به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری رویترز، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه که در جمع مقامات نظامی روسیه سخنرانی میکرد، گفت: ما از آمریکا و کشورهای غربی درخواست کردیم تا برخی ضمانتهای امنیتی را به منظور اطمینان خاطر مسکو پیرامون اوکراین فراهم کنند.
پوتین ادامه داد: فعالیتی که آمریکا در اوکراین در حال انجام آن است در نزدیکی مرزهای ماست و واشنگتن باید بداند که مسکو جایی برای عقبنشینی ندارد.
رئیس جمهور روسیه تاکید کرد: اگر فعالیتهای کشورهای غربی در نزدیکی مرزهای ما ادامه پیدا کند ما مجبور به اتخاذ یک سری اقدامات نظامی – فنی مناسب خواهیم شد. ما به هرگونه اقدام غیردوستانه واکنشی تند نشان خواهیم داد.
پوتین در مورد ماهیت این اقدامات توضیحات بیشتری ارائه نکرد، ولی پیشتر سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه هشدار داده بود که کشورش ممکن است اقدام به استقرار موشکهای هستهای میان برد در واکنش به اقدامات ناتو کند.
روسیه همچنین اتهامات اوکراین و آمریکا مبنی بر حمله نظامی مسکو در ماههای آینده به اوکراین را قویاً رد کرد.
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین در روزهای اخیر اعلام کرده حاضر است برای مذاکرات مستقیم با رئیس جمهور روسیه دیدار کند. مسکو، اما گفته تا زمانی که برنامهای منسجم برای گفتوگوها تعیین نشود این دسته از مذاکرات هیچ فایدهای ندارد.
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا روز گذشته احتمال یک دیدار حضوری میان بایدن و پوتین با محوریت اوکراین را رد کرد. او در پاسخ به سوال یک خبرنگار مبنی بر اینکه آیا یک نشست حضوری میان مقامات ارشد آمریکا و روسیه میتواند از شدت اختلافات بکاهد، گفت: اول باید ببینیم پیشرفتی از لحاظ دیپلماتیک رخ میدهد یا خیر. فعلاً برای این نشست زود است.
جان مرشایمر، استاد روابط بین الملل دانشگاه شیکاگو و سردمدار رئالیسم تهاجمی که بزرگترین استراتژیست حال حاضر جهان محسوب می شود در کتاب توهم بزرگ خود تاکید دارد تلاش احمقانه آمریکا و متحدان غربی این کشور برای گسترش ناتو به مرزهای روسیه اصلی ترین دلیل بروز بحران اوکراین محسوب می شود. او از مقامات آمریکایی می خواهد با کنار گذاشتن توهمات لیبرالی از گسترش ناتو به مرزهای روسیه اجتناب کنند.
بیشتر بخوانید:
علیرغم برخی موارد غیرقابل قبول، آمریکا آماده کار روی پیشنهاد امنیتی روسیه است
افزایش حضور نظامی آمریکا در نزدیکی مرزهای روسیه
اوکراین در حال حاضر نقطه تنش اصلی بین روسیه و غرب است. آمریکا مدعی است که روسیه بیش از ۱۰۰ هزار سرباز در مرزهای اوکراین مستقر کرده و به احتمال زیاد برای تهاجم به این کشور آماده شده است. مسکو برخلاف ادعاهای غرب و ناتو بارها اعلام کرده است که قصد حمله به کییف را ندارد.
این تنشها زمانی تشدید شد که ماه گذشته «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا مدعی شد که روسیه نیروهای خود را در نزدیکی مرز اوکراین افزایش داده است و قصد حمله دارد. کشورهای عضو ناتو با حمایت تسلیحاتی و سیاسی از اوکراین به دنبال تنشآفرینی در منطقه هستند و ادعای آنها حمایت از کشوری است که هنوز عضو این اتحادیه نشده است.
انتهای پیام/