به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، نوذر شفیعی کارشناس مسائل بین الملل در ارزیابی خود از اعمال تحریمهای جدید از سوی آمریکا علیه کشورمان گفت: در شرایطی که طرفهای کلی برجام با محوریت ایران و آمریکا تصمیم گرفتند پای میز مذاکره بروند و ایران طرحهای خود را مطرح کرد در مقابل آمریکا هم تحریمهایی را علیه ایران وضع کرد تا به نوعی پیامی را منتقل کند که هم از جنبه منفی و هم از جنبه مثبت قابل تحلیل و بررسی است. از جنبه منفی باید در نظر گرفت که در ایران با توجه به ارادهای که برای حل مسائل شکل گرفته میتواند تشکیک ایجاد کند و ایران به این نتیجه برسد که اگر آمریکا ارادهای برای حل اختلافات دارد پس این تحریمها برای چیست؟
به گفته شفیعی از سوی آمریکا هم این سوال پیش میآید که اگر ایران به دنبال حل موضوعات است طرحهای متنوع و حداکثری برای چیست؟ بنابراین از جنبه مثبت هم اینطور برداشت میشود که طرفین اراده لازم برای ورود به مذاکرات را دارند، اما در گامهای اول و به دلیل حفظ اعتبار چنین سیاستهایی را اعمال میکنند تا در گامهای بعدی به راحتی قابل عدول از آن تعهدات نباشد.
وزارت خزانهداری آمریکا شانزدهم آذرماه در بحبوحه مذاکرات احیای برجام در وین، تحریمهای جدیدی علیه چند فرد و نهاد ایرانی وضع کرد. بنابر اعلام این نهاد آمریکایی، واشنگتن تحریمها اقتصادی خود را علیه «غلامرضا سلیمانی» فرمانده نیروی بسیج سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، وضع کرده است. در بخشی از متن این بیانیه آمده است: «خزانهداری آمریکا ۱۳ نهاد و فرد ایرانی را به دلیل نقض فاحش حقوق بشر مورد تحریم قرار داده است.»
به بیان این کارشناس مسائل سیاسی پیام آمریکا از اعمال تحریمهای جدید این است که نه تنها به خواست حداکثری ایران مبنی بر لغو همه تحریمها پاسخ نمیدهیم، بلکه از همه گزینههای روی میز به این شکل رونمایی میکنیم. در واقع آمریکا میخواهد ایران را وادار کند تا از تقاضای حداکثری خود کوتاه بیاید.
این ها در حالی است که سعید خطیبزاده سخنگوی وزارت امور خارجه درباره گردهمایی سفرا و روسای نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در کشورهای همسایه که از شنبه بیستم آذرماه به مدت پنج روز در محل وزارت امور خارجه برگزار شد، گفت: همزمان با گفتوگوها در وین اجلاس سفرای ما در تهران در حال برگزاری است، برای اینکه موازی با لغو و رفع تحریمها که در وین اتفاق میافتد خنثی سازی تحریمها را داشته باشیم.
انتهای پیام/