به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، از وقوع زمین لرزه ۶.۴ ریشتری استان هرمزگان حدود یک ماه گذشته و تا حدودی آرامش به مناطق متاثر از زلزله برگشته است.
در این مدت متولیان و مسئولان با کمک گروههای جهادی و امدادی تا حدود زیادی توانستند خوب عمل کرده و رضایت عمومی را جلب کنند، از نخستین روزهای زلزله با توزیع مناسب چادر و اقلام مورد نیاز مردم احساس کردند مسئولان در کنارشان حضور دارند.
از سوی دیگر توجه ویژه دولت به امر بازسازی منازل مسکونی امید را دل مردم روستاهای زلزلهزده زنده کرد و اکنون در بسیاری از مناطق ضمن آواربرداری، مراحل پیریزی و احداث منازل جدید به سرعت در حال انجام است.
رضا مدرس معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری هرمزگان گفت: زمینهای مورد نیاز برای الحاق به شهر فین توسط منابع طبیعی استان به راه و شهرسازی تحویل شد.
وی افزود: نقشه تفکیکی این زمینها که توسط مشاور شهرسازی و با رویکرد حفظ کاربری باغ شهر فین و با رعایت سرانههای مورد نیاز و همچنین شرایط اقلیمی طراحی شده بود نیز به تصویب رسید.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری هرمزگان گفت: بر اساس بازدیدهای میدانی انجام شده، مسیرهای دفع سیلاب و آبهای سطحی مشخص و نهایی شد و در طرح گنجانده شده است.
مدرس گفت: در مذاکره با اعضای شورای شهر فین و به عنوان اولویت نخست، مقرر شد لیست ۲۰ نفر از افراد واجد شرایط تهیه و به بنیاد مسکن اعلام شود تا پس از موافقت شهرداری، ساخت واحدهای مسکونی در مساحت ۶۰ متر مربع آغاز شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری هرمزگان همچنین گفت: ساخت واحدها در اراضی الحاقی با توافق بنیاد مسکن و متقاضیان در خصوص متراژ و شیوه ساخت آنها نهایی شده و عملیات اجرایی پس از آماده سازی اولیه اراضی آغاز میشود.
با این وجود، اما زلزلهزدگان چادرنشین هرمزگان مشکلاتی نیز دارند که در پس فعالیتهای احداث منازل مسکونی مغفول مانده و مسئولان کمتر به ان توجه دارند، یکی از نکاتی که مورد توجه کمتری قرار گرفته مبحث توزیع وسایل گرمایشی همچون بخاری در بین مردم چادرنشین است.
منطقه فین و رضوان و البته روستاهای منطقه سیاهو که متاثر از زلزله اخیر هستند مناطقی با آب و هوای کوهستانی هستند که در این فصل از سال و با توجه به نزدیک شدن به فصل زمستان سرمای قابل توجهی وجود دارد و همین امر زندگی در چادر بدون وسایل گرمایشی را سخت کرده است.
در زلزله اخیر حدود ۶۵۰۰ تخته چادر بین زلزله زدگان توزیع شد که برآوردها حاکی از این است که تقریبا حدود هزار چادر دارای وسایل گرمایشی هستند و سایرین از وجود وسایل گرمایشی بی بهره هستند.
در حال حاضر به نظر میرسد با تهیه حدود ۴ هزار والور بتوان مشکل مردم را در این مناطق حل کرد که نیازمند توجه ویژه مسئولان ذیربط، گروههای جهادی، مردم نیکاندیش و نیکوکار است تا پیش از سرمای زمستان مردم مناطق زلزلهزده هرمزگان از نعمت وسایل گرمایشی بهرهمند شوند.
این مسئله مهم را میتوان با راهاندازی پویشی استانی و ملی با کمک گرفتن از خیرین و مردم نیکوکار کشور حل و دغدغه مهم مردم زلزله زده هرمزگان را رفع کرد.
نحوه نگهداری مردم مناطق زلزلهزده از وسایل و اسباب زندگیشان دیگر مسئله مهمی است که باید به آن توجه شود، اسباب و اثاثیه مردم بیرون از منازل تخریب شده بوده و خطر بارندگی بر نگرانی این مردم افزوده است.
دیگر نیازهای مردم زلزلهزده خصوصا در روستاهای گیشان، مزرا و سرزه که با تخریب صد درصدی واحدهای مسکونی مواجه هستند، با توجه به نزدیک شدن به فصل بارندگی نایلون پلاستیک است تا با استفاده از آن در برابر بارشها از اسباب و اثاثیه و وسایل زندگی خود محافظت کنند.
دیگر مسئلهای که باید در مناطق زلزلهزده هرمزگان به آن توجه شود مباحث بهداشتی است که انتظار میرود مسئولان حوزه درمان استان همچون گذشته توجه مناسبی به این منطقه داشته باشند و از شیوع بیماریها پیشگیری کنند.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/