به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،محمد تقی امیری خراسانی رییس فدراسیون ورزشهای روستایی عشایری و بازیهای بومی محلی کشور اظهار کردوگفت:این مراسم با هدف احیا و توسعه فرهنگ ملی و مذهبی به خصوص ورزشهای بومی و محلهای برگزار میشود.
اوافزود:خانواده در چنین روزی دور هم جمع میشوند و با بیان خاطرات شیرین خود که بیشتر به این بازیهای بومی و محله برمی گردد به نوعی رغبت جوانان را برای گرویدن به این ورزشها را دو چندان میکند.
او با انتقاد از زندگی مدرن جدید که بیشتر به عصر ماشینی و دیجیتالی معروف است، گفت: این نوع زندگی خطراتی را به مردم تحمیل میکند که بنیان خانواده و به خصوص تحرک بدنی و انجام ورزسهای سنتی را از یادها میبرد و برگزاری این گونه مراسمها به نوعی عامل بازدارنده این خطرات است.
رییس فدراسیون ورزشهای روستایی عشایری و بازیهای بومی محلی کشور در خصوص ثبت جهانی بازیهای سنتی، بومی و محلهای با بیان اینکه در مرحله اول باید این بازیها ثبت ملی شود، اعلام کرد: در سالهای اخیر از یکهزار ورزش بومی و محلهای حدود ۸۷ ورزش ثبت ملی شده و به دلیل زمان بر بودن فرایند ثبت جهانی تنها ۲ رشته ورزشی پهلوانی، زورخانهای و چوگان به ثبت جهانی رسیده است.
انتهای پیام/