رییس اداره میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لنجان گفت: روستاهای شهرستان لنجان ظرفیت زیادی برای توسعه صنعت گردشگری و ایجاد اقامتگاه‌های بوم‌گردی دارند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، احمد فتحی رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لنجان گفت: حدود ۴۰ روستا در این شهرستان به‌دلیل برخورداری از امکانات و شرایطی مانند قرار گرفتن در ساحل زاینده رود، طبیعت بکر و سرسبز، آثار تاریخی و باستانی، محصولات کشاورزی و صنایع دستی دارای ظرفیت‌های بسیاری در صنعت گردشگری و اقامتگاه‌های بوم‌گردی هستند.

وی با اشاره به بخش باغبهادران در شهرستان لنجان گفت: روستا‌های این بخش که در مسیر رودخانه زاینده رود قرار دارند به‌دلیل جاری بودن آب در این منطقه، محصولات کشاورزی مانند به و گردو، خانه‌های تاریخی و طبیعت زیبا از ظرفیت‌های قابل توجهی برای رونق گردشگری در زمینه‌های مختلف مانند طبیعت، سلامت، غذا، ورزش و ایجاد اقامتگاه‌های بوم‌گردی برخوردارند.

وی با بیان اینکه روستا‌هایی مانند خشوییه علاوه بر قرار گرفتن در جوار رودخانه زاینده رود دارای بافت تاریخی و سنتی هستند، گفت: استقبال زیادی از سوی مردم بویژه اهالی اصفهان برای گذراندن تعطیلات در این منطقه می‌شود که باید از این فرصت بهره‌برداری کرد.

فتحی با اشاره به اینکه بیشتر گردشگران به‌صورت کوتاه مدت و یک روزه به باغبهادران می‌آیند، گفت: بر اساس تعاریف موجود، گردشگر حداقل ۲۴ ساعت ماندگاری با اقامت شبانه دارد، اما در زمان حاضر باغبهادران بیشتر به یک خدمات رسان که خودش بی بهره مانده، تبدیل شده است.
شناسایی ۶۰۰ ویلای غیر مجاز در باغبادران
رییس اداره میراث فرهنگی لنجان به شناسایی حدود ۶۰۰ ویلای غیر مجاز در بخش باغبهادران اشاره کرد و گفت: این افراد خانه خود را برای اقامت گردشگران اجاره می‌دهند، اما مجوز ندارند و نمی‌توان کنترل و نظارت کافی روی آن‌ها داشت.

فتحی گفت: اگر این ۶۰۰ ویلا و خانه ساماندهی شوند صنعت گردشگری باغبهادران رونق زیادی می‌یابد، اما تاکنون بیشتر آن‌ها برای دریافت مجوز مانند خانه مسافر و واحد بوم‌گردی اقدام نکردند درحالیکه با همکاری شهرداری باغبهادران، امکانات و مشوق‌هایی مانند تسهیلات بانکی و بیمه برای اعطای مجوز به آن‌ها در نظر گرفته شده است.

به گفته وی، برخی از این ویلا‌های غیر مجاز در حال حاضر هزینه گزافی برای اجاره ویلا از گردشگران دریافت می‌کنند که به شبی ۶ میلیون تومان هم می‌رسد و شاید سود آن‌ها در این کار بیشتر از گرفتن مجوز باشد.

فتحی گفت: اگر این ویلا‌ها مجوز دار و ساماندهی شود، نظارت روی آن‌ها به خوبی انجام و از بروز برخی از آسیب‌های اجتماعی جلوگیری می‌شود.

وی به ظرفیت سایر روستا‌های لنجان نیز اشاره کرد و گفت: کاریز یکی از روستا‌های بخش مرکزی این شهرستان نیز ظرفیت‌های گردشگری و بوم‌گردی بسیاری دارد و برنامه‌هایی برای رونق آن مانند ثبت قنات و حمام قدیمی در فهرست آثار ملی در حال انجام است.

فتحی با بیان اینکه کاریز به معنی قنات است، گفت: محصول انگور قرمز این روستا نیز شهرت دارد و امسال جشنواره انگور کاریز برگزار شد و در تلاش هستیم تا این جشنواره در فهرست رویداد‌های گردشگری کشور ثبت شود.

وی با بیان اینکه در زمان حاضر یک واحد بوم‌گردی در روستای کرچگان و ۲ خانه مسافر در باغبهادران مجوز دارد، گفت: در مجموع حدود ۲۰ واحد در لنجان در حال اخذ مجوز‌هایی مانند خانه مسافر، هتل آپارتمان، بوم‌گردی و مجتمع گردشگری هستند درحالی‌که تعداد بسیار بیشتری از این رقم می‌توانند برای دریافت مجوز اقدام کنند.

رییس اداره میراث فرهنگی لنجان گفت: دوران کرونا بر روی سرمایه گذاری در بخش صنعت گردشگری این شهرستان تاثیر منفی گذاشت، اما امیدواریم در دوران پسا کرونا شاهد رونق بیشتر آن به‌ویژه در روستا‌ها باشیم.

شهرستان لنجان با حدود ۲۶۰ هزار نفر جمعیت در جنوب غربی اصفهان قرار دارد و دارای سه بخش مرکزی، باغبهادران و فولادشهر است؛ برنج لنجان به‌دلیل بو و طعم خوش بسیار معروف است.

استان اصفهان به عنوان قطب گردشگری کشور دارای ۱۱۲ شهر و حدود یک هزار روستاست؛ بیش از ۲۲ هزار بنا و اثر تاریخی در این استان شناسایی شده و یکهزار و ۸۵۰ مورد آن به ثبت ملی و هفت اثر آن شامل میدان امام (نقش جهان)، کاخ چهلستون، باغ فین کاشان، مسجد جامع و سه قنات به ثبت جهانی رسیده است.


منبع:ایرنا

انتهای پیام

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار