به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، مهدی محمدی دبیر هیات پزشکی ورزشی استان اصفهان گفت: تخلفات یک مربی در حوزه فروش مکملهای ورزشی نیز محرز شد که در شرف اقدام قانونی است.
دبیر هیات پزشکی ورزشی استان اصفهان گفت: استفاده از مکملهای ورزشی مسالهای ۲گانه است که آیا از آن باید استفاده کرد یا خیر و تشخیص آن تنها بر عهده یک متخصص تغذیه است.
وی استفاده از مکملهای ورزشی را برای افرادی که بدنشان نیازمند چنین داروهایی نیست خطرناک دانست و اضافه کرد: استفاده سرخود از این مکملها به بروز عوارض کبدی یا کلیوی منجر میشود.
محمدی همچنین گفت: در زمینه استفاده از مکملهای ورزشی ۲ موضوع مطرح است یکی استفاده بدون تجویز متخصص تغذیه و دومی استفاده از مکملهای غیرمجاز و غیراستاندارد که حتی منجر به مرگ خواهد شد.
وی گفت: ارائه و فروش مکملهای ورزشی تنها در صلاحیت داروخانههای مجاز است و عرضه آن در باشگاههای ورزشی و بدنسازی به هیچ وجه قانونی نیست.
دبیر هیات پزشکی ورزشی استان اصفهان گفت: ستاد نظارت و بازرسی هیات پزشکی ورزشی استان اصفهان در صورت مشاهده و گزارش فروش و عرضه مکملهای ورزشی به ویژه مکملهای غیرمجاز در باشگاههای اصفهان ورود پیدا کرده و آن باشگاه را پلمب خواهد کرد.
وی همچنین درباره اینکه استفاده از مکملهای ورزشی بیشتر بین بانوان رایج است یا مردان گفت: در سالهای اخیر گرایش بانوان به این مکملها در حال افزایش است.
محمدی گفت: اغلب بانوان برای کاهش وزن و تناسب اندام به استفاده از این نوع مکملها روی میآورند و مردان نیز برای حجیم شدن عضلات از این مکملهای ورزشی استفاه میکنند.
وی استفاده از مکملهای ورزشی را در ورزشکاران بدنسازی و پرورش اندام رایجتر دانست و گفت: مکملها به دلیل داشتن هورمون مردانه، موجب ایجاد شکل و شمایل مردانه در زنان شده و عوارض داخلی نیز روی بانوان دارد.
دبیر هیات پزشکی ورزشی استان اصفهان درباره روند پلمب و بازگشایی باشگاههای خاطی در زمینه فروش مکملهای ورزشی گفت: در صورت بروز تخلف در این زمینه ابتدا با نظر اداره اماکن و بازرسی اداره کل ورزش و جوانان استان اصفهان باشگاه خاطی اخطاریه دریافت و درصورت تکرار تا ۲۰ روز بسته خواهد شد و پس از آن تنها در صورت تعهد در اداره اماکن و حراست و بازرسی اداره کل ورزش این باشگاهها مجدد بازگشایی میشود.
وی گفت: در صورت تکرار مجدد عرضه مکملهای ورزشی غیرمجاز در باشگاههای خاطی، پروانه آن باشگاهها لغو خواهد شد.
محمدی در ادامه گفت: برای تاسیس باشگاه ورزشی موسس باید نام و مکان باشگاه را به اداره کل ورزش و جوانان اعلام کند سپس حوزه فنی و مهندسی از این محل بازدید و دارا بودن استانداردهای مورد نیاز را بررسی میکنند.
وی گفت: درصورت تایید استاندارد بودن محل، موسس و مدیر باید مربیان متخصص و تجهیزات مورد نیاز رشته مربوطه را تهیه و باشگاه را راه اندازی کنند.
منبع:ایرنا
انتهای پیام