به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از البرز، پروفسور عباس زارع میرک آبادی، عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی درباره کتاب زهرشناسی جانوری با بیان این که تا کنون کتابهای دیگری در زمینه جانوران سمی توسط زنده یاد لطیفی منتشر شده که رویکرد اصلی آنها درباره بایو سیستماتیک جانوران و شناسایی آنها بوده و به ندرت به موضوع زهر جانوران پرداخته شده است، گفت: جامعه علمی کشور و دانشجویان به اطلاعاتی جامعتر درباره زهر جانوران سمی نیاز داشت.
عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی افزود: کتاب فوق با هدف دسترسی جامعه علمی کشور و دانشجویان به این اطلاعات که حاصل تحقیقات انجام شده در موسسه رازی و دیگر مراکز مرتبط بود، تدوین شد.
او گفت: این کتاب در ۱۲ فصل شامل زهرشناسی مارهای خشکی، زهرشناسی عقرب ها، عنکبوت ها، زنبورها، قورباغهها و وزغهای سمی، جانوران دریایی، مورچه آتشین، مارمولکهای زهر آگین، هزارپا، کنه ها، پرندگان سمی و موش دم کوتاه تالیف و سعی شده است در ابتدای هر فصل خصوصیات، ریخت شناسی و توزیع جغرافیایی این جانوران خلاصه وار توضیح داده شود، اما بیشترین مطالب این کتاب مربوط به زهرشناسی آن جانور است.
زارع افزود: همچنین علاوه بر زهرشناسی، تلاش شده در ارتباط با کمکهای اولیه پس از گزش و درمان پس از گزش حتی نوع درمان در بیمارستان پرداخته شود.
عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با اشاره به این که نگارش کتاب پنج سال طول کشید و امسال توسط انتشارات موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی به چاپ رسید، افزود: در کتاب زهرشناسی جانوری به حدود ۵۰۰ مرجع از جمله مقالات تحقیق شده در موسسه رازی که نشان میدهند از زهر جانوران زهرآگین میتوان در درمان برخی بیماریهای لاعلاج استفاده کرد، ارجاع شده است.
انتهای پیام/ ر .ن