طبق اعلام پژوهشکده اقلیم شناسی و تغییر اقلیم کشور، از ابتدای سال زراعی تا پایان آذر کرمانشاه، بوشهر و ایلام بیشترین کاهش بارش را نسبت به میانگین بلندمدت داشته‌اند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، بر اساس اعلام اداره کل هواشناسی استان بوشهر، سامانه‌ بارشی که از پنجشنبه هفته گذشته تا پایان سه‌شنبه این هفته (۲۵ تا۳۰ آذر) در استان بوشهر فعال بود بیشتر شمال استان را تحت تاثیر قرار داد و دیلم با ۷۶.۵ میلیمتر بیشترین سهم را از بارندگی‌ها داشت.

بندر امام حسن از توابع شهرستان دیلم و گناوه هم رتبه دوم را در این زمینه داشتند و شاهد ۲۹.۸ میلیمتر باران بودند.

آمار‌ها نشان می‌دهد از ابتدای سال زراعی کنونی یعنی مهر امسال تاکنون در میان مراکز شهرستان‌ها دیلم با حدود ۱۵۶ میلیمتر بیشترین بارندگی را داشته و گناوه با ۱۲۸.۷ میلیمتر در رتبه دوم است. پس از آن با اختلافی چشمگیر کنگان با ۲۶ میلیمتر در رده سوم قرار دارد.

اهرم با ثبت ۰.۲ میلیمتر باران، کمترین بارندگی را در میان مراکز شهرستان‌ها داشته است.

طبق اعلام پژوهشکده اقلیم شناسی و تغییر اقلیم کشور، از ابتدای سال زراعی تا پایان آذر کرمانشاه، بوشهر و ایلام بیشترین کاهش بارش را نسبت به میانگین بلندمدت ثبت کرده‌اند به طوری که در استان کرمانشاه میزان بارندگی نسبت به میزان بلندمدت ۹۵.۹ میلیمتر، بوشهر ۷۶.۳ و ایلام ۶۷.۹ میلیمتر کاهش یافته است.

بر اساس این گزارش، میانگین بارش از ابتدای سال زراعی کنونی تا پایان آذر در کشور حدود ۴۰ میلیمتر بوده است که ۲۰.۸ میلیمتر نسبت به دوره مشابه بلندمدت و ۲۷.۹ میلیمتر نسبت به دوره مشابه پارسال کاهش دارد.

استان‌های قم، مرکزی و چهارمحال و بختیاری در این مدت بیش از بلند مدت باران داشته‌اند.

پژوهشکده اقلیم شناسی و تغییر اقلیم سازمان هواشناسی کشور بارش در فصل زمستان را در محدوده میانگین پیش‌بینی کرده است به این صورت که بارش در نیمه دی تا نیمه بهمن بیشتر از میانگین، نیمه بهمن تا نیمه اسفند در حد میانگین تا کمتر از آن، و نیمه اسفند تا نیمه اردیبهشت آینده در محدوده میانگین خواهد بود.

همچنین بر اساس اعلام این پژوهشکده، میانگین دمای هوای کشور در فصل زمستان در محدوده میانگین تا یک درجه کمتر از آن خواهد بود.

انتهای پیام/ک

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.