به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، محمد پذیرا رئیس اداره محیط زیست سلامت و ایمنی شهرداری مشهد گفت: در سالهای اخیر توسعه گستردهای در ایستگاههای سنجش کیفیت هوا در مشهد صورت گرفته به طوری که در حال حاضر ۲۳ ایستگاه سنجش ثابت و یک ایستگاه سنجش پرتابل در شهر مشهد به منظور رصد لحظهای وضعیت کیفیت هوا مورد استفاده قرار میگیرد.
وی گفت: یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار در میزان کیفیت هوا در کلانشهرها بارندگی و میزان آن است چرا که بسیاری از ذرات معلق، آلایندهها و گرد و غبار بر اثر بارش نزولات آسمانی از ترکیب هوا خارج شده و به تبع آن کیفیت هوا بهبود پیدا میکند که به همین منظور با برنامهریزیهای صورت گرفته، ۶ دستگاه باران سنج در سطح شهر مشهد نصب شده، این دستگاهها قابلیت رصد و پایش میزان بارش به صورت لحظهای را داراست استفاده از اطلاعات ایستگاههای سنجش باران در تصمیمگیریهای مدیریت شهری مانند طراحی کانال ها، شدت بارانهای فصلی، ساخت بزرگراهها و ساختمانها و ... بدون توجه به خطرات سیلاب عملاً اقدامی بیهوده و غیر اقتصادی است.
پذیرا گفت: ایستگاههای مذکور با پراکندگی مناسب و استفاده کاربردی در ۶ منطقه از سطح شهر (اقدسیه، چمن، شهید کریمی، خیامشمالی، شهید مفتح و سرافرازان) حجم باران را اندازه گیری میکنند.
وی با اشاره به اینکه بررسی دادههای این ایستگاهها نشان میدهد، میزان بارش از ابتدای سال آبی امسال (اول مهرماه ۱۴۰۰ تاکنون) ۱۴ میلیمتر ثبت شده است در صورتیکه این میزان در سال گذشته ۲۲ میلیمتر و در سال آبی ۹۸۹۹ برابر با ۲۶ میلیمتر بوده است؛ گفت: طبق آمار ثبت شده، میزان بارش در سال آبی پیش رو میزان ۳۶% کاهش نسبت به سال گذشته و ۴۶%نسبت به سال آبی ۹۹۹۸ کاهش داشته است.
رئیس اداره محیط زیست، سلامت و ایمنی شهرداری مشهد در پایان گفت: با توجه به کاهش شدید نزولات آسمانی در کلانشهر مشهد، مدیریت شهری در سالهای اخیر در راستای کاهش استفاده از منابع آبی و بهره برداری از منابع آبی قابل بازیافت نظیر آبهای خاکستری، اقدامات گستردهای را انجام داده تا میزان مصرف آب مورد نیاز در فضای سبز شهری به طور قابل توجهی کاهش پیدا کند. در این میان میتوان به اقداماتی نظیر اجرای شبکه جداسازی آب شرب از آب خام، استفاده گسترده از گونههای گیاهی بومی و کم آب طلب، ارائه تسهیلات تشویقی به شهروندان در زمینه بازچرخانی آبهای خاکستری و. اشاره کرد.
انتهای پیام//م.ج.