به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه، ناصر عتباتی در جلسه استفاده حداکثری از ظرفیت تفاهمنامه بین مرکز توسعه حل اختلاف و سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی استان و تاثیر آن در کاهش تعداد زندانیان استان که به صورت حضور ویدیو کنفرانسی روسای حوزههای قضایی استان تشکیل شد اظهار داشت: زحمات و تلاشهای اعضای شورای حل اختلاف در سازش و اصلاح ذات البین خصوصاً در پروندههایی مثل قصاص قابل تقدیر و تشکر است و نتایج خوبی را به همراه داشته است.
وی افزود: نقش آفرینی شورای حل اختلاف در زندانها بسیار حائز اهمیت است و شورا یک مجموعه گسترده مردمی در فرهنگ سازی صلح و سازش میباشد، بخش مهم کار شورا که خیلی تاثیر گذار است توسعه فرهنگ گذشت، ایثار، مدارا و صلح و سازش در جامعه هست و کار اعضای شورا فقط به سازش بین طرفین ختم نمیشود.
رئیس دادگستری آذربایجانغربی بیان کرد: سازش پرونده قصاص در شورای حل اختلاف زندانیان، بخشیدن حیات دوباره به یک انسان و دمیدن روح زندگی در خانواده آن شخص میباشد.
عتباتی ادامه داد: از صفات والای خداوند متعال بخشندگی و رحمانیت هست که شورای حل اختلاف با عملکرد خود این صفات الهی را در بین مردم ترویج میکند وگسترش میدهد.
رئیسکل دادگستری آذربایجانغربی گفت: باید به سمت و سوی فصل خصومت به صورت ریشهای حرکت کنیم چرا که با افزودن شعبه یا جذب اضافی قاضی مشکل حل نمیشود و باید از ظرفیت افراد با نفوذ و معتمد در جهت سازش پروندهها بهره برد و برای قلع ماده نزاع تلاش کرد.
عتباتی تصریح کرد: به استفاده از ظرفیت رسانهها در انعکاس عملکرد شوراهای حل اختلاف در زمینه سازش و آزادی زندانیان تاکید و این امر را در ترویج فرهنگ گذشت در جامعه مهم و تأثیرگذار دانست.
صمدی معاون قضایی رییسکل دادگستری و رئیس شوراهای حل اختلاف استان نیز در این جلسه گفت: در پروندههای قتل و استیذان قصاص و هم در خصوص آزادی سایر زندانیان، در ۱۱شعبه شورای حل اختلاف مستقر در زندانهای استان و اخیراً هستههای بخشایش تلاشهای بسیاری انجام شده است.
وی در ادامه به بیان مشکلات شعب شورای حل اختلاف مستفر در زندانها پرداخت و از مدیر کل سازمان زندانها خواست تا مساعدتهای لازم را در خصوص مشکل این شعب را معمول دارد تا شاهد رشد سازش و آزادی زندانیان در ماههای باقیمانده از سال و سالهای آینده باشیم.
صمدی همچنین ظرفیت شوراهای حل اختلاف مستقر در زندانها را در امر سازش بسیار بالا دانست و از روسای حوزههای قضایی استان خواست تا از این ظرفیت و ظرفیت مددکاران زندان، هستههای بخشایش و خیرین در کمک به آزادی زندانیان بهره ببرند و این اقدامات را به نحو مطلوب منعکس نمایند.
محمدی مدیر کل سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی استان نیز در این جلسه ضمن تقدیر از تلاشهای اعضای شعب شورای حل اختلاف در زمینه اخذ رضایت از شکات و آزادی زندانیان گفت، در هشت ماهه سال جاری ۴۴۸۳ زندانی با تلاش اعضای شعب شورای حل اختلاف و مددکاران زندان آزاد گردیده اند که بسیار مطلوب است.
وی همچنین گفت: در هشت ماه سال جاری آزادی زندانیان با تلاش شوراهای حل اختلاف مستقر در زندان، مددکاران و خیرین نسبت به مدت مشابه در سال قبل ۸۷ درصد رشد داشته است که بسیار مطلوب میباشد.
انتهای پیام/ ت