به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، بهزاد شمس الدینی مدیر امور شعب بانک مهر ایران استان فارس در نشست خبری با اشاره به چهاردهمین سالروز تأسیس بانک قرضالحسنه، گفت: قرضالحسنه یکی از سنتهای نیکویی است که ریشه در شرع مقدس اسلام دارد و خداوند متعال در سورههای مبارکه بقره، مائده و حدید به این موضوع اشاره فرموده است.
او افزود: وجود انگیزههای ارزشمندی همچون ایثار، پاداش اخروی، کسب اخلاق پسندیده و همچنین تعاون و همیاری برای این سنت حسنه است که بر اهمیت ترویج فرهنگ غنی قرض الحسنه میافزاید.
شمس الدینی با بیان اینکه بانک قرض الحسنه مهر در ۲۲ آذر سال ۱۳۸۶ آغاز به کار کرد، ادامه داد: این بانک در حال حاضر با بیش از ۵۳۰ شعبه فعال در سراسر کشور در حال ارائه خدمت به هموطنان است.
این مسئول تصریح کرد: بانک مهر ایران با تأکید بر الگوی بانکداری اسلامی در راستای توانمندسازی و تقویت توان اقتصادی اقشار مختلف مردم جامعه و همچنین تلاش برای فقرزدایی و رفع محرومیتهای اقتصادی به ویژه در مناطق کمتر برخوردار فعالیت میکند.
مدیر امور شعب بانک مهر ایران فارس افزود: پرداخت تسهیلات قرض الحسنه در حوزههای اشتغال و کارآفرینی، معیشت، ازدواج، درمان و حمایت از مددجویان سازمانهای حمایتی و سازمانهای مردم نهاد از جمله خدمات این بانک است. همچنین پرداخت وامهای قرض الحسنه به ۱۰.۵ میلیون نفر حاصل خدمات این بانک در طول ۱۴ سال فعالیت بوده است.
او یادآور شد که در راستای توسعه بانکداری الکترونیک و تحقق بانکداری بدون کاغذ، بانک مهر ایران برنامههای اصلاح ساختار، الکترونیکی کردن عملیات اجرایی و ایجاد یک بانک تمام الکترونیکی را در دستور کار داشته و کارهای مختلفی در این حوزه انجام داده از جمله اتصال به سامانه ثبت احوال و احراز هویت بیومتریک، استفاده از پدهای امضای الکترونیکی و همچنین ارائه خدمات بانکداری نوین مانند افتتاح حساب و درخواست تسهیلات از طریق همراه بانک و احراز هویت غیرحضوری سجام در کنار سایر خدمات همراهبانک و اینترنتبانک فراهم شده است.
شمس الدینی بیان کرد: با این اقدامات همه عملیات بانکی در این بانک به صورت غیرحضوری و بدون استفاده از کاغذ قابل انجام است. این موارد نقش مؤثری در حفاظت از محیط زیست، حذف رفت و آمدهای غیر ضروری و تسریع در ارائه خدمات بانکی به مشتریان دارد.
او با اشاره به اینکه، بانک مهر ایران، تلاش خود را برای فقرزدایی، توانمندسازی گروههای هدف تحت پوشش نهادهای مختلف حمایتی و توجه به قشر کم درآمد جامعه یعنی مستضعفان، معطوف داشته و در این راستا، عملکردی موفق را رقم زده است.
او خاطرنشان کرد: متاسفانه و علیرغم تمام تلاشها، شاهد کاهش منابع بانکی قرضالحسنه در کشور هستیم، به طوریکه این منابع که در انتهای دهه ۶۰ شمسی، بالغ بر ۶۰ درصد کل منابع بانکی را تشکیل میداد، اکنون و در پایان دهه ۹۰، به کمتر از ۶ درصد کل منابع کاهش یافته است.
این کارشناس بانکداری معتقد است که کاهش منابع قرض الحسنه از عوامل موثر در رشد نقدینگی و تورم محسوب میشود.
شمسالدینی خاطرنشان کرد: خوشبختانه استان فارس در یکسال گذشته عملکرد موفقی را در رشد منابع قرض الحسنه بانکی داشته و در پایان سال قبل به رتبه دوم کشور صعود کرد و طی شش ماه اول امسال نیز، به رتبه اول رسیده است.
مدیر امور شعب بانک قرضالحسنه مهر ایران فارس گفت: طی ۶ ماه گذشته با تلاش گسترده کارکنان و کارشناسان این شبکه بانکی در استان فارس شاهد رشد ۸۷ درصدی منابع بودیم، یعنی طی این مدت به اندازه ۱۴ سال گذشته، منابع جذب شده است.
شمسالدینی این موفقیت را نشاندهنده وجود امکان گسترش فعالیتهای بانکداری اسلامی دانست و گفت: این بانک برخلاف سایر سیستمهای بانکی، گروه هدف مد نظر خود را مستمندان، افراد کم بضاعت و تقویت نهادهای اجتماعی حامی مستضعفان و محرومان و تلاش برای عمل به مسئولیتهای اجتماعی متناسب با شرایط و نیازهای جامعه قرار داده است.
او با بیان اینکه اکنون شمار سپرده گذاران قرض الحسنه مهر ایران به ۱۲ میلیون نفر افزایش یافته و حدود ۱۱ میلیون از این تعداد موفق به دریافت تسهیلات شدهاند، گفت: کارمزد دریافتی تسهیلات قرضالحسنه پرداختی این بانک حداکثر ۴ درصد است و به هیچ عنوان سودی به سپردهها تعلق نمیگیرد.
شمسالدینی با بیان اینکه این بانک قرض الحسنه از سوی نشریه بین المللی بانکر، به عنوان سومین بانک اسلامی برتر جهان معرفی شده است، گفت: ما تلاش کردیم که در راستای تقویت بنگاههای کوچک، رونق کسب و کار و حمایت از صنایع دانش بنیان، گامهای موثری را برداریم و در این مسیر شاهد توفقیات موثری نیز بودهایم.
او گفت: تاکنون بالغ بر ۴۲ هزار و ۶۰ فقره تسهیلات قرض الحسنه به مبلغ ۱۴ هزار و ۲۳۳ میلیارد ریال به هم استانیها در فارس پرداخت شده است.
مدیر امور شعب بانک قرضالحسنه مهر ایران فارس، تامین کمک هزینه تجهیز مسکن برای بیش از ۳۳ هزار نفر از مددجویان بی بضاعت به اعتبار ۱۰ هزار میلیارد ریال، احداث ۱۰۰ واحد مسکونی برای سیل زدگان استانهای محروم، بیمه حوادث ۵۰۰ هزار خانه روستایی در استانهای سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و ایلام، مشارکت بانک در بیمه حوادث ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار باب خانه روستایی، توزیع بیش از ۳۰۰ هزار قلم وسایل آموزشی و بهداشتی در مناطق محروم، ساخت و تجهیز خانه بهداشت در مناطق آسیب پذیر و کمتر برخوردار و اهدای کالا و تجهیزات پزشکی در مقابله با بیماری کرونا به دانشگاههای علوم پزشکی و بیمارستانهای استان در طرح سلامت از دیگر خدمات عام المنفعه این بانک اعلام کرد.
انتهای پیام/