به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان ، از زاهدان ، محسن رضایی معاون اقتصادی رییس جمهور در بازدید از مجتمع پتروشیمی نگین مکُران منطقه آزاد چابهار در جمع خبرنگاران با تاکید بر اینکه اقیانوس هند در این دوران میتواند یکی از کانونهای تمدنی بزرگ جهان شود گفت: شورای همکاری اقیانوس هند را فعال میکنیم.
رضایی گفت:سیستان و بلوچستان مهمترین استان ما در طول تاریخ انقلاب بوده و جمعیت زیاد و مسلمانی دارد.
وی گفت: ظرفیتهای خوبی در همسایگی این استان وجود دارد و برنامه دولت مردمی این است که ما از این ظرفیتهای اقتصادی به صورت متقابل استفاده کنیم.
وی گفت: میزان تجارت ما با کشور پاکستان، پایین است.
وی گفت: این میزان را با فعالیتهای دریایی افزایش میدهیم و درخصوص اقیانوس هند نیز باید بگوییم که رابطه مشترکی با ایران، پاکستان، هند و عمان دارد.
معاون رییس جمهور گفت: شورای همکاری اقیانوس هند را فعالتر خواهیم کرد و درواقع اقیانوس هند در این دوران میتواند یکی از کانونهای تمدنی بزرگ جهان شود.
وی گفت:با اقزایش تولید و برداشتن تحریمهای داخلی و مذاکراتی که در سطح بینالملل انجام میشود وضعیت ارزش پول ملی، ثبات بیشتری پیدا خواهد کرد و نرخ ارز هم در سالهای آینده به صورت بهتری مدیریت خواهد شد.
معاون رییس جمهورگفت: در ادامه سفر آیتالله رئیسی برای پیگیری مصوبات سفر رییس جمهور و هم برای بررسی برنامههایی که طی چهار ساله دولت داریم به چابهار آمدهایم.
محسن رضایی گفت:چابهار، نخستین دروازه ورود به ایران و پایتخت دریایی کشور به شمار میرود.
وی گفت: متاسفانه قبل از انقلاب، به دلیل سیاستهای استعماری که وجود داشت تا منطقه چابهار به مرکز کشور وصل نشود و کریدور شمال به جنوب ایجاد نشود، هیچگاه نگذاشتند که این منطقه توسعه پیدا کند.
وی گفت: بعد از انقلاب هم به دلیل تحمیل جنگ و تحریمها فرصت نشد تا از این کریدور و این دروازه توسعه اقتصادی ایران استفاده کنیم.
رضایی گفت: در این دولت به طور جدی درصدد هستیم که به توسعه منطقه چابهار و استان سیستان و بلوچستان، از منطقه زابل تا جنوب این استان توجه داشته باشیم و نهتنها موضوع محرومیتزدایی، بلکه این منطقه میتواند در پیشرفت همه کشور نقش بسیار تعیین کننده و راهبردی داشته باشد.
رضایی گفت: یکی از چهارده پروژهای که درحال تصویب آنها هستیم، در همین منطقه چابهار خواهد بود و در این سفر بررسی خواهیم کرد که ببینیم این مگاپروژه در چه نقطهای و در چه ماهیتی اجرایی شود.
معاون رییس جمهور گفت: زیرساختهای بسیار خوبی در چابهار ایجاد شده است .
وی گفت: جای امیدواری است که بتوانیم یکی از پروژههای بزرگ کشور را در همین منطقه عملیاتی کنیم. لوله گازی که از منطقه سیستان و بلوچستان آمده است و قرار بود که به عنوان پروژه صلح عبور کند، خود یک منبع بزرگی برای توسعه چابهار و سواحل مکُران به شمار میرود.
وی گفت: انتظار ما از منطقه آزاد و مجموعه پتروشیمی این است که یک مجموعه همراه با صنایع پاییندستی و با استفاده از آخرینفناوریها و خصوصا تجاربی که در صنعت پتروشیمی کشور داریم ایجاد شود و دولت از این موضوع به صورت جدی حمایت خواهد کرد و مصمم هستیم که کارها با سرعت بیشتری انجام شود تا در همین دولت شاهد پیشرفت این منطقه باشیم تا بتوانیم از تولیدات این خطه برای مصارف داخلی، صادرات و صنایع پاییندستی استفاده کنیم.
"محسن رضایی معاون اقتصادی رییس جمهور" و "سعید محمد مشاور ریس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد" امروز پنجشنبه با استقبال حسین مدرس خیابانی استاندار سیستان و بلوچستان، عبدالرحیم کُردی مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار، معاونان استاندار، فرمانداران و جمعی از مدیران، نخبگان و معتمدان وارد شهرستان چابهار شدند.
همچنین بازدید از چند واحد تولیدی و اقتصادی، اسکله بندر شهید بهشتی چابهار، حاشیهنشینی و بیمارستان چابهار، اسکله صیادی بریس و مجموعه پرورش میگوی گواتر شهرستان دشتیاری ازجمله برنامههای معاون اقتصادی و مشاور رییس جمهور در سفر به چابهار و شهرستانهای حوزه سواحل مکُران است.
معاون اقتصادی رییس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد همچنین در نشست کارگروه اقتصادی منطقه آزاد چابهار شرکت خواهند کرد.
چابهار که عنوان تنها بندر اقیانوسی ایران را هم یدک میکشد و به آبهای آزاد بینالمللی متصل است طی چند سال اخیر به دیاری ارزشمند برای ایران و سایر کشورهای منطقه تبدیل شده است چراکه با موقعیت جغرافیایی خود میتواند برخی کشورهای همسایه و محصور در خشکی را از طریق دریا به دیگر نقاط دنیا ارتباط دهد. «این ارتباط، از طریق شبکه لجستیکی به صورت زمینی و ترانزیت و خطوط ریلی، دریایی، هوایی و دریایی برقرار میشود».
انتهای پیام/ع