به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، حبیب شریف رئیس بنیاد نخبگان استان فارس با بیان اینکه نخبهپروری، نخبهشناسی و تکریم و الگوسازی از نخبگان از رسالتهای بنیاد است گفت: در سال ۹۵ مجمع خیرین حمایت از نخبگان تشکیل شد که اقداماتی نظیر بورسیه کردن دانشجویان و دانشآموزان، ایجاد فرصتهای پسادکتری، زنده نگه داشتن یاد نخبگان و تعریف جایزه مشترک با معاون علمی فناوری ریاست جمهوری بخشی از اقداماتی است که مجمع دنبال میکند و انجام داده است.
او همچنین از تشکیل دفاتر نمایندگی در شهرستانهای استان خبر داد و افزود: یک سمن ملی نیز برای این مجمع شکل میگیرد تا حمایت از نخبگان با ساماندهی بیشتری انجام شود.
سید وحید حسینی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در این مراسم با بیان اینکه هفته پژوهش یک قداست و حرمت خاص دارد، اظهار داشت: قدرت امروز در دنیا علم و پژوهش است و راهکار مقابله با دشمن از جمله تحریمها نیز با کمک علم و پژوهش انجام میشود.
او با بیان اینکه جایگاه امروز ایران در علم قابل افتخار است، گفت: در حوزه علوم پزشکی پژوهش و علم ضرورت بیشتری دارد و امروز ما تولیدکننده و استفادهکننده محصولات خود هستیم، در کرونا نیز با تحریمها و فشارها با کمک جوانان هم محصولاتی که تحریم شده بودیم مثل کیت و واکسن تولید شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه علاوه بر اعضای هیئت علمی دانشگاه ۱۰۰ نفر عضو پژوهشی و هئیت علمی مخصوص در مراکز این دانشگاه وجود دارد که تحقیقات را در زمینههای مختلف انجام میدهند، افزود: دانشگاه علوم پزشکی شیراز در حوزههای مختلف رتبه اول و دوم کشوری را داشته، اما باید پژوهشها کاربردیتر شود.
حسینی با بیان اینکه پژوهشها باید به فناوری و صنعت برای خدمت مردم گره بخورد، بیان کرد: این امر سبب میشود تا هم نیازهای داخلی تامین شود و هم در حوزه آسیا بتوانیم الگو باشیم تا اگر کشوری مستقل شد بتواند از علم و پژوهش برای رفاه زندگی مردم استفاده کند بنابراین کاربرد پژوهش در صنعت باید سرلوحه همه باشد تا مشکلات مردم و جامعه برطرف شود.
موذنی رئیس دانشگاه شیراز نیز در این برنامه با بیان اینکه پژوهش یک امر مبارک است به این دلیل که مقدمه رسیدن به دانش و آگاهی است، گفت: اگر علم را به یک بنا تشبیه کنیم، تحقیقات کاربردی خود ساختمان و تحقیقات پایه و بنیادین فندانسیون است.
او با بیان اینکه انجام تحقیقات کاربردی بدون دانش پایه امکانپذیر نیست و در مقابل تحقیقات پایه هم باید منتهی به تحقیقات کاربردی شود و اینها متمم هم هستند، افزود: باید به تحقیقات کاربردی توجه شود، چون حل مسائل و مشکلات به راهکارهای دانشبنیان نیاز دارد.
رئیس دانشگاه شیراز با برشمردن دلایل اینکه از تحقیقات برای حل زندگی مردم کمتر استفاده میشود بیان کرد: عدم آشنایی محققین با مسائل روز جامعه و مردم، نداشتن دغدغه حل مسائل و مشکلات، ناتوانی محققین از حل مسائل و مشکلات به دلیل تخصصی بودن برخی از حوزهها و مهمتر از همه یک مکانیسم دقیق برای استفاده و قدردانی از پژوهشهای کاربردی وجود ندارد.
موذنی با تشریح جزئیات بیشتر دلایل عدم ورود دانشگاهیان به حل مسائل جامعه گفت: آییننامههایی که برای پژوهشها تدوین شده که ملاک آن علمسنجی است و از طرفی انتظار وجود دارد که برای حل مسائل جامعه دانشگاه نیز ورود کند پس در این زمینه نیاز است که مکانیسمی طراحی شود تا ملاکها و ارزشگذاری آن تغییر کند.
او با بیان اینکه باید سازوکاری فراهم شود که هم جایگاه علمی اساتید ارتقا یابد هم تحقیقات کاربردی باشد، افزود: این موضوع را در دانشگاه شیراز شروع کردیم تا تحقیقاتی که منجر به حل مسئله میشود به گونهای باشد تا استاد و پژوهشگر نیز از ارتقای علمی و جایگاه خود عقب نماند.
انتهای پیام/