به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، بهنام روندی مسؤل بیماریهای خاص و پیوند اعضا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه امروز اهدای عضو را امری خداپسندانه دانست و اظهار داشت: الان در کشور ۲۵ هزار بیمار داریم که ادامه حیات آنها با قضیه اهدای عضو پیوند خورده که متأسفانه به علت نرسیدن عضو پیوندی به آنها روزانه ۱۰ نفر از آنها را از دست میدهیم.
او ادامه داد: در کشور ایران سالانه حدود ۱۲ هزار بیمار مرگ مغزی داریم که حداقل ۴ هزار نفر از آنها ارگانهای سالم و حیاتی برای اهدای عضو را دارند؛ همین مسئله ضرورت اهدای عضو را برای ما پررنگتر میکند.
مسؤل بیماریهای خاص و پیوند اعضا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به پیوندهایی که در استان انجام میشود، ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه قطب درمان غرب کشور و یکی از پیشگامان و پیشروها در انجام اعمال جراحی از جمله پیوند کلیه است.
روندی بیان داشت : پیوند کلیه در استان از سال ۱۳۶۸ شروع شده و تا به حال چیزی بالغ بر یکهزار و ۸۰۰ پیوند کلیه در کرمانشاه انجام شده که به دلایلی مدتی تعطیل بوده، ولی از سال ۹۷ دوباره پیوند کلیه احیا شد که علاوه بر آن، پیوند قرنیه، مغزاستخوان و انشاءالله در آینده نزدیک با تمهیداتی که دانشگاه در تهیه امکانات و پرسنل تخصصی در نظر گرفته پیوند قلب هم انجام خواهد شد.
او یادآور شد: تاکنون ۲۴۳ مورد پیوند مغزاستخوان در استان انجام شده که بهعنوان یکی از دوازدهمین مرکز پیوند مغزاستخوان کشور مطرح هستیم.
این مسؤل گفت: از ابتدای سال ۱۴۰۰ تا به امروز ۱۱ پیوند موفق کلیه و ۴۲ پیوند مغز و استخوان در استان انجام شده است.
روندی اشارهای هم به کارت اهدای عضو داشت و گفت: با مراجعه به سایت اهدای عضو و ثبت کد ملی کارت اهدای عضو صادر میشود، ولی تنها داشتن کارت عضو برای اهدای عضو کافی نیست بلکه رضایت خانواده شرط است که بهتر است هر شخصی که کارت اهدای عضو را میگیرد خانواده خود را در جریان این موضوع قرار دهد و آنها را توجیه کند.
انتهای پیام/ق