به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان، مختار مهاجر رییس سازمان جهادکشاورزی گلستان در برنامه گفتگوی ویژه خبری در مورد وضعیت استان در بخش اجرای طرح های نوین آبی گفت: ۲۴۰ هزار هکتار از اراضی استان آبی است و این اراضی قابلیت اجرای طرحهای آبیاری تحت فشار را دارند.
او ادامه داد:۱۸۰ هزار هکتار در اولویت اول است و تا امروز برای ۸۰ هزار هکتار از اراضی استان انجام شده که ۷۲ هزار هکتار تحت فشار و ۸ هزار هکتار کم فشار است.
مهاجر افزود: در سال جاری ۱۲ هزار هکتار در دست اجرا داریم و با توجه به تنگناهایی که وجود دارد از جمله خشکسالیهای ممتد استقبال خوبی از سوی کشاورزان شده، اما کمبود اعتبار از چالشهای مهم ماست.
رییس سازمان جهادکشاورزی گلستان افزود: بیش از یک سوم اراضی استان به سیستمهای آبیاری تحت فشار تجهیز شده اند.
او گفت: ۲۰ شرکت بومی در استان اجرای طرحهای آبیاری نوین را برعهده دارند.
مهاجر افزود: کار زهکشی ۱۸۰ هزار هکتار از اراضی استان به اتمام رسیده و در حال حاضر کار ساخت ابنیه در حال انجام است و مابقی آن تا ۱۳۰ هزار هکتار تا پایان سال به اتمام خواهد رسید.
مهاجر گفت: اگر منابع زهکشی تامین شود تا دو سال آینده در این اراضی افزایش محصول خوبی را شاهد خواهیم بود.
سیدمحسن حسینی مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان نیز در مورد آخرین وضعیت منابع آبی استان گفت: در ۴۵ سال اخیر ۱۷ سال وضعیت بارندگی نرمال بوده، است اما ۱۳ سال خشکسالی و ۱۵ سال ترسالی داشته ایم و هر سه سال یکبار مبتلا به خشکسالی شده ایم.
او افزود: استان گلستان هم از سیل و هم از خشکسالی آسیب دید.
حسینی با بیان اینکه ۴۰۰ هزار هکتار از اراضی استان دیم است افزود :بنابراین مدیریت دیم باید انجام شود.
او با اشاره به اهمیت زهکشی اراضی گفت: از این اراضی ۲۸۰ هزار هکتار نیازمند کار جدی است و از این میزان ۴۲ هزار هکتار در غرب استان به عنوان اولویت اول مشخص شده که در حال انجام است.
انتهای پیام/م