به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان،حسین ذوالفقاری، معاون امنیتی وزیر کشور ایران در نشست خبری خود با «فیلیپو گراندی» کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان گفت: از کمیساریای عالی پناهندگان تشکر میکنم که تلاش و همکاری خوبی را با ما برای کمک به اتباع خارجی داشتند و این کمکها در سالهای اخیر بیشتر شده است.
وی افزود: با توجه به تحولاتی که در افغانستان رخ داد، جلساتی را برای هماهنگی بیشتر با کمیساریا در ابتدای سال داشتیم.
معاون امنیتی وزیر کشور ایران با اشاره به اینکه حدود ۴ میلیون نفر آوارگان و اتباع افغانستانی در ایران هستند، عنوان کرد: در سال جاری ۵٠٠ نفر دیگر به این تعداد اضافه شد و تلاش کردیم از مهاجرتهای غیر ضرور جلوگیری شود و با مسئولان طالبان نیز هماهنگ شد تا از مهاجرت غیر ضرور و بی ضابطه جلوگیری شود.
وی با بیان اینکه ۵٢۶ هزار دانش اموز افغانی در مدارس ایران داریم، گفت: ٣ میلیون و ۴٠٠ هزار دز واکسن به اتباع افغانستانی تزریق شده است و در اقدامات مقابله با کرونا هیچ تفاوتی بین ایرانیان و اتباع خارجی نداشتیم .
ذوالفقاری با اشاره به اینکه کمتز از ٣ درصد از آوارگان افغانستانی در مهمانشهرها هستند، افزود: بقیه آوارگان مانند شهروندان در ایران زندگی میکنند و ۵١ هزار دانشجوی خارجی که عمدتا افغانی هستند و امسال نیز ١٧ هزاز سواد آموز افغانی در مراکز آموزشی کشور داشتیم.
وی با اشاره به اینکه با پذیرش آوارگان افغانستانی بخشی اژ هزینههای جامعه حهانی را پرداخت میکنیم، گفت: ٢ هزار کیلومتر مرز مشترک زمینی با افغانستان و پاکستان داریم؛ هزینههای جلوگیری از ورود مواد مخدر، آوارگان و ترددهای گروهکهای تروریستی از سوی اروپا پرداخت نشده و ما به تنهایی هزینههای تامین امنیت و جلوگیری از مهاجرت آوارگان به اروپا را پرداخت میکنیم.
معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور ایران تصریح کرد: تا زمانی که این بیثباتیها هست شاهد کاهش آوارگان نخواهیم بود؛ سیاستهای غلط و دخالتهای بیجا در منطقه باعث شده تا همواره آوارگانی باشند و این کار ما را سخت کرده است.
ذوالفقاری با قدردانی از کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، خاطرنشان کرد: این کمکها در قبال هزینههایی که انجام میشود بسیار ناچیز است.
وی با اشاره به حدود ۲ هزار کیلومتر مرز مشترک زمینی با افغانستان و پاکستان گفت: بخشی از آسیبهای موجود در این مرزها اتفاق میافتد. هزینههای جلوگیری از مهاجرت غیرقانونی، مواد مخدر، ترددهای مربوط به گروهکهای تروریستی از سوی اروپا به ما پرداخت نشده است.
ذوالفقاری با اشاره به اینکه ما هزینههای تامین امنیت اروپا و جلوگیری از مهاجرت غیرقانونی به اروپا را میپردازیم، گفت: این کمکها در حد التیام به بخشی از جامعه آوارگان است درغیر اینصورت هزینههایی که ما پرداخت میکنیم بسیار بالاتر از این است. از کمیسر عالی پناهندگان درخواست کردیم تا نظرات جمهوری اسلامی ایران را به مسئولان و مقامات جامعه بینالمللی برسانند.
معاون امنیتی انتظامی وزارت کشور ایران تاکید کرد: با تلاشی که برای ثبات در افغانستان و کمک به معیشت مردم و زمینه توقف مهاجران به دیگر کشورها انجام میشود امیدوارم شاهد توقف این مهاجرت باشیم.
ذوالفقاری درباره تشکیل سازمان ملی مهاجرت نیز توضیح داد: این لایحه قبلا تهیه شد و مراحل طولانی طی کرد و دولت به مجلس ارسال شد.
وی افزود: امیدوارم با توجه به تاکید رئیس جمهور شاهد تصویب آن باشیم. کار بسیار گستردهای در زمینه مهاجرت داریم که قطعا سازمان ملی مهاجرت میتواند فرصت خوبی برای حل برخی از این مسائل باشد.
انتهای پیام/