به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، علیرضا حیدری رئیس اداره مدیریت بیماریهای طیور ادارهکل دامپزشکی استان کرمانشاه گفت : آنفلوانزای فوق حاد پرندگان یکی از بیماریهای بسیار حاد ویروسی پرندگان بوده که برخی از سویههای آن با پستانداران و انسان مشترک است.
او گفت : آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در بُعد اقتصادی درگیری صنعت طیور و غذای مردم و در بعد بهداشتی و سلامتی جامعه را به خطر میاندازد و برای سازمان دامپزشکی کشور پیشگیری و کنترل آن اهمیت ویژهای دارد و هرساله برنامههای کنترل و پیشگیری و مبارزه با آن جهت اجرا ارسال میگردد.
رئیس اداره مدیریت بیماریهای طیور ادارهکل دامپزشکی استان کرمانشاه افزود: دامپزشکی استان کرمانشاه از ابتدای امسال تاکنون حسب دستورالعملها، اقداماتی را برای پیشگیری و کنترل بیماری انجام داده که شامل بازدیدهای منظم و مکرر دورهای در قالب برنامه مراقبت غیر فعال از تمام واحدهایی که پرنده در آن قرار دارد اعم از واحدهای روستایی، واحدهای پرورش طیور صنعتی و زیستگاههای طبیعی در حیات وحش که شامل تالابها، سدها و اطراف رودخانهها و کشتارگاههای طیور استان کرمانشاه است.
حیدری افزود: برخی بازرسیها در قالب تیمهای مشترک با همکاری اداره کل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه به انجام رسیده و بازدیدهایی که به دنبال وصول گزارش هر گونه تلفات در پرندگان به اداره کل انجام شده در قالب بازدیدهای مراقبت فعال بوده که شامل بازدید و نمونه برداری و انجام آزمایشهای لازم تا حصول نتیجه نهایی است که به طور کلی در راستای این اقدامات مراقبتی غیر فعال و فعال طی ۹ ماهه گذشته بالغ بر ۱۰ هزار بازدید از واحدهای نام برده شده صورت گرفته و در این راستا تا کنون سه هزار نمونه و ۶ هزار و ۵۰۰ آزمایش لازم به عمل آمده و تاکنون موردی از بیماری در استان شناسایی نشده است.
او ادامه داد: به منظور هم اندیشی و استفاده از نقطه نظرات و توان بخش خصوصی برای کنترل بیماریهای طیور با توجه به اینکه دامپزشکان بخش خصوصی علاوه بر امر تشخیص و درمان بیماریها به عنوان بازوان بخش دولتی برای اجرای ضوابط و دستورالعملهای بهداشتی و اصول امنیت زیستی به عنوان مسئولین فنی بهداشتی در تمامی واحدهای پرورش طیور صنعتی مستقر بوده و در قالب سامانههای بهداشتی برای شناسایی به موقع و کنترل بیماریها انجام وظیفه میکنند.
حیدری گفت: تاکنون کمیته تخصصی طیور استان سه مرتبه تشکیل شده که اهم مصوبات در راستای بروز کردن اطلاعات همکاران و افزایش سطح هوشیاری و دقت آنها در تشخیص سریع بیماری و اخذ اطلاعات سریع و به موقع از واحدهای زیر پوشش بوده است.
رئیس اداره مدیریت بیماریهای طیور ادارهکل دامپزشکی استان کرمانشاه افزود: برای پیشگیری از این بیماری شهروندان و به ویژه روستاییان به هیچ وجه پرندگان (مرغ و خروس) خود را در محیط روستا رها نکنند و حتماً داخل حیاط منزل آنها را با توری فلزی محصور کنند که با کلاغ و گنجشک و سایر پرندگان ارتباط نداشته باشند.
او ادامه داد: پرورش دهندگان طیور صنعتی، اصول امنیت زیستی را کاملاً رعایت کرده به ویژه کلیه ترددهای خودرو و افراد با رعایت اصول انجام پذیرد و هرگونه کاهش مصرف نهاده و کاهش تولید تخم مرغ و افزایش میزان تلفات را به نزدیکترین اداره دامپزشکی و یا با سامانه تلفنی ۱۵۱۲و سامانه پیامکی ۱۰۰۰۱۰۰۰۱۵۱۲ اطلاع رسانی نمایند.
حیدری با اشاره به غیرقانونی بودن هرگونه عرضه و کشتار طیور زنده خارج از کشتارگاههای مجاز، گفت: شهروندان به منظور حفظ سلامتی خود و افراد خانواده از خرید مرغ زنده و یا کشتارهای خیابانی جداً پرهیز و گوشت مرغ مصرفی و تخم مرغ موردنیاز خود را از مراکز مجاز و معتبر که تحت نظر دامپزشکی کشتار و بسته بندی شده تهیه کنند .
انتهای پیام/د