به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، یونس پناهی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت اظهار کرد: توسعه و ارتقاء پژوهشهای بنیادی و توسعهای مرتبط با سلامت و زیست فناوری در راستای رفع مشکلات حوزه سلامت از مهمترین ماموریتهای حوزه پژوهش محسوب میشود.
او با بیان اینکه ۷۷۸ مرکز تحقیقاتی ۱۵ پژوهشکده سلامت، ۲۴ شبکه تحقیقاتی، ۹۳ مرکز رشد فناوری، ۱۲ پارک فناوری سلامت و حدود ۱۴۰۰ شرکت دانش بنیان در سطح کشور فعال است، اظهار کرد: با توجه به ظرفیتها و زیر ساختهای موجود، تلاش میشود با تربیت و پرورش نیروی انسانی توانمند، خلاق و مومن در بخش پژوهش در مسیر رفع مشکلات جامعه در حوزه سلامت گام برداریم.
او تجاری سازی و بهکارگیری دستاوردهای پژوهشی و فناوری با حفظ و رعایت مالکیت فکری را یکی از اهداف معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت عنوان کرد و گفت: تولید و تامین و انتشار دانش سلامت در تراز جهانی از دیگر برنامههایی است که به طور جدی در حوزه پژوهش دنبال میشود.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه در حال حاضر تعداد مراکز تحقیقاتی ایجاد شده در سطح کشور از ماموریتهای تدوین شده در نقشه علمی کشور در حوزه سلامت جلوتر است تصریح کرد: در راستای ساماندهی و کاربردی نمودن برنامهها و فعالیتهای مراکز تحقیقاتی برنامههای مختلفی در دستور کار قرار گرفته است تا بتوان به شکل هدفمند از این ظرفیت بهره برد.
پناهی با بیان اینکه در حال حاضر ۸۲ واحد تحقیقاتی بیمارستانی در دانشگاههای علوم پزشکی کشور در حال فعالیت هستند خاطر نشان کرد: استفاده از ظرفیت اساتید بالینی برای اجرای طرحهای تحقیقاتی و توسعه مراکز تحقیقاتی بیمارستانی از برنامههایی است که در دستور کار قرار گرفته است.
او تصریح کرد: تلاش میشود با ایجاد شبکهها و قطبهای تحقیقاتی از فعالیت جزیرهای مراکز تحقیقاتی جلوگیری شود و در این راستا تا کنون ۲۴ شبکه تحقیقاتی در سطح کشور ایجاد شده است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه حمایت از توسعه شرکتهای دانش بنیان در حوزه سلامت از دیگر برنامههای وزارت بهداشت است خاطر نشان کرد: در حال حاضر یک هزار و ۴۹۲ محصول توسط شرکتهای دانش بنیان تولید شده است و گردش مالی سالانه این شرکتها ۴ هزار میلیارد تومان است که میتواند در راستای تولید محصولات دانش بنیان و حضور در عرصههای ملی و بین المللی نقش موثری را ایفا نماید.
پناهی با بیان اینکه در حال حاضر کشور ایران در تولید مقالات در جهان رتبه پانزدهم و رتبه نخست را در منطقه دارد خاطر نشان کرد: تولید مقالات یک نماد قدرت محسوب میشود و تلاش میشود ضمن گسترش تولیدات فناورانه و محصول محور، به توسعه و تولید مقالات نیز توجه شود.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: همان گونه که توانایی پرورش نخبگان بر اساس تراز جهانی را داریم باید ظرفیت سازی نگهداری و حفظ این افراد را در کشور نیز فراهم نماییم.
وی بیان کرد: تمام ساختار پژوهشی و شرکتهای تولیدی و دانش بنیان کشور با معاونت غذا و دارو همکاری جدی دارند و اکنون یکی از مطالبات و دغدغههای مهم و مشترک همه تولید کنندگان این حوزه، تسهیل در اخذ مجوز از سازمان غذا و دارو است.
انتهای پیام/