به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد مهری فرشاد مسئول بیماریهای خاص معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی گفت: سلیاک یک بیماری گوارشی وراثتی است که در اثر حساسیت به پروتئینی به نام گلوتن (پروتئینی که در گندم، جو و چاودار وجود دارد) ایجاد میشود.
بیشتر بخوانید
او گفت : نفخ شکم، اسهال مزمن، مدفوع کمرنگ، دل درد، تهوع، استفراغ و یبوست از علائم این بیماری است.
او گفت :مبتلایان به این بیماری از طریق غربالگری و تشخیص شناسایی میشوند، کودکان بالای ۳ سال و بزرگسالانی که دارای علائم هستند و فرد مبتلا به سلیاک در اقوام درجه یک دارند و یا افراد با اختلال خود ایمنی باید غربالگری شوند.
او گفت : بیماران مبتلا به سلیاک باید از رژیم بدون گلوتن استفاده و از مصرف غذاهای حاوی گندم، جو پرهیز کنند.
انتهای پیام/ه