به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، شماری از زنان در گردهماییهای اعتراضی در شهر کابل اعلام کردند که زنان در افغانستان گروگان سیاست «عقبگرا» و «متحجرانه» گروه طالبان قرار گرفتهاند.
گروهی از این زنان تحت نام «حرکت خودجوش زنان مبارز افغانستان» با خوانش قطعنامهای سیاست طالبان در قبال زنان و دختران را «ظالمانه» خواند و گفت که این گروه آنان را بهگونهی کامل از حقوقشان محروم کردهاند.
در قطعنامه این سیاست طالبان نقض آشکار حقوق بشری خوانده شده و آمده است که باید هرچه عاجل به نقض حقوق بشری در افغانستان توسط طالبان توجه صورت گیرد.
زنان معترض تأکید کردهاند که باید به تمامی حقوق زنان از جمله حق اشتراک در فعالیتهای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و حق دسترسی به آموزش و تحصیل و آزادی بیان احترام شود.
آنان از کشورهای جهان هم خواستهاند که از بهرسمیتشناختن طالبان تا تضمین کامل حقوق زنان بهحیث «شهروندان» در افغانستان، خودداری کنند.
همچنین این زنان گفتهاند که نهادهای مختلف از جمله رسانهها و سایر نهادهای جامعهی مدنی با تسلط طالبان بر زنان محدودیت وضع کردهاند. این زنان از نهادهای حقوق بشری خواسته تا هرچه عاجل برای تضمین مصونیت کاری زنان در این نهادها و امنیت جانشان توجه کنند.
گروه دیگر از زنان معترض تحت نام «تیم اتحاد و همبستگی زنان افغانستان» هم در یک گردهمایی در شهر کابل اعلام کرد که طالبان تمامی حقوق بشری را نقض کردهاند.
آنان که بهدلیل تهدیدات امنیتی از سوی طالبان، در یک خانه گردهم آمده بودند، گفتند خواستار برقراری حکومتی در افغانستان هستند که «بر پایهی برابری انسانها (مرد و زن) باشد.»
از زمان تسلط طالبان بر افغانستان در تاریخ ۲۴ اسد/ مرداد تاکنون طالبان در بخشهای مختلف بر زنان محدودیت وضع کردهاند. بیشتر زنان شاغل از رفتن به کارشان و دختران بالاتر از صنف هفتم هم از رفتن به مکتب محروم شدند.
این موضوع با واکنش گسترده مواجه شد و زنان افغان از آن هنگام تاکنون در شهرهای مختلف افغانستان نسبت به این محدودیتهای وضعشده از سوی طالبان اعتراض کردهاند. این گروه در روزهای نخست حکومت خود برگزاری هر نوع اعتراض را منع کردند.
انتهای پیام/