به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، محمدرضا جانثاری معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار اصفهان امروز در جلسه کارگروه اجتماعی، فرهنگی، زنان و خانواده در سالن اجتماعات استانداری اصفهان گفت: همصدایی در پیگیری مشکل آلودگی هوای اصفهان بسیار مهم است و ما به هیچ عنوان، دروغ یا بی توجهی در این زمینه را تحمل نمیکنیم.
جانثاری فعال کردن تشکلهای مردم نهاد و رسانهها را در این زمینه ضروری دانست و گفت: تشکلهای زیادی در زمینه محیط زیست مجوز فعالیت گرفته اند، اما پرسش ما این است که این روزها، اکثر آنها کجا هستند درحالیکه باید به مطالبه گری بپردازند.
وی با بیان اینکه رسانهها نیز مطالبهها و راهکارها را مطرح و بر آنها تاکید کنند، گفت: مطالب رسانهها به گونهای نباشد که برای مردم التهاب آور باشد بلکه بیشتر بر مطالبه گری تاکید داشته باشند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اصفهان با اشاره به اینکه ما از همه ظرفیتهای موجود در زمینه اطلاع رسانی و فرهنگسازی برای رفع آلودگی هوا استفاده نکردیم، گفت: لازم است این مباحث در مراسم مختلف مانند نماز جمعه نیز مطرح شود.
وی با بیان اینکه لازم است بایدها و نبایدها و وظایف ۲۲ دستگاه اجرایی مرتبط با قانون هوای پاک و متناسب با شرایط روز توسط اداره کل حفاظت محیط زیست استان احصا و ابلاغ شود، گفت: این اداره پس از تعیین وظایف هر یک از دستگاههای اجرایی، باید آنها را اولویت بندی و استانداری اصفهان آنها را پیگیری کند.
جانثاری با اشاره به اینکه پس از ابلاغ وظایف و اولویتها باید پیوست مربوطه برای راهکارها و برنامه زمانبندی شده توسط هریک از دستگاههای اجرایی ارائه شود، گفت: پس از ابلاغ این وظایف، استانداری به برنامهها و عملکرد هر یک از این دستگاهها رسیدگی و بررسی میکند که مشکلات آنها برای انجام این وظایف چیست.
وی با اشاره به اینکه همه مشکلات فقط مربوط به بودجه و اعتبار نیست، گفت: این موضوع نیازمند همت، جدیت، پشتکار و یکصدایی است.
معاون استاندار اصفهان با تاکید بر اینکه ما وارث نابسامانیها در این بخش هستیم، گفت: لازم است برای توقف پیشرفت نابسامانیهای موجود اصرار داشته باشیم که این کار نیازمند مطالبه گری جدی است.
وی با اشاره به اینکه ما امروز با ۲ مساله مهم آب و هوا در استان مواجهیم، گفت: نقاطی که باید برای رفع آلودگی هوا، توقف آنی شود را به ما اعلام کنید تا در دستور کار مدیریت استان قرار گیرد تا از این پس، روند کارها سالم طی شود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار اصفهان با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی نیز باید آثار آلودگی هوا بر روی سلامت جسمی و روحی و روانی مردم را بررسی و گزارش کند، گفت: اداره کل ورزش و جوانان استان و شهرداری اصفهان نیز باید تاثیر آلودگی هوا بر روی نشاط اجتماعی را گزارش کنند.
سیدمحمد طباطبایی مدیرکل ورزش و جوانان استان اصفهان نیز در این نشست با اشاره به اینکه در مواقع آلودگی هوا، بهترین بستر برای ورزش، سالنهای سرپوشیده است، گفت: آلودگی هوای اصفهان، ایستگاههای ورزشی شبانه را نیز بهدلیل بالا بودن شاخصهای آلایندگی به تعطیلی کشانده است.
مدیر کل بهزیستی استان اصفهان نیز در این جلسه درباره کودکان کار خیابانی گفت: پنج مرحله برای این موضوع در نظر گرفته شده که شامل شناسایی، جذب، پذیرش، ساماندهی و توانمندسازی است.
ولی الله نصر با بیان اینکه برای ساماندهی در این زمینه با مشکلاتی مواجه هستیم، افزود: ۱۳ دستگاه اجرایی مربوطه به طور کامل به وظایف خود در این زمینه عمل نمیکنند درحالیکه هر یک از آنها باید نماینده تام الاختیار برای این موضوع در نظر بگیرند تا امور سریعتر پیش رود.
مقرر شد موضوع کودکان کار خیابانی به تفصیل در نشست بعدی کارگروه اجتماعی در استانداری اصفهان مورد بررسی قرار گیرد.
بر اساس گزارش مرکز ملی تغییر هوا و اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست، اصفهان در بین هشت کلانشهر ایران (شامل تهران، اصفهان، مشهد، تبریز، کرج، اهواز، شیراز و اراک) رتبه نخست آلودگی هوا را دارد.
آلایندههای هوای اصفهان و تعدادی از شهرهای پر جمعیت و صنعتی استان همواره در فصول سرد افزایش مییابد و پدیده وارونگی دما به دفعات دیده میشود که به نگرانی مردم دامن زده است.
انتهای پیام