به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از قم، نشست هم اندیشی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قم با اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی با موضوع «قم، شهر مقدس بدون دخانیات» برگزار شد.
در این نشست دکتر سیامک محبی با اشاره به اجرای طرح جهانی «قم، شهر مقدس بدون دخانیات» گفت: متأسفانه بازرسیهای میدانی و گزارشات واصله از سطح استان قم حاکی از افزایش بی رویه فروشگاههای تهیه و توزیع مواد دخانی به صورت عمده یا خرده فروشی میدهد.
محبی با بیان اینکه یکی از استراتژیهای عمده در خصوص کنترل و پیشگیری از توزیع و مصرف دخانیات ایجاد شهرهای مذهبی بدون دخانیات در دنیا است، افزود: برنامه «قم، شهر مقدس بدون دخانیات» در سال ۹۸ به دانشگاه علوم پزشکی قم ابلاغ شده است و برای عملی شدن این طرح جهانی، نیازمند همکاری تمامی دستگاههای اجرایی هستیم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم همکاری همه دستگاه اجرایی و نهادهای گوناگون را برای اجرای این طرح ضروری دانست و تصریح کرد: اجرای این طرح فرصت خوبی را برای کنترل بیماریهای گوناگون با منشأ دخانیات ایجاد خواهد کرد.
نرگس جعفری مدیر گروه سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی قم نیز در این نشست گفت: اعتیاد به مواد دخانی از مهمترین مشکلات اجتماعی، اقتصادی و بهداشتی جوامع است که تأثیرات جبران ناپذیری بر سلامت انسان میگذارد، به طوری که خطر ابتلاء به انواع بیماریها را افزایش میدهد.
جعفری افضل مدیر گروه سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به پلمپ بیش از ۱۹۰ مرکز عرضه قلیان در سطح استان قم از ابتدای سال جاری تاکنون، ادامه داد: عرضه قلیان ممنوع است و با متخلفان برخورد و مراکزشان پلمپ خواهد شد.
جعفری عنوان کرد: برای قم ۷۰ شاخص در نظر گرفته شده که این شهر به شهر بدون دخانیات تبدیل شود.
انتهای پیام/ح