون متخصصان میگویند این مقاومت دارویی به دلیل پروتئینی به نام CLIP-۱۷۰ رخ میدهد. این پروتئین به طور طبیعی در ساختار اسکلت سلولی نقش دارد.
دانشمندان امیدوارند با کشف ساز و کاری که سلولهای سرطانی از آن برای مقاومت در برابر شیمی درمانی استفاده میکنند بتوانند به راهکاری موثر برای درمان سرطان به ویژه سرطان معده دست یابند.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/